-
AuthorPosts
-
Osman-beg je vrsnjak sa mojim babom i ta generacija je otprilike naj starija. Jos imaju zivi iz te generacije, Fahri- beg Bajrovic, Avdi-beg Lihic, Alija Aksamija I neznam ima li jos zivih iz te generacije.
Po mojim saznanjima naj stariji zivi Rogaticanin je Hrustem – beg Medosevic. To je otac naseg Safeta i Rifeta.(BIBE).
Svaki petak stari Hrustem-beg je na djuma namazu u Rogatici.Tačno Irfo
ali ja imam u komšiluku jednu staru Rogatičanku koja je u generaciji osoba koje si pomenuo to je teta Hajra Eminagić,supruga DŽevada a.r.Slike naj starijih Rogaticana
Tri generacije Rogaticana.Svaki po necemu bio poznat u gradu i sirem okruzenju.
AnonymousJune 11, 2008 at 2:23 amPost count: 2088Dino, puno mi poselami Osman-bega, Rahu, Mameda,Rusmu,i onu curicu sto je birvaktile upisah u skolu. Naravno i sebe puno poselami od mene.
Nisam znao koja je Dina pa nisam nikad nista ni odgovorio na tvoje pisanje.AnonymousJune 12, 2008 at 2:43 amPost count: 2088Irfo,ako mislis na Aliju Aksamiju,nekadasnjeg predsjednika opstine i Zlatkovog i Arminovog oca,moram ti reci da je on umro prije pet-sest mjeseci.Ovo radi ispravke jer ce se ovo valjda nekada citirati u nekim knjigama.
Sele, ja mislim na Aliju, Teufikovog (TEO) rahmetli brat.
On je na slici sa babom, rukuju se. Mozda sam pogrijesio ime.AnonymousJune 12, 2008 at 3:27 amPost count: 2088Nisi,Irfo.I on se zove Alija Aksamija,a ja sam smetnuo da imaju dvojica.To je poznati “Foto Aksamija” o kom pjeva Merlin,a otac je Mehmeda Aksamije,profesora na akademiji,praskog studenta i uglednog umjetnika.
AnonymousJune 19, 2008 at 2:19 pmPost count: 2088DOKTOR
AnonymousJune 19, 2008 at 2:21 pmPost count: 2088SLATKI
AnonymousJune 19, 2008 at 3:06 pmPost count: 2088TEKIJA
1. Izet Pinjo (Doktor)
2. Camil Hadzibulic (Slatki)
3. Avdo Hodzic (Tekija)AnonymousJune 19, 2008 at 4:05 pmPost count: 2088TAKSISTA
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.