Viewing 15 posts - 511 through 525 (of 730 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 4000
      mirsad_d
      Participant
        mirsad_d
        Participant

MUPKS
          Srednjoškolka privedena zbog lažnih dojava o bombama
          Objavljeno 22.3.2011 u 14:02
          http://mojevijesti.ba/novost/76669/srednjoskolka-privedena-zbog-laznih-dojava-o-bombama

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izazivanja opće opasnosti lažnim dojavljivanjima o postavljenim eksplozivnim napravama u prostorijama “JU V Gimnazija” i “JU Gimnazija Dobrinja” 14. i 17. marta službenici policije III PU su došli do saznanja da je izvršilac malodobna K.M. rođena 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

S njom je u prisustvu roditelja obavljen intervju. K.M. je u potpunosti priznala izvršenje navedenih krivičnih djela. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio da se kompletan prikupljeni materijal dostavi tužilaštvu.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI “KONZUM”

U ulici Džemala Bijedića N.N. osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Tada je N.N. osoba uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

[color=#FF0000]K.E. I B.E. LIŠENI SLOBODE ZBOG TEŠKIH KRAĐA

Službenici policije IV PU su u ponedjeljak lišili slobode K.E. rođen 1970. u Rogatici i B.E., rođen 1978. u Prozoru, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. Prilikom kontrole vozila “VW Golf” koje koristi K.E. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz teških krađa u vikendice u naselju Gornje Vlakovo. K.E. i B.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. [/color]

B.M. LIŠEN SLOBODE ZBOG DROGE

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu službenici policije V PU su u ponedjeljak lišili slobode B.M., rođen 1970. nastanjen u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tog dana on je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

POŽAR U BRČANSKOJ ULICI

U ulici Brčanska noćas je došlo je do požara na vozilima “VW Pasat karavan”, “Lada” i “Renault 5”. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će obaviti službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

(Fena/MOJportal)

mirsad_d
          Participant

MUPKS
            Srednjoškolka privedena zbog lažnih dojava o bombama
            Objavljeno 22.3.2011 u 14:02
            http://mojevijesti.ba/novost/76669/srednjoskolka-privedena-zbog-laznih-dojava-o-bombama

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izazivanja opće opasnosti lažnim dojavljivanjima o postavljenim eksplozivnim napravama u prostorijama “JU V Gimnazija” i “JU Gimnazija Dobrinja” 14. i 17. marta službenici policije III PU su došli do saznanja da je izvršilac malodobna K.M. rođena 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

S njom je u prisustvu roditelja obavljen intervju. K.M. je u potpunosti priznala izvršenje navedenih krivičnih djela. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio da se kompletan prikupljeni materijal dostavi tužilaštvu.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI “KONZUM”

U ulici Džemala Bijedića N.N. osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Tada je N.N. osoba uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

[color=#FF0000]K.E. I B.E. LIŠENI SLOBODE ZBOG TEŠKIH KRAĐA

Službenici policije IV PU su u ponedjeljak lišili slobode K.E. rođen 1970. u Rogatici i B.E., rođen 1978. u Prozoru, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. Prilikom kontrole vozila “VW Golf” koje koristi K.E. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz teških krađa u vikendice u naselju Gornje Vlakovo. K.E. i B.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. [/color]

B.M. LIŠEN SLOBODE ZBOG DROGE

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu službenici policije V PU su u ponedjeljak lišili slobode B.M., rođen 1970. nastanjen u Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tog dana on je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

POŽAR U BRČANSKOJ ULICI

U ulici Brčanska noćas je došlo je do požara na vozilima “VW Pasat karavan”, “Lada” i “Renault 5”. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će obaviti službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

(Fena/MOJportal)

mirsad_d
            Participant

UNHCR POČINJE REALIZACIJU PROJEKTA DISTRIBUCIJE SJEMENSKOG POVRĆA POVRATNIČKIM PORODICAMA
              25.3.2011. 18:22
              FSA0557
              BH: Bosna i Hercegovina
              SARAJEVO, 25. marta (FENA) – UNHCR će od ponedeljka, 28. marta zajedno s implementatorom Hilfswerk Austria International i ambasadom Kraljevine Nizozemske, početi distribuciju sjemenskog povrća u nekoliko bh. gradova, čime će biti pomognuto 500 povratničkih porodica.

Projekt održivosti za cilj ima pružanje podrške pri stvaranju uvjeta za samoodrživu ekonomsku egzistenciju povratničkih socijalno ugroženih porodica, saopćeno je iz UNHCR-a.

“Projekt je dobar primjer saradnje raznih institucija i organizacija koje zajednički podržavaju održivost manjinskog povratka”, kazao je predstavnik UNHCR-a u BiH Armin Hošo.

