Viewing 15 posts - 346 through 360 (of 374 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 1243

Ponavljao je da sam mlad i da će me poštedjeti. Rekao mi je da moram da gledam kako prolaze zločinci i naredio je svojima da uvedu nekoga. U sobu su uveli Amira Imamovića iz Žepe, kojeg sam znao. On je bio komandant Civilne zaštite u Žepi. Rekli su da je to jedan od zločinaca iz bošnjačkog naroda. Tu su ga počeli tući, svi, a ja sam morao da gledam i najednom je jedan pogledao Kušića rekavši:
      -Šefe, o’ladio je! – Kušić je pogledao u mene i onda se okrenuo svojima rekavši im da odnesu čoveka u Dom Zdravlja da se oporavi.
      Amira su odatle prosto izvukli iz sobe, da bi nakon njega uveli efendiju Mehmeda Hajrića, koji je inače bio je na dužnosti predsjednika ratnog predsjedništva Žepe. Poznavao sam i njega odlično. I njega su počeli tući zato što je bio hodža i tjerali su ga da ezani. Rajko Kušić ga je u jednom trenutku upitao:
      – Zašto ste se ti i Amir tukli? – Mehmed je odgovorio da se nisu tukli, na što je Kušić izvadio pištolj nišaneći u efendiju i ponovo pitao:
      -Jeste li se ti i Amir tukli između sebe? – Efendija Hajrić je bio prisiljen da kaže da jesu, da potvrdi izmišljotinu. Kušić je pitao efendiju da li bi volio da Amir ostane živ ili da ga ubije? Efendija je odgovorio da bi volio da ga ostave živa. Kušić je odgovorio:
      -Neka ti bude! – i naredio da ga vrate u zatvor.
      Kad su se vratili mene su ponovo odveli u sobu gdje sam zatekao i Efendiju. Toga dana 14. i 15. augusta su često dolazili i tukli efendiju Hajrića. Najviše ga je tukao neki Dragan Nikolić i jedan Slaviša Đerić. Dolazili su na petnaestak minuta i tukli efendiju Hajrića.
      Petnaestog augusta 1995. godine, uvečer, došli su neki Panto Pantović, potom neki Franco i Peđa Nikolić, zvani Šiki. Pitali su nas da li želimo izaći u WC. Kad smo krenuli Panto je rekao:
      -Jedan po jedan!
      Ja sam prvi izašao, a kad sam se vratio vidio sam da su Efendiju već bili izveli i Panto Pantović je zaključao sobu. Poslije tri – četiri minuta čula su se tri pucnja i efendija Mehmed Hajrić se više nikada nije vratio. Ostali smo ponovo sami, ja i Kadrija Sulejmanović, sve do 20. augusta 1995. godine. Tada su nam u sobu doveli Muju Hodžića, starijeg čovjeka, rodom iz Rogatice, a živio je kao izbjeglica u Žepi. Njega su zarobili u Žepi, a neprestano su dolazili i tukli ga. Nas trojicu su krili od ostalih zarobljenika i nismo bili prijavljeni Crvenom krstu, mada smo kradom kroz prozor vidjeli ko sve ima od naših, jer su ih neprestano izvodili i dovodili. Dvadeset i četvrtog augusta 1995. godine ponovo je predvečer došao Panto Pantović, pitajući Muju Hodžića hoće li u WC. Mujo je odgovorio da nema potrebu, međutim Panto ga je drsko pozvao i izveo ga. Ista stvar kao i sa Efendijom. Nakon nekoliko minuta ponovo tri pucnja i ni Mujo se više nikada nije vratio.
      Poslije toga mene i Kadriju niko nije uznemiravao, bili smo sami u toj sobi. Nikad nas nisu puštali vani sve do 31. augusta 1995. godine. Tada je u pratnji Rajka Kušića došao general Ratko Mladić, ušao u našu sobu i raspitivao se da li nas neko dira i slično. Pitao je mene da li sam bio vojnik i šta sam uopće radio.

