-
AuthorPosts
-
AnonymousJune 8, 2008 at 7:34 amPost count: 2088
[img size=150]http://images.tsn.ca/images/silver/promos/euro2008_promo-218×60.jpg
[/img]
Na Euru ce nastupiti 16 reprezentacija, koje su raporedjene u cetiri grupe.
Naslov evropskog prvaka branit ce Grcka.
Utakmice po grupama na rasporedu su do 18.juna.Cervrtfinalni mecevi igraju se od 19.do 22.juna, polufinale 25. i 26. juna, dok je finalni mec na programu 29. juna u Becu.GRUPA A
Svicarska
Ceska
Portugal
TurskaGRUPA B
Austrija
Njemacka
Poljska
HrvatskaGRUPA C
Francuska
Italija
Nizozemska
RumunijaGRUPA D
Grcka
Rusija
Svedska
SpanijaUtakmicom izmedju domacina Svicarske i reprezentacije Ceske na stadionu St.Jakob-Park u Baselu i prigodnom svecanosti otvaranja pocelo je 13.evropsko nogometno prvenstvo, koje se igra u Svicarskoj i Austriji.
Grupa A
Svicarska-Ceska 0:1
Portugal-Turska 2:0Eto posto se Bosna i Hercegovina nije kvalifikovala :( kao ni Engleska :( ja na ovom prvenstvu navijam za Italijane:cheer: , mada gledajuci jucerasnje utakmice Portugal izgleda pravo jak. Sta je sa ostalim forumasima/cama, za koga vi navijate????;)
De ti de Purak pa nek te opet naruze.
Sta ce ti Turska kad nam je Hrvatska susjedna drzava.:silly:AnonymousJune 8, 2008 at 6:17 pmPost count: 2088Za Hilmine orlove,Germany u srcu
Za Njemacku.
AnonymousJune 9, 2008 at 4:30 amPost count: 2088Nogometna reprezentacija Hrvatske je u prvom kolu B-grupe Evropskog savladala selekciju Austrije sa 1:0
U drugoj utakmici reprezentacija Njemacke nadigrala je selekciju Poljske pobijedivsi sa 2:0.
GRUPA B
Hrvatska – Austrija 1:0
Njemacka – Poljska 2:0AnonymousJune 9, 2008 at 5:54 amPost count: 2088Gledajuci jucerasnje utakmice Portugal je pravo jak kao i Njemacka.Pored njih tu su jos Holandija,Spanija i Francuska.
Italija je uvjek favorit, ali meni nisu nikad bili dragi uvjek su se provlacili.
Navijacki se nadam da ce Holandija, Njemacka, Svedska daleko dogurati.AnonymousJune 9, 2008 at 5:59 amPost count: 2088Teva napisao:
De ti de Purak pa nek te opet naruze.
Sta ce ti Turska kad nam je Hrvatska susjedna drzava.:silly:Pogresno se odrazio Purak,vjerovatno je mislio reci HTurska.
Hilmini horlovi-prvaci;)
Ma i ako naruze moj Teva,:( vidis da me nesto krenulo.
Nisam se ja lose Gracanice odrazio :) ,HT tj.Hoce Turska mozda cak i pobjediti.;)
Samo da znas Purche da nisi sam… :)
Ja ako ne navijam za Tursku “nama” belaj u kuci, mozda ce neko i pogoditi zasto ;)
Gracanica napisao:
Gledajuci jucerasnje utakmice Portugal je pravo jak kao i Njemacka.Pored njih tu su jos Holandija,Spanija i Francuska.
Italija je uvjek favorit, ali meni nisu nikad bili dragi uvjek su se provlacili.
Navijacki se nadam da ce Holandija, Njemacka, Svedska daleko dogurati.Imam isto misljenje kao i “generacija”
Posto su Turci u prvoj utakmici bili “potanki”
za Purka NT (nece Turska pobjediti)ja navijam za NJEMCE…. pa oni su mi susjedi naravno odmah iza su SVEDI i oni su mi susjedi a i nas istocnjake su prije rata zvali Svedani…. :laugh: :laugh: :laugh:Abdulahu, ti htio ne htio, moras navijati za Tursku, inace … ??? ;)
Ja navijam za Hrvatsku, mada znam da sigurno nece osvojiti titulu Evropskog prvaka! Posle njih, moj favorit je naravno moja druga domovina Njemacka!:P -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.