Njegovu su realizaciju podržali Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljene osobe BPK Goražde, Regionalni Odbor za povratak u jugoistočnu BiH i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

Cilj projekta je razvoj poljoprivrede i proizvodnja zdrave hrane.

Distribucija sjemena će početi 28. marta u Palama/Prača, a slijedit će Goražde, Ustikolina, Foča i Čajniče 29. marta, te Rogatica, Novo Goražde, Višegrad i Rudo 1. aprila.

(Fena) ef

mirsad_d
              Participant

UNHCR POČINJE REALIZACIJU PROJEKTA DISTRIBUCIJE SJEMENSKOG POVRĆA POVRATNIČKIM PORODICAMA
                25.3.2011. 18:22
                FSA0557
                BH: Bosna i Hercegovina
                SARAJEVO, 25. marta (FENA) – UNHCR će od ponedeljka, 28. marta zajedno s implementatorom Hilfswerk Austria International i ambasadom Kraljevine Nizozemske, početi distribuciju sjemenskog povrća u nekoliko bh. gradova, čime će biti pomognuto 500 povratničkih porodica.

Projekt održivosti za cilj ima pružanje podrške pri stvaranju uvjeta za samoodrživu ekonomsku egzistenciju povratničkih socijalno ugroženih porodica, saopćeno je iz UNHCR-a.

“Projekt je dobar primjer saradnje raznih institucija i organizacija koje zajednički podržavaju održivost manjinskog povratka”, kazao je predstavnik UNHCR-a u BiH Armin Hošo.

Njegovu su realizaciju podržali Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljene osobe BPK Goražde, Regionalni Odbor za povratak u jugoistočnu BiH i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

Cilj projekta je razvoj poljoprivrede i proizvodnja zdrave hrane.

Distribucija sjemena će početi 28. marta u Palama/Prača, a slijedit će Goražde, Ustikolina, Foča i Čajniče 29. marta, te Rogatica, Novo Goražde, Višegrad i Rudo 1. aprila.

(Fena) ef

mirsad_d
                Participant

Od Naše Rogatice je ostalo samo ime. Gotovo sve ostalo je drugačije…
                  http://rogatica-bih.blogspot.com/2011/03/nazivi-ulica-u-rogatici.html

Mustafa
                  Participant
                    Post count: 8282

Crna hronika

U tuči u Rogatici povrijeđene četiri osobe

Četiri lica zadobila su tjelesne povrede u tuči koja se dogodila u Rogatici, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

Foto: Ilustracija

Policijskoj stanici Rogatica prijavljeno je da je juče u Ulici srpske sloge došlo do narušavanja javnog reda i mira i tuče između nekoliko lica.

Izlaskom na lice mjesta, policajci su zatekli lica čiji su inicijali G.H, R.M. i M.T. koji su izjavili da je oko 15.00 sati došlo do fizičkog obračuna između R.M. i M.T. sa jedne i Z.H. i G.H. sa druge strane. Tom prilikom, sva četiri lica zadobila su tjelesne povrede.

Centar javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo saopštio je da je u toku dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv ovih lica biti podneseni izvještaji nadležnom tužilaštvu.

sarajevo x

p.s. ovdje je naslov komotno mogao ici
                    Nesloga u Ulici srpsge sloge!

mirsad_d
                    Participant

Sjemenski materijal za 500 povratničkih porodica
                      30.3.2011 11:12
                      http://www.agrolink.ba/Novosti/?id=2886

U Goraždu je danas izvršena podjela sjemenskog materijala za 90 povratničkih porodica na području ove općine. Riječ je o projektu koji na području gornjodrinske regije zajedno realiziraju Hilfswerk, UNHCR i vlada Holandije, a podršku je pružila i Vlada Kantona Sarajevo.

Podjela sjemenskog materijala vrši se u koordinaciji s Regionalnim odborom za povratak u jugoistočnu Bosnu.

Ovim projektom je obuhvaćeno 500 povratničkih porodica na području gornjodrinske regije.

“Posebno nam je drago da smo sjemenski material uspjeli obezbijediti na vrijeme, na početku nove sjetvene sezone. Svih 500 porodica dobit će po 60 kilograma sjemenskog krompira, dva kilograma luka te sjemena drugih poljoprivrednih kultura”, pojasnila je Suzana Jašarević, šefica misije Hilswerka za BiH dodajući da je projekt vrijedan 38.000 KM od čega je 11.000 sufinansiralo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo.