Nastavice se

Dedo
      Participant

Rekao sam mu istinu, da sam radio kao prevodilac i nisam imao godina ni potrebe da budem vojnik. Pitao me ko je sve bio u SDA stranci prije rata. Znao sam neke ljude koji su bili već prešli na slobodne teritorije i spominjao sam njihova imena, na što je Kušić dodao: -Bila su i ona dvojica, Amir i Mehmed.
        Tada se Ratko Mladić okrenuo Kušiću i pitao ga:
        -Jesu li to ona dvojica što su pobjegli?
        Kušić je odgovorio:
        -Da pobjegli su, ali neće daleko, naši će ih stići!
        Mladić se zadržao još minut dva i otišao. Na istom mjestu smo i dalje ostali, sve do 29. septembra 1995. godine. Oko ponoći doveli su Muju Paraganliju iz Žepe, momka koji je bio mentalno retardiran i kojeg su tada uhvatili u Žepi. Prve dvije večeri su ga strahovito tukli, mada su znali šta je s njim i da nije znao ni gdje se nalazi. Prvog oktobra 1995. godine dolazi njihov oficir za bezbjednost, Zoran Čarkić. Tada su odveli Paraganliju na ispitivanje, a kada su se vratili stražar je rekao ostalima da je Čarkić naredio da se Mujo Paraganlija više ne dira, međutim istoga dana došli su neki i ponovo ga tukli. Zaboravio sam napomenuti da su iste noći 29. septembra, kad su doveli Muju P. dolazili iz Višegrada neki Lukići i Ristić, zvani Kinez, onaj što me tukao u Višegradu. Kad su mene vidjeli, Lukić koji je vidio mene i Šemsu Arukovića u autu jugo, pitao me da li ga prepoznajem? Ja nisam smio da kažem da sam ga prepoznao, a on se samo malo presvukao u drugu maskirnu uniformu sa ”plavom beretkom UN-a na glavi”. Tad je počeo galamiti na mene govoreći:
        -Kako ne znaš, kad sam ti ja ubio tvog kolegu u Višegradu.
        Ristić me je pitao isto, da li ga znam. Misleći da ću proći kao i prvi put, rekao sam da sam ga prepoznao, na šta je on skočio i počeo me udarati govoreći da lažem i da je on tek stigao iz Beograda. I oni su tukli Muju Paraganliju.
        Desetog oktobra 1995. godine, oko dva sata poslijepodne, došli su Nešo Ujić i Pero Despotović noseći jednu porciju do vrha napunjenu i pola hljeba. Pitali su Muju hoće li jesti. Mujo je rekao da bi rado jeo, ako je to moguće. Tad su mu rekli da prvo mora da zaradi ručak i počeli su da ga ispituju šta zna raditi. Pitali su ga da li zna kopati, na što je Mujo odgovorio da zna. Zatim su mu rekli da to pojede, da se dobro nahrani i da iskopa neki kanal za telefon. Poslije deset minuta došli su i izveli Muju. Tad je Kadrija Sulejmanović provirio kroz prozor i vidio Nešu Ujića, Peru Despotovića i Peđu Zdravkovića, kako vode Muju prema nekom vrbaku, potoku. Poslije tri sata su se pojavila pomenuta trojica noseći u rukama krampu i lopatu, bez Muje Paraganlije. Ni Mujo se više nikada nije pojavio.
        Jedanaestog januara 1996. godine na vrata sobe nam je došao upravnik zatvora, Zoran Nešković, i rekao nam da ćemo i mi konačno biti prijavljeni Crvenom krstu. Ja sam mu odgovorio da je to dobro, na što je on samo rekao:
        -I jeste dobro, šta te moglo trefiti!
        Kad je Crveni krst došao, došao je i Rajko Kušić, sa Zoranom Neškovićem i očitao mi lekciju:
        -Momak, ja znam šta si ti sve vidio u Višegradu i preživio, i odma’ da ti kažem da si i ti k’o svjedok treb’o biti ubijen, ali tvoja je sreća da si doš’o u Rogaticu inače bi te Milan Lukić ubio. Hajd’ sad ustani i prijavi se. Pitao sam ga šta ću reći Crvenom krstu, kako i na koji način sam zarobljen? Odgovorio mi je:
        -To me ne interesuje, reci šta hoćeš!
        Iz sobe sam prešao u drugu sobu gdje sam našao djevojku koja je radila za Crveni krst. Ona me evidentirala i rekla mi da napišem i poruku svojima. Tako sam nakon više od pet mjeseci, mogao po prvi put da se javim svojim roditeljima. Tad kad sam se prijavio Crvenom krstu, mislio sam da nema nikog ko je sretniji od mene. Istog dana, uvečer, ponovo je došao Ratko Mladić. Ovoga puts su vodili Hamdiju Torlaka, predsjednika izvršnog odbora Žepe, koji je također bio zarobljen zajedno sa Amirom Imamovićem i efendijom Mehmedom Hajrićem. Sa Hamdijom se ranije u Rogatici nisam viđao. Njemu su rekli da sjedne, a nas dvojicu su ponovo ispitivali o tome imamo li problema i dira li nas ko. Naravno da smo rekli ono što smo morali. Niko nas ne dira. Ratko Mladić nam je rekao:

