-
AuthorPosts
-
Elvirov plemeniti lik zauvijek ce ostati u nasim sjecanjima porodica Ljoti
Sjecanje na nase sugradjane, rahmetlije
P.S. Slike skinute na Memisov zahtjev.
Teva bas ti hvala na ovim slikama.
Porodicu Dzindo poznajem dugi niz godina. Naime moj babo i Osman rah. su stari ahbabi. Sjecam se jos kao dijete, Babo bi govorio da ima samo jednog pravog prijatelja i da bi za njeg sve ucinio. Osman je bio cest gost u nasoj kuci a i moji bi isli kod Osmana jos dok je on zivio u Dzindicima. Sjecam se mali sam bio kad u nasu avliju dodje Osman na konju i vodi jos dva osedlana konja. Onako s konja povika ” Hajde jeste li spremni da idemo ranije”. Mene dize na svog konja a babo i mama uzjahase ona druga dva i pravac Dzindici. Prelijepa scer mu Ziba dobro je voljela doci kod nas pa bi ostala po nekoliko dana. Camil rah. mlad ode u Njemacku i nakon nekoliko godina rada i boravka strada na gradjevini. Dovukli su ga u Rogaticu i sahranili u nase porodicno groblje na Pticijaku. Svi smo se nekako voljeli i bili bliski jedni sa drugim ko naj rodjeniji. Kasnije ce Osman napraviti veliku kucu na Mesicima zaposliti se u OS kao domar i tu ce ga docekati rat. U ratu ce mu stradati hanuma i sin Avdo a on ce ostatak zivota provesti u Sarajevu gdje je i umro.
Neka vam je veliki rahmet i nek vas Allah dragi obaspe svojim muradom i svojom miloscu.
Porodica Dziko.
Tevhid u Rogatici – petak 26-03-2010 poslije dzume namaza
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.