“Vrijeme je bilo kratko, ali smo sretni što smo za kompletnu GDR-u uspjeli obezbijediti spiskove povratnika kojima se dodjeljuje ova donacija. Očekuje se velika kriza i dobro je da ljudi posiju da imaju dovoljno hrane”, kazao je predsjednik Regionalnog odbora za povratak u jugoistočnu Bosnu Himzo Bajrović.

Podjela sjemenskog materijala jučer je izvršena i u općini Pale-Prača, a nakon Goražda, podjela će uslijediti i u općinama Foča – Ustikolina, Foča (RS), Rogatica, Višegrad, Rudo i Čajniče.

Izvor: Fena

mirsad_d
                      Participant

Oslobođenje 31.3.2011.g.

mirsad_d
                        Participant

Ukradeni bakarni dijelovi dalekovoda
                          četvrtak, 31 mart 2011 10:12

ROGATICA – U mjestu Stjenice, opština Rogatica, nepoznati počinioci ukrali su 480 metara bakarnog elektroprovodnika sa 35 kilovoltnog dalekovoda, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo. Uviđajem je konstatovano da je tokom noći 29./30. marta nepoznati izvršilac ili više njih, podesnim alatom izazvao kratki spoj, nakon čega je dalekovod ispao iz sistema napajanja, a potom uz pomoć armaturnih kliješta odsjekao 480 metara kabla.

U toku je rad na otkrivanju počinilaca.

U Rogatici je policija podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv M.L. zbog toga što je u porodičnom stanu vrijeđao, psovao i fizički napao svoju suprugu R.L.

U posljednja 24 časa radnici policije kontrolisali su 251 vozilo i vozača, podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 169 prekršajnih naloga, te iz saobraćaja isključili četiri vozača – tri zbog upravljanja vozilom prije sticanja zakonskog prava i jednog zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i tri vozila radi isteka registracije.

(www.palelive.com / Srna)

mirsad_d
                          Participant

O B A V J E Š T E NJ E
                            05 Apr : 13:26 Објавио desk Категорија: Новости
                            http://rogatica.net/news.php?extend.397.1

Pozivamo poljoprivredne proizvođače (fizička i pravna lica) i druge zainteresovane da prisustvuju prezentaciji i tumačenju PRAVILNIKA O USLOVIMA I NAČINU OSTVARIVANJA NOVČANIH PODSTICAJA ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE I SELA U 2011.GODINI, sa posebnim akcentom na vođenje matičnih evidencija u stočarstvu.
                            Prezentaciju i tumačenje Pravilnika vršiće predstavnici Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.
                            Prezentacija će se obaviti u sali Skupštine opštine 07.04.2011.godine sa početkom u 11 sati.

mirsad_d
                            Participant

Registrovan potres u okolini Rogatice
                              ponedeljak, 11 apr 2011
                              http://www.banjaluka-info.com/index.php?option=com_content&view=article&id=941%3A-registrovan-potres-u-okolini-rogatice&Itemid=78
                              [img size=150]
                              http://img860.imageshack.us/img860/9880/potres173802380.jpg%5B/img%5D
                              Potres_kod_Rogatice

U okolini Rogatice sinoć je registrovan zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihterove skale, potvrđeno je Srni iz Seizmološke službe Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U epicentru zemljotresa, koji je registrovan u 20.41 čas, zabilježeno je pet stepeni Merkalijeve skale.

Za sada nema informacija o materijalnoj šteti, a zemljotres je uznemirio stanovnike Pala, Sokoca, Čajniča, Višegrada, Novog Goražda.

U posljednjih godinu dana ovo je šesti zemljotres na ovom području.

Izvor:(srna)

mirsad_d
                              Participant

DOGAđAJI DANA
                                12-04-2011 02:00
                                Želim da svi lju­di ima­ju mer­ha­met u srcu

Za Mi­nu Ja­hić, 78-go­diš­nju pro­gna­ni­cu iz se­la Mrčići kod Ro­ga­ti­ce ni­ko ni­je čuo do pri­je ne­ki dan ka­da joj je ame­rička drža­vna taj­ni­ca Hi­la­ri Klin­ton do­di­je­li­la pri­zna­nje za ličnu hra­brost.
                                [b]
                                Snažna vo­lja[/b]

Mi­na je tu, živi u Sa­ra­je­vu, u Hra­sni­ci, sa­ma u si­no­vom sta­nu. No, vje­ro­va­tno ma­lo ko zna šta je ta žena preži­vje­la u svom živo­tu. No, ne pre­da­je se, ni­je upla­ka­na, ne ku­ka i ne mrzi ni­ko­ga.