Nastavice se

Dedo
        Participant

-Eto sad ste evidentirani i jeste li sad zadovoljni?
          Rekli smo da jesmo. Okrenuo se Hamdiji Torlaku i rekao mu:
          -Nema razmene Torlak! Došlo vreme sa razmenom sa onim svetom, sa Allahom! – dodao je kako smo mi Žepljaci i Bosanci rasturili Jugoslaviju, i kako drugi put neće biti popravnog, kako je on ipak odlučio da nas pusti i pokaže velikodušnost. Dao nam je šteku cigara govoreći:
          -Evo Turci pušite, i evo vam nekog mesa! – nakon toga je otišao.
          Petnaestog januara 1996. godine došao nam je neki stražar i rekao da se pakujemo, jer nas prebacuju u zatvor na Kuli, u Lukavicu. U pratnji do Kule s nama je bio oficir za bezbjednost, Zoran Čarkić, i kad smo stigli tamo, on nam je rekao:
          -Opet vas je Alija zajeb’o! Nije potpis’o razmjenu i ostat ćete ovdje na Kuli koliko to bude potrebno! – ušao je u auto i otišao.
          Na Kuli smo bili četiri dana, i 19. januara 1996. godine ipak se trebala desiti razmjena, tako da je došao IFOR oko četiri sata poslijepodne, pokupio nas i odvezao na sarajevski aerodrom Butmir. Razmijenjeni smo i nismo mogli povjerovati u to. Došli su po nas ”naši autobusi”, provezli nas kroz Dobrinju. Svi smo šutjeli. Gledali smo vozača autobusa, sa našim oznakama na uniformi, sa ljiljanima, ali nismo mogli da vjerujemo sve do onog trenutka dok se nismo spojili sa porodicama. Otac mi je bio i dalje u logoru u Srbiji, to d sam tek tada saznao, a u Sarajevu pored mnogobrojne rodbine i prijatelja, samo sam zatekao majku, sestru i brata. Taj trenutak, taj dan, od tada za mene je nešto najsvetije u mom životu. Opisati se ne može, i ne može stati ni u jednu knjigu na svijetu!

Nastavice.se

Dedo
          Participant

Napomena:
            Svjedok je, pored toga što je očevidac ubistva osmorice ljudi, također svjedok misterioznog nestanka još deset ljudi iz logora Rogatica i Višegrad: Mujo Ferić (odveden iz Rogatice), Hamdija Dedić (odveden iz Rogatice ), Admir i Enes Mehmedović iz Srebrenice (ostali u Višegradu), neki momak iz Srebrenice (nije razmijenjen iz Rogatice), neki Habibović ili Mustafić (nije razmijenjen iz Rogatice), Amir Imamović (pronađeni mu ostaci u 2005. godine kod sela Vragolovi), Efendija Mehmed Hajrić (pronađene mu kosti kod sela Vragolovi ), Mujo Paraganlija (po mišljenju svjedoka, ubijen, nikad mu se ne zna za posmrtne ostatke), Mujo Hodžić (nikad mu nisu pronađeni posmrtni ostaci).
            Svjedok je proveo preko pet mjeseci u zatočeništvu, a tokom posljednjeg boravka u Rogatici nije se uspio spojiti sa ostalih ”četrdeset i tri zarobljenika iz Žepe”. Igrom slučaja razmijenjeni su zajedno, istog dana i na istom mjestu. Po dodatnim svjedočenjima ostalih iz grupe od četrdeset i tri zatočenika, spominje se još jedna osoba koja je bila s njima u Rogatici, a nikad se nije pojavila ni na jednoj poslijeratnoj razmjeni. Radi se o Ilijas Ćupriji koji je iz Višegrada, retardirana osoba, uhvaćen oko Goražda i doveden u Rogaticu, gdje je ostao, a nije odveden u Lukavicu na razmjenu. Pominje se i Enver Karšić koji je također ostao poslije razmjene u januaru 1996. godine, te je pušten tek u junu 1996. godine.
            Na 19. januar 1996. godine u Lukavici, u zloglasnom zatvoru Kula, Žepljaci su dovedeni iz Rogatice na razmjenu i tu pronalaze poznate osobe koje bivaju razmijenjene zajedno sa njima. Sabrija Smajić, rodom iz Višegrada, a boravio je u Žepi, Ramiz Dedić iz Rogatice, radio kao nastavnik u Žepi gdje ga je zatekao rat, i zet Lutve Salića (iz Srebrenice), nisam saznao ime. Pored pomenutih bilo je dvadesetak ljudi iz Janje koji su bili zatočeni 18 mjeseci i tek tad razmijenjeni.
            U drugoj razmjeni ljudi iz logora Foča, 29. januara 1996. god. razmijenjena su još četvorica Žepljaka: Mehmedalija Čavčić, Nedžib Ćesko, Mujo Džebo i Senad Džebo.
            Svjedočenje sam zabilježio u januaru 1996. godine na TV BiH gdje sam gledao svjedoka J.K. kako govori o onom što je preživjeo.

