Viewing 15 posts - 196 through 210 (of 924 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 4

Ovako se nekad przila kahva u Rogatici, tacnije u Pohridu…..:silly:

Zambi
      Participant
        Post count: 898

Jah,nekad bilo na malom Bistriku;) u Podhridu,ali opet se prži kahva,i pržiće se još dugo ako Bog da;)

Mustafa
        Participant
          Post count: 8282

slike sa arhive stare stranice (poslala Fadila)

IMA DOSTA VRIJEDNIH SLIKA KOJE CEMO POSTEPENO PRENOSITI NA OVE STRANICE

MINI-MORIS
          Participant
            Post count: 78

masala masala samo me ova slika podsjeca na krivini jedna kuca bijase ,prko puta izvora TOPLIKA,a unjoj su zivjele dvije sestre RAMKA I FATIMA ako je to to,ako nije onda pardon.

Rule
            Participant
              Post count: 42

Matursko veće 1989
              Rusmira,Sanela,Lejla,Dženeta,Đenana,Snježa,Brankica,
              Dragana,Stojanka,Zorica,Darko,Alija,Rajko,Slaviša,Nevidi se,Halčo,
              Azra,x,Kojić,Ibrahim,Slavko

Kaza
              Keymaster
                Post count: 6138

Evo jedne stare slike na kojoj sam prepoznao rahmetli Suljku Kazica. Ovu dvojicu ispod ne mogu odgonetnuti. Nadam se da ce neko ipak prepoznati osobe sa slike.

Mare
                Participant
                  Post count: 1546
                  Mare
                  Participant
                    Post count: 1546

Ma ko je ovaj:woohoo:

Zambi
                    Participant

Role,sve je isto samo ti se izbrisao matični broj;)

Kaza
                      Keymaster

Evo dvije stare slike. Prva je malo maglovita ali mogu se prepoznati neki likovi. Slika je sa jedne proslave iz Sjemeca.

Druga slika je daleko jasnija i na njoj se mogu prepoznati stari Rogaticani. Vecina sa slike su rahmetlije. Nadam se da vam nece biti tesko prepoznate one koje ste ranije poznavali.

Zambi
                        Participant

Treći sa lijeve strane na drugoj slici je A.r.Ramiz Salihović-Ustaša,a do njega stoji A.r.Nezir Velić,poznao sam još A.r.Fuada Kazića čuči četvrti sa lijeve strane.

Mustafa
                          Participant
                            Post count: 8282

Prva slika

u pozadini sjedi orkestar nisam bas siguran ali to su:

Macak, Zec, Alija Fejzic, Braco Cohodar – mada je slika malo nejasna….

Dedo
                            Participant
                              Post count: 1243

Druga slika je vatrogasni vod poduzeca Sjemec.Slikana u novoj pilani ako se nevaram 1966.godine to su bila vremena,svi ovi na slici su bili normalno zaposleni radnici, poslovode ,a Fuad je bio sef.Kad bih se malo potrudio mogao bih odgonetnuti vecinu.
                              Muhamedbeg Pavica bi mogao znati sve ko iz rukavice.

Kaza
                              Keymaster

Imam jos neki h slika koje cu polahko postavljati dok ih skeniram. Svi vi ste pogodili licnosti koje ste naveli. Naravno Dedo jako dobro poznaje ovaj teren u novoj pilani a vjerovatno poznaje i dosta ljudi koji su tu radili.
                                Ja cu navesti ono sto ja znam a vi niste naveli.

Na prvoj slici koja je losijeg kvaliteta je u prvom redu sa desne strane moj rahmetli amidza Fuad Kazic sa svojom suprugom rahmetli Maidom. Drugi s lijeva u prvom redu bi mogao biti nekadasnji direktor Sjemeca Andrija Jovicic. Nisam 100% siguran jer je slika mutna.

Na donjoj slici je u prvom redu (stoje) peti s lijeva Edhem Hanusic – Purak a.r., a na kraju reda tj. prvi sa desne strane Hazim Ajanovic a.r.

Ostale ne mogu poznati.

Kaza
                                Keymaster

Evo jos jedne slike sa iste kamare. Slika je iz 1967. godine u krugu nove pilane.
                                  Evo za Dedu zadatka da pogadja. Vjerujem da ih sviju pozna.

Viewing 15 posts - 196 through 210 (of 924 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.