Ame­ri­kan­ci su sa­zna­li za Mi­nin po­dvig u ko­jem je 1992. go­di­ne na sa­mom počet­ku agre­si­je na BiH u svo­joj kući sa­kri­la Fe­ri­da Spa­hića, ko­ji je po­bje­gao od če­tni­ka ko­ji su ga za­je­dno sa gru­pom Vi­še­građani­na htje­li stri­je­lja­ti u Pa­kle­ni­ku kod Ro­ga­ti­ce i spa­si­la mu život.

– Ja ni dan da­nas ne znam ka­ko je Fe­rid ta­da živ po­bje­gao, a da ni­je umro od bo­lo­va i ra­na dok je bježao. Je­di­ni je preži­vjeo po­bje­gav­ši od če­tni­ka iz te gru­pe. Os­ta­le su sve prvo mučili, pa sti­je­lja­li. Do­šao je u na­še se­lo sa žicom sve­za­nim ru­ka­ma za leđima, ni pro­go­vo­ri­ti ni­je mo­gao. Ko­mši­je su se pre­pa­le, ni­su zna­le je li če­tnik i ni­je li možda na nje­mu ek­splo­ziv. Ka­da su mi si­no­vi ša­pa­tom pre­dložili da ga sa­kri­je­mo kod nas u so­bi, ni­sam ra­zmiš­lja­la ni se­kun­de. Odmah sam ga pri­mi­la. Mje­sec da­na je bio kod me­ne, sa­kri­ven. Ka­da je do­šao, sav je bio krvav i mo­dar. Sve sam ga li­ječila, pri­vi­ja­la mu luk na no­ge. U toj so­bi smo na­pra­vi­li je­dan pro­laz za po­drum, ako ko dođe, da se Fe­rid može sa­kri­ti. Sva­ki dan sam mu išla ku­po­va­ti ci­ga­re. Uspio se ka­sni­je pro­vući ne­ka­ko do Go­ražda, te po­sli­je sres­ti sa svo­jom ženom u Vi­so­kom – priča Mi­na.

No, spa­sa­va­nje Fe­ri­do­vog živo­ta, sa­mo je je­dno Mi­ni­no he­roj­stvo za ko­je se čulo. Prvi užas ova ve­dra, vi­tal­na i op­ti­mis­tična sta­ri­ca doži­vje­la je u ra­noj mla­dos­ti 1941. go­di­ne, ka­da su joj sko­ro svu fa­mi­li­ju po­bi­li če­tni­ci. No, za­hva­lju­jući svo­joj snažnoj vo­lji i zdra­vom po­gle­du na život, ali i ka­ko sa­ma kaže, Al­la­ho­voj po­moći, Mi­na se uda­la sa 17 go­di­na, te ro­di­la četi­ri si­na i kćer­ku. Ra­di­la je vri­je­dno i ni­ka­da ni­je oti­šla kod do­kto­ra. Obrađiva­la je sa svo­jom po­ro­di­com vi­še od sto du­nu­ma ze­mlje, uz­ga­ja­la sto­ku i ži­vje­la li­je­po.

Ne­sre­tne go­di­ne

On­da se de­si­la 1992. go­di­na. Sep­tem­bra 1992. go­di­ne po­gi­nuo joj je sin Mu­za­fer, imao je sve­ga 23. go­di­ne. Dru­gi sin Me­ho bio je odve­den u lo­gor u Srbi­ju.

– Iz se­la su nas 21. ju­la pre­ba­ci­li na Hre­šu, a oda­tle ka­ko je ko znao do­šli smo do Vra­tni­ka u Sa­ra­je­vo. Ta­da sam zna­la da­ti 600 ma­ra­ka za ki­lo bra­šna, jer od hu­ma­ni­tar­ne po­moći ko­ju su ne­ki zna­li i šver­co­va­ti ni­je mo­glo jes­ti nas šes­te­ro – sjeća se Mi­na ra­tnih da­na u Sa­ra­je­vu.

Počet­kom 1994. go­di­ne ona i njen ra­hme­tli muž Arif oti­šli su u Nje­mačku kod si­na Ati­fa. Vra­ti­li su se počet­kom 1997. go­di­ne, opet u Sa­ra­je­vo, gdje su im da­li ne­ka­daš­nji voj­ni stan na Grba­vi­ci, no i oda­tle su ih otje­ra­li.

Muž Arif umro je od ra­ka 2002. go­di­ne, a sin Me­ho, ko­ji je preživo lo­gor, umro je na­kon trećeg in­far­kta u Sa­ra­je­vu 2005. go­di­ne pred Mi­ni­nim očima. No, Mi­na Ja­hić je vjer­ni­ca, oba­vi­la je i hadždž 2007. go­di­ne. Dok priča užase svog živo­ta iz nje izbi­ja sa­bur.