Nastavice.se

Dedo
            Participant

Poginuli i nestali

Spisak poginulih i nestalih (vojnih i civilnih žrtava rata 1992-1995.) sadrži:

-Sve one koji su poginuli braneći Žepu (Žepljaci, stanovnici okolnih sela Han-Pijeska, rogatičkih, srebreničkih, vlaseničkih i višegradskih dijelova općine);
              -One koji su iz Žepe, a poginuli su na drugim ratištima širom BiH (nepotpun spisak);
              -Sve osobe iz sela Luka i Krušev Do, koji se nalaze i na spiskovima Srebrenice, a bili su vezani za Žepu oduvijek. Većina njih je pohađalo osnovnu školu u Žepi i učestvovalo u odbrani Žepe;
              -Mnoge koji su poginuli ili nestali padom Srebrenice, ali su na neki način ipak vezani za Žepu.
              -Sve koji se vode kao nestali, također sam uvrstio u spisak;

PREZIME I IME MJESEC I GODINA POGIBIJE

Fadil Aruković august 1995.god
              Saudin Aruković august 1995.god
              Šemso Aruković august 1995. god
              Adem Arnautović oktobar 1992.god
              Nusret Arnautović januar 1993. god
              Sejdalija Agić januar 1993. god
              Abdulah Agić maj 1994.god
              Abid Agić august 1995. god
              Dedo Agić 1992. god
              Sakib Alić juli 1995. god
              Idriz Alić januar 1993.god
              Adil Alić
              Šemso Alić
              Edin Avdić septembar 1992.god.
              Suvad Avdić
              Senadil Avdić juli 1995. god
              Meho Avdić juni 1992.god
              Mehmedalija Avdić
              Nedžad Bajić juni 1992. god
              Enver Bajić maj 1992.god
              Suvad Bajić maj 1992. god
              Hasiba Bajić
              Muradif Bajić
              Mujo (Adema) Bajić

Nastavice se

Dedo
              Participant

Bećir Bajić
                Numo Bičić oktobar 1992. god
                Nurija Bičić novembar 1992.god
                Fehim Bičić decembar 1992.god.
                Sarija Bičić juni. 1992. god
                Ago Bičić juni. 1992. god
                Rusmir Brđanin 1994.god.
                Meho Brđanin
                Sarija Brgulja juli 1992.god
                Rešid Brgulja juni 1992. god
                Enver Brgulja
                Ibrišim Brgulja
                Đula Brgulja
                Mehmed Begić
                Amir Begić
                Fatima Begić 1
                Fatima Begić 2
                Vahid Begić
                Sead Begić
                Hasan Begić
                Azem Begić
                Hajrudin Begić
                Memiš Begić
                Nezir Begić
                Hakija Begić
                Senko Begić
                Vekaz Begić
                Fadil Bajrić juli 1992.god
                Hamed Cocalić juni 1992.god
                Mirsad Cocalić juli 1995.god
                Semir Cocalić juli1995.god
                Avdija Cocalić juli 1995.god
                Huso Cocalić oktobar 1992.god
                Ramiza Cocalić
                Zejnil Curić
                Meho Čavčić juni 1992.god
                Zejnil Čavčić juni 1992.god
                Hamdija Čavčić oktobar 1992.god
                Mehmed 1Čavčić
                Ćamil Čavčić maj 1992. god
                Mehmed 2Čavčić maj 1992. god
                Kemal Čavčić maj 1992. god
                Mustafa Čavčić 1993. god
                Halil Čavčić august 1995.god
                Hasan Čavčić august 1995.god
                Refik Čavčić juli 1995.god
                Ifeta Čavčić
                Šaha Čavčić
                Cura Čavčić
                Abid Čavčić
                Đulka Čavčić
                Hakija Čavčić
                Jusuf Čavčić
                Nazif Čavčić
                Adem Čavčić
                Mušir Čavčić
                Suljo Čavčić
                Bajro Čavčić
                Hasib Čavčić
                Edhem Čavčić
                Fahro Čavčić
                Rasim Čavčić
                Hamza Čavčić Sarajevo

