Laka i bh ekipa održali prvu probu u beogradskoj Areni -VIDEO + INTERVIEW-
Utorak, 13 Maj 2008
U ponedjeljak oko podneva održana je prva proba bosanskohercegovačke ekipe na sceni Eurosonga. Laka, Lela, Elma, Aida, te gospođe Julija i Valerija svojim prvim pojavljivanjem na sceni nisu ostavile ravnodušne mnoge fanove i novinare koji su prisustvovali probi. Evo kako probu opisuje dopisnik esctoday.com:
“Uz Laku se na sceni pojavila njegova sestra i započela je ekscentrična izvedba Pokušaja. Mirela je započela svoj nastup vješajući rublje na štrik, a zatim je sakupljala buketiće od četiri ženske prateće pjevačice koje su bile odjevene u vjenčane velove. Vokalistice su potom počele da pletu, i to bez vune. Tokom izvedbe svjedoci smo bili mnoštva energičnih Lakinih pokreta, a najčešće smo ga vidjeli kako trči po sceni. Iskreno, ovo je bila jedna zabavna i bizarna proba, ali scenski nastup i pjesma su, da se okladimo, dovoljno dobri da uđu u finale.”
Oficijelni web portal Eurosonga u tekstu pod nazivom “Nešto drugačije iz Bosne i Hercegovine” piše kako je prva asocijacija na njihov nastup “ekstravagantno”, te da pjesma pomalo podsjeća na najveće hitove grupe Coldplay. “Bosanski pjevač je trčao naokolo po sceni, pridobivši vatreno navijanje prisutnih novinara i fanova u dvorani. Njegova sestra Mirela, takođe je bila aktivna, najprije perući i sterući veš, a potom bacajući isti oko sebe…” navodi se u komentaru.
Nakon prve probe, koja po protokolu Eurosonga za svakog izvođača traje 40 minuta, uslijedilo je pregledavanje načinjenog probnog snimka. To je veoma važan dio pripreme u kojem reditelj nastupa, a to je u našem slučaju Elmir Jukić, te reditelj Eurosonga i ostali vodeći ljudi televizijske ekipe pregledavaju probnu snimku i na licu mjesta dogovaraju detalje televizijske prezentacije.
U 13,15 počela je i prva konferencija za novinare naše ekipe.
Kako javlja oficijelni portal Eurosonga, Laka se na pres konferenciji našalio na račun pijetla sa kojim je nastupio na BH Eurosongu: kada smo saznali da pijetla ne smijemo dovesti na beogradsku scenu, jer je to protivno pravilima EBU, odlučili smo da od njega napravimo supu”. Ova izjava praćena je smijehom od strane mnogih prisutnih novinara i fanova.
Kakvo je vrijeme kod vas?
Divno i sunčano. Pročitali smo da je na probi bilo sve kako treba, da su novinari i fanovi oduševljeni. Kakvo je stanje u ljudskim resursima?
Što se tiče ljudskih resursa sve je štimalo.
Da li ima dovoljno Beograđanki koje te paze?
Ma ima, a što je najbolje, oko vrata nosimo ono na čemu mu piše ime. Tako da već kod upoznavanja znaju ko sam, ne moram se ni predstavljati.
Kakvi su utisci sa pres konferencije?
Dobri su otisci, dobio sam već dva otiska. Bilo je smijeha, ja sam im pričao na oficijelnom engleskom jeziku, i nasmijavao one koji razumiju naš jezik.
Saznali smo i kuriozitet, da je to bila prva pres konferencija na kojoj se osim na engleskom pričalo i na našem jeziku.
Da ja to zovem na balkanskom jeziku. Rekao sam par doskočica, nisam stigao ispričati ni jedan vic.
Ima jedan – kako se zove moljac iz svemira – vanzemoljac.
Zapamtiću ga
Kakvi su planovi za ostatak današnjeg dana?
Ma jedva čekam da idem u sobu, tamo mi je najbolje. U sobi ne moram ni s kim da pričam.
Kakav vam je smještaj, je li ekskluzivan?
Ma dobro je, samo što nema ručka i večere, samo doručak. Ali ja sam zadužio one iz ekipe da mi sakupe puno hrane na doručku u kese, da ne budem gladan cijeli dan.
Dobro, idi odmori se, a mi ćemo te maltretirati opet.
Maltretirajte me slobodno i sutra i prekosutra…
http://www.youtube.com/watch?v=5eUeBrPisRg