– Ja ni­kom ne mo­gu is­pričati svoj te­ret i svoj jad. Me­ni je Al­lah dao sna­gu. Ja se nje­mu mo­lim i ne odus­ta­jem ni­kad. Bo­ri­la sam se uvi­jek, bo­rim se i sad. Pe­te­ro sam dje­ce ro­di­la, ni­kad do­kto­ru oti­šla ni­sam. Sto du­nu­ma ze­mlje smo čo­vjek i ja obrađiva­li. Sad to re­ci ne­ko­me, reći će laže – priča Mi­na ko­ja kaže da ne­ma ni sa­ta ško­le.

Ma­lo ko zna da je Mi­na sa­ma oti­šla i tražila kos­ti ra­hme­tli si­na Mu­za­fe­ra. I na­šla ih, te oba­vi­jes­ti­la ko­mi­si­ju za nes­ta­le. Hra­bro i stočki je ka­sni­je išla i u Vi­so­ko u cen­tar za iden­ti­fi­ka­ci­ju da pot­vrdi da su nađeni os­ta­ci nje­nog ra­hme­tli si­na Mu­za­fe­ra.

– Da­bo­gda sva­ko imao mer­ha­met u srcu. Ja ni­ko­ga ne mrzim. Ne za­ni­ma me ko je ka­kve vje­re, sa­mo me za­ni­ma ko je čo­vjek, a ko ni­je. Ni­ko­ga ne odva­jam. Ni u se­lu ni­sam ni­kog odva­ja­la, ali nas odvo­ji­še. To­li­ko mi je sad sve oga­di­lo da ni­kad, za ni­kad ne bih poželje­la otići opet ta­mo – kaže is­kre­no Mi­na.

Ne­ma po­sla

Živa su joj još dva si­na, Atif u Nje­mačkoj i Mus­ta­fa ko­ji ne­ma po­sla u Sa­ra­je­vu, te kćer­ka Min­ka u Go­raždu. Lju­ti se na sve ko­ji odus­ta­ju od živo­ta i ne bo­re se.

– Bog da i de­ver i na­fa­ku. Po­sli­je zla ima i do­bro – po­ručuje Mi­na.

M. Đuro­vić Ru­ka­vi­na
                                [b]
                                Bi­lo i ušteđevi­ne[/b]

Mi­ni Ja­hić je u Lju­bljan­skoj ban­ci os­ta­lo 118.000 nje­mačkih ma­ra­ka ko­je je vri­je­dno šte­dje­la sa svo­jim mužem od pro­da­je ko­nja i vo­lo­va. A u Pri­vre­dnoj ban­ci u Ro­ga­ti­ci os­ta­lo joj je ušteđenih oko 18.000 nje­mačkih ma­ra­ka. Kaže da su joj iz RS-a spo­mi­nja­li ne­ke ob­ve­zni­ce, ali još ni­kad od sve po­me­nu­te ušte­de ni­je us­pje­la na­pla­ti­ti ni mar­ke, a ni ob­ve­zni­ce.

Ni­ko­me ni­je na te­re­tu

Mi­na de­vet go­di­na živi sa­ma u Hra­sni­ci, kaže da sve sa­ma ra­di i po­no­sna je što ni­ko­me ni­je na te­re­tu. Živi od 343 KM še­hid­ske pen­zi­je. Kaže da su joj za sve ove go­di­ne sa­mo je­dnom iz udruženja še­hid­skih po­ro­di­ca da­li li­tar ulja, po ki­lo­gram šećera i riže, te dva ki­lo­gra­ma bra­šna.

– Da sam ja zna­la da ću ići u Ame­ričku am­ba­sa­du, ja bi se bo­lje pri­pre­mi­la. Ni­sam se fi­no po­ka­za­la. Lje­pše bih se za­hva­li­la Klin­to­no­voj ženi i re­kla bih joj da ako ika­ko može učini ne­što da mi se po­veća pen­zi­ja – kaže te­ta Mi­na. Ona je bi­la gost u Ame­ričkoj am­ba­sa­di 6. apri­la. Lin­kom je pro­pra­ti­la ce­re­mo­ni­ju obi­lježava­nja 60-te go­diš­nji­ce Kon­ven­ci­je UN-a o iz­bje­gli­ca­ma. Svo oso­blje Am­ba­sa­de joj je čes­ti­ta­lo. Kroz ša­lu Mi­na kaže da ni­je bi­la za­do­vo­ljna svo­jim iz­gle­dom

mirsad_d
                                Participant
                                Viewing 15 posts - 511 through 525 (of 730 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.