Nastavice se

Dedo
                Participant

Bećir Čolić novembar 1992.god
                  Ismet Čolić septembar. 1992. god
                  Nazif Čolić
                  Emin Čardaković juni 1992.god
                  Šaćir Čardaković septembar 1993.god
                  Bajro Ćerimović juni 1992.god
                  Alija Ćesko oktobar 1992.god
                  Rasim Ćesko mart 1993.god
                  Nezir Ćesko april 1995.god
                  Sinan Ćesko juli 1995. god
                  Šaćir Ćesko juli 1995. god
                  Amir Ćesko juli 1994.god
                  Sabrija Ćesko maj 1995. god
                  Mevludin Ćesko juni 1995. god
                  Šaha Ćesko
                  Osman Ćesko
                  Ćamija Ćesko
                  Tidža Ćesko
                  Sabrija Ćesko
                  Mejra Ćesko
                  sin Hasiba Ćesko
                  Alija Dumanjić oktobar 1992 god
                  Jusuf Dumanjić juni 1992. god
                  Alija Dizdarević januar 1993.god
                  Mehmed Dizdareviuć oktobar 1992.god
                  Mahmut Dizdarević decembar 1993. god
                  Šećan Dizdarević septembar 1995.god
                  Tidža Dizdarević
                  Behija Dizdarević
                  Tahir Dizdarević
                  Hajrudin Devedžija
                  Hamdija Dedić august 1995.god
                  Hajro Delić
                  Ramo Delić
                  Ekrem Delić
                  Mujo Durmišević juli 1995.god
                  Hasan Durmišević april 1993.god
                  Mirsad Dedajić januar 1993. god
                  Ferid Duraković oktobar 1992. god
                  Munib Duraković
                  Hamid Divović juni 1992. god
                  Nurko Dervišagić juli 1995. god
                  Hakija Đedović juli 1995.god
                  Merima Džebo septembar. 1992. god
                  Mirela Džebo septembar. 1992. god
                  Selim Džebo juli 1992.god
                  Salih Džebo juli 1992.god
                  Hajrudin Džebo juni 1992.god
                  Aziz Džebo novembar 1992.god
                  Himzo Džebo juli 1995. god
                  Ragib Fazlić oktobar 1992.god
                  Hakija Fazlić
                  Hasib Fazlić

Dedo
                  Participant

Zulfo Gluhić oktobar 1992.god
                    Ćamil Gluhić juli 1995.god
                    Mehmed Gluhić
                    Husein Gluhić
                    Haska Guhdija maj. 1992. god
                    Bećir Gušić novembar 1992.god
                    Salko Gušić novembar 1992.god
                    Bekto Gušić novembar1992.god
                    Fuad Gušić novembar1992.god
                    Arif Gušić august 1995. god
                    Sakib Gladović juli 1995.god
                    Edin Gladović
                    Mejra Gladović
                    Ševal Gladović
                    Safet Hodžić juli1992. god
                    Mujo Hodžić august 1995. god
                    Šerfo Hodžić oktobar 1992. god
                    Zejnil Hodžić august 1992.god
                    Memiš Hodžić
                    Sefedin Hasanović april 1993.god
                    Ramiz 1 Hasanović oktobar 1992. god
                    Fadil Hasanović septembar 1992.god
                    Avdija Hasanović
                    Alma Hasanović
                    Mujo Hasanović
                    žena Muje Hasanovića
                    Zulfo Hasanović
                    Ćamil 1Hasanović
                    Sadif Hasanović
                    Hašim Hasanović
                    Mumin Hasanović
                    Nihad Hasanović
                    Nurko Hasanović
                    Behadil Hasanović
                    Bajro Hasanović
                    Husein Hasanović
                    Selman Hasanović
                    Saudin Hasanović
                    Fadil Hasanović
                    Ramiz 2 Hasanović
                    Šemsudin Hasanović
                    Hasan Hasanović
                    Mustafa Hasanović
                    Bego Hasanović
                    Sefedin Bege Hasanović
                    Sefedin Rasima Hasanović
                    Memiš Hasanović
                    Rasim Hasanović
                    Hamed Hasanović
                    Ćamil 2 Hasanović
                    Šaha Hasanović
                    Ahmet Hasanović
                    Emin Hasanović
                    Ismet Halimanović

