-
AuthorPosts
-
Subota 5 mart 2011
Danas smo skoknuli opet preko granice ali ovaj put u Njemacku tacnije u grad Kleve, nasu omiljenu destinaciju. Na tom kraju Holandije zive nasi Dzanke i nasi Ajnadzici. Naravno sa ove obadvije rogaticke porodice se druzimo i jako smo bliski.
Bili smo ipak odlucili da se nikome ne javljamo jer je subota i svako voli da prohoda.
Medjutim kako je svijet mali sretosmo se sa nasim Ajnadzicima bas ovdje u Klevama…
Esma sa svojim babom Muminom
Slucajni susret: Ja, moja Esma, dedo Mumin, Ajnadzici Jasna i Enes
Esma i dedo Mumin
Za rodjaka Dedu selam ispred casina u njemackim Klevama: Ja i dedo Mumin:)
Nedjelja 6 mart 2011
Lijep suncan dan pa odlucismo da opet odemo u holandsko-belgijski gradic Baarle Nassau-Baarle Hertog. Nedjelja je ovdje radni dan sto se tice radnji u centru pa kontamo da nastavimo tamo gdje nas je kisa prekinula prosle nedjelje.
Medjutim udarismo na zatvorene radnje i haos u gradicu, slavi se Karneval pa tako htjeli nehtjeli zabavismo se i mi malo.
A shoping u ovom gradicu cemo nastaviti vjerovatno vec u sledecu nedjelju…Dedo Mumin na karnevalu u holandsko-belgijskom gradicu Baarle Nassau-Baarle Hertog
Pijaca 1894
Granica: Esma u Holandiji – NL, dedo Mumin u Belgiji – B
Karneval
Karneval
Shell, cijene benzina u euro centima: Ja i dedo Mumin
Izlaz iz gradica koji se nalazi u dvije drzave, pa ti sad skontaj gdje si izaso u Holandiju il Belgiju:)
Ponedjeljak 7 mart 2011
Malo smo vrsili pripreme za proljetne bascanske radove…
Dolazi proljece, priprema za bascu
Dedo Mumin nemoze bez majstorisanja
A drva su za Edina, i to upakovana u vrece:)
Utorak 8 mart 2011
Bili smo u susjednom gradu koji se zove Waalwijk.
Prohodali smo po carsiji i u povratku svratili na stadion RKC Waalwijk.
Ne zatekosmo nikoga, steta.
A uvece tekma Barcelona – Arsenal pa snimih maloatmosferu kucnih navijaca…Dedo Mumin gleda tekmu Barcelona-Arsenal kod sceri i zeta u Holandiji…
Dedo Mumin ispred Mustafine radnje u Waalwijku
Stadion RKC Waalwijk
Stadion iznutra
Sportski kafic u sastavu stadiona
Ispred udruzenja navijaca
Na jednom od pomocnih stadiona:)
Srijeda 9 mart 2011
Danas kucna atmosfera i samo smo malo ja i dedo Mumin prohodali do polovne (da vidi kako i to izgleda na zapadu) te do radnje Scapino da vidimo za duboke cipele i do Lidla da vidimo jel stigo sjemenski luk.
Nismo ponijeli aparat…:)
Cetvrtak, 10 mart 2011
Kucna atmosfera uvece opet utakmice…
Dedo Mumin, Sumeja, Rusko i Esma
Sumeja i Rusko:)
Petak, 11 mart 2011
Danas (opet) lijepi petak sto bi reko nas hadzija Zimic, pa smo isli na dzumu. Ponovo sam pored slika, sa nasima i Turcima, napravio i video zapis, ovaj put dva.
Dolazak dzamiji Suleymaniyi kao i snimak ezana jer je bio drugi mujezin…Dedo Mumin dolazi u dzamiju Suleymaniye, Tilburg-Holandija
Dedo Mumin na dzumi u dzamiji Suleymaniye (2), Tilburg-Holandija
Sa Turcima mojim radnim kolegama: Halil, dedo Mumin i Ismail
Ispred dzamije
Ispred dzamije
Dedo Mumin i Turcin Ibrahim
Nas Eso sa sinom, babo Ibrahimov, dedo Mumin i Turcin Ibrahim:)
Subota 12 mart 2011
Ekipa je isla danas, bez mene, na jug Holandije u prelijepi stari grad Roermond.
Doduse zadrzali su se u novijem dijelu pa ako bude vremena skoknucemo jedan dan i do starog dijela grada…
Dedo Mumin, Rusko i Esma
Esma, Sumeja i dedo Mumin
Sumeja:)
Nedjelja 