Dedo
                    Participant

Hasudin Homarac juni 1995. god
                      Nasko Habibović juli 1995. god
                      Galib Habibović august 1995. god
                      Ešef Habibović juni 1992. god
                      Hatidža 1 Habibović + njenih dvoje djece, sin star četiri godine i djevojčica dvije godine!
                      Selvir Habibović
                      Amir Habibović
                      Vahid Habibović
                      Samir Habibović
                      Hamdija Habibović
                      Hajrudin Habibović
                      Omer Habibović
                      Hatidža 2Habibović
                      Fadil Habibović
                      Bajro Hublić april 1993.god
                      Rasim Harbaš april 1993. god
                      Ago Heljić april 1995. god
                      Hamza Heljić
                      Mehmed Hajrić
                      Rumša Hajrić
                      Emin Hajrić
                      Abdulah Ivojević januar 1993.god
                      Mušan Imamović novembar 1992.god
                      Amir Imamović august1995. god
                      Raha Imamović
                      Adem Jusupović juli 1992.god
                      Jusuf Jusupović
                      Fehim Jusupović novembar 1992. god
                      Fatima Jugović
                      Bego Jugović
                      Nurif Jugović
                      Ćamil Jugović
                      Fikret Jugović
                      Mehmed Jugović
                      Adem Jugović
                      Muška Jugović
                      Mehmedalija Jukić
                      Osmo Jašarević juli 1995.god
                      Medo Jahić juli 1995. god
                      Zulfo Kamenica
                      Hilmo Kamenica juni 1992.god
                      Hamdo Kadrić maj 1992.god
                      Edin Karčić maj 1992.god
                      Adil Kartal juli. 1992.god
                      Ramiz Klempić maj 1992.god
                      Mirsad Karišik maj 1992.god
                      Omer Karišik maj 1992. god
                      Munib Kurtić decembar 1992.god
                      Edhem Kurtić juni. 1992. god
                      Asim Kurtić novembar 1992.god
                      Rasim Kurtić novembar 1992.god
                      Salih Kurtić decembar 1992. god
                      Hamed Kurtić juni. 1992. god.
                      Nurko Kurtić juli. 1992. god.

Nastavice se

Dedo
                      Participant

Rasim Kulovac septembar 1992.god
                        Nijaz Kulovac maj 1993. god
                        Kadrija Kulovac mart 1993.god
                        Selman Kulovac
                        Hasan Kulovac juli. 1995.god
                        Enver Kulovac
                        Zajko Kulovac
                        Edin Kulovac
                        Mušan Kulovac maj. 1993. god
                        Ševka Kulovac maj. 1992. god
                        Selman Karić maj 1995.god
                        Mujo Karić august 1995. god
                        Ćamil Karić august 1995. god
                        Mujo Karić
                        Atif Karić
                        Hasib Kulić juli 1995.god
                        Idriz Karga august 1995. god
                        Nazif Krlić novembar 1995. god
                        Ševal Krlić
                        Rasim Kešo i supruga mu august 1995.god
                        Hamdija Kustura august 1992. god
                        Mirsad Kapetanović septembar.1992.god.
                        Rahima Kapetanović septembar 1992.god
                        Ohran Kačević august 1995.god
                        Sulejman Kačević august 1995.god
                        Avdija Kačević juli 1995. god
                        Juso Lilić juli 1992.god
                        Sead Lilić august 1992.god
                        Šefik Lilić august 1992.god
                        Šemsudin Lilić august 1992.god
                        Nefail Lilić aigust 1992.god
                        Rusmir Lilić septembar 1992.god
                        Ramiz Lilić septembar 1992.god
                        Nail Lilić novembar 1992.god
                        Sejdalija Lilić august 1995.god
                        Fatima Lilić
                        Fadil Lisić juli 1995.god
                        Hilmo Mandžić juli 1995.god
                        Nezir Mandžić juli-august. 1995. god.
                        Sead Mandžić juli-august. 1995. god.
                        Aziz Mandžić
                        Osman Mandžić
                        Fikret Mandžić
                        Ohran Mandžić
                        Izet Mandžić
                        Enes Mandžić
                        Razija Mandžić
                        Hasib Mujić juni 1992. god
                        Muamer Mujić august 1995.god
                        Sead Mujić
                        Zijad Mujić
                        Bajro Mujić
                        Nijaz Mujić
                        Sulejman Mujić
                        Smajo Mujić
                        Aziz Mujić
                        Asim Mujić
                        Reuf Mujić
                        Alija Mujić
                        Benjamin Mujić
                        Omer Mujić
                        Avdo Mujić
                        Hamed Mujić
                        Himzo Mujić
                        Hamdija Mujić

Nastavice.se

Dedo
                        Participant

Hilmo Mujkić novembar 1992.god
                          Almir Mujkić august 1995.god
                          Safet Mujkić august 1995. god
                          Mujo Mujčinović
                          Hasib Mujčinović
                          Asim Mujčinović
                          Hamdija Mustafić
                          Hamed Muratović oktobar 1992.god
                          Sarija Nuhanović septembar 1992. god
                          Mevludin Nuhanović novembar 1992.god
                          Hamdo Nuhanović mart 1993.god
                          Mehmedalija Nuhanović juli 1995.god
                          Rahman Nuhanović april 1993.god
                          Seudin Nuhanović
                          Nurija Omerspahić juni 1992.god
                          Hamdija Omerspahić juni 1992. god
                          Huso Omerspahić juli 1995.god
                          Esmin Omerspahić juli 1995. god
                          Agonja Omerspahić august 1995.god
                          Belmir Omerspahić august 1995.god
                          Omer Omanović juli 1992.god
                          Almir Omanović
                          Mirsad Omanović novembar 1992.god
                          Senaid Omanović januar 1993.god
                          Edhem Omanović juli. 1992. god.
                          Hasan Omanović
                          Ermin Omanović
                          Fehim Omanović
                          Meho Osmanagić januar 1993.god
                          Edhem Okačić

Nastavice.se juni 1992.god
                          Kadrija Otajagić juni 1992.god
                          Jusuf Otajagić
                          Omer Omerović
                          Rahman Otajagić
                          Nazif Otajagić

Dedo
                          Participant

AVDO PALIĆ -pukovnik juli. 1995. god. Komandant brigade
                            Alija Palić
                            Muamer Palić
                            Suno Palić i sin mu
                            Murat Palić
                            Adem Palić
                            Sejdalija Palić
                            Ibro Palić
                            Nazifa Palić
                            Halil Palić
                            Nusret Palić
                            Izet Poljo maj 1992.god
                            Ramiz Poljo juli 1992. god
                            Juso Poljo juli 1992.god
                            Ramo Poljo juli 1992.god
                            Semiz Pjevo juli 1995.god
                            Kadrija Pjevo juli 1992.god
                            Sead Pjevo juli 1992.god
                            Selim Pirić juni 1992. god
                            Zahid Pirić
                            Halil Pirić
                            Hamed Pirić
                            Ibrahim Pirić
                            Hajrudin Pirić
                            Ibro Pirić i supruga mu
                            Bego Pirić
                            Arif Pirić
                            Velija Pirić
                            Ramiz Paraganlija juli 1995.god
                            Mujo Paraganlija juli 1995.god
                            Dževad Parnica
                            Alija Parnica juni 1992.god
                            Kemal Parnica
                            Mehmed Parnica
                            Šerif Podžić
                            Mujo Podžić
                            Ahmo Podžić

Nastavice.se

Dedo
                            Participant

Bećir Ramić juni1992.god
                              Ahmet Ramić juni 1992. god
                              Alaga Ramić juli 1992. god
                              Mustafa Ramić oktobar 1992.god
                              Ahmo Ramić oktobar 1992. god
                              Ramo Ramić oktobar 1992. god
                              Ešef Ramić juli 1995. god
                              Ahmet Ramić august 1995. god
                              Suljo Ramić
                              Šeća Ručić
                              Bego Ručić
                              Tidža Ručić
                              Halil Ručić
                              Himzo Ručić august. 1995. god.
                              Ramiz Ridžal juli 1995. god
                              Senad Sućeska april 1992. god
                              Hamza Sejfić juni 1992. god
                              Nedžad Sejfić juni 1992. god
                              Huso Sejfić juni 1992. god
                              Edhem Sejfić septembar 1992. god
                              Sead Sejfić novembar 1992. god
                              Mehmedalija Sejdić
                              Rizo Subašić juni 1992. god
                              Rifet Subašić februar 1993. god
                              Hamza Subašić
                              Hilmo Subašić juni 1995. god
                              Nermin Subašić juni 1995. god
                              Ohran Subašić juni 1995. god
                              Safet Subašić
                              Ibrahim Subašić
                              Avdo Subašić
                              Đulan Subašić
                              Rašid Subašić juni 1995. god.
                              Asim Sulejmanović oktobar 1995. god.
                              Amir Sulejmanović juli 1995. god.
                              Ibrahim Sulejmanović juni 1992. god.
                              Hazim Sulejmanović
                              Azmir Sulejmanović
                              Aziz Sulejmanović
                              Munib Sulejmanović
                              Fadil Sulejmanović
                              Kadrija Sulejmanović
                              Sadik Sulejmanović

Nastavice se

Dedo
                              Participant

Hamed Sibalo juli 1992. god.
                                Džemal Salić oktobar 1992. god.
                                Bismo Salić decembar 1992. god.
                                Bisera Salić
                                Bajro Salić
                                Vahid Salić novembar 1992. god.
                                Alija Saračević juli 1995. god.
                                Alma Saračević
                                Tima Saračević
                                Hasan Sivica
                                Galib Šeta
                                Šefika Šišić
                                Hamza Šehić juni 1992. god.
                                Abdurahman Šehić novembar 1994. god.
                                Nusret Šehić oktobar 1995. god.
                                Zahid Šehić juli 1995. god.
                                Hamdija Šehić
                                Salim Šehić
                                Meho Šehić
                                Nedžib Šehić
                                Salko Šehić
                                Fehim Šehić
                                Nezir Šehić
                                Mustafa Šehić
                                Šećan Šabanović juli 1995. god.
                                Redžo Šabanović juni 1992. god.
                                Nermin Šabanović juli 1992. god.
                                Hasib Štitkovac oktobar 1992. god.
                                Bego Šošić april 1993. god.
                                Bego Špiodić
                                Đemal Špiodić
                                Nedžad Špiodić
                                Hasima Špiodić
                                Rifet Špiodić
                                Refik Špiodić
                                Hasiba Špiodić
                                Omer Šeta 1992. god.
                                Reuf Tvrtković maj 1992. god.
                                Hamed Torlak august 1992. god.
                                Omer Torlak maj 1993. god.
                                Mulka Torlak maj 1993. god.
                                Amira Torlak maj 1993. god.

Nastavice se

Dedo
                                Participant

Nermina Torlak maj 1993. god.
                                  Rahman Torlak maj 1993. god.
                                  Ramiza Torlak maj 1993. god.
                                  Emir Torlak maj 1993. god.
                                  Elvir Torlak maj 1993. god.
                                  Mehmed Torlak decembar 1992. god.
                                  Osman Torlak septembar 1994. god.
                                  Edhem Torlak
                                  Nazif Torlak
                                  Aziz Torlak –doktor u Foči
                                  Ibrišim Torlak
                                  Meho Torlak
                                  Fadil Turković septembar 1992. god.
                                  Sabrija Tabaković maj 1993. god.
                                  Mujo Tabaković
                                  Sanija Uvejzović septembar 1992. god.
                                  Mustafa Vilić juni 1992. god.
                                  Sead Vilić
                                  Selman Vatreš oktobar 1992. god.
                                  Husein Vatreš januar 1994. god.
                                  Bajro Vatreš
                                  Omer Vatreš
                                  Salih Vatreš
                                  Hamdo Vatreš
                                  Sarija Vatreš
                                  Ismet (Asima)Vatreš
                                  Sanija Vatreš
                                  Fadil Zimić juni 1992. god.
                                  Adil Zimić septembar 1993. god.
                                  Amir Zimić juli 1995. god.
                                  Ćamil Zolota juni 1992. god.
                                  Nijaz Žigić juni 1992. god.
                                  Kasim Žigić novembar 1992. god.
                                  Fadil Žigić juli 1995. god.
                                  Muhamed Žigić juli 1994. god.
                                  Emin Žiga januar 1994. god.
                                  Ibro Žiga
                                  Nermin Žiga
                                  Salih Žiga
                                  Nihad Žiga
                                  Muhidin Žiga februar 1993. god.
                                  Mensur Žiga juni 1995. god.

Nastavice se

Viewing 15 posts - 346 through 360 (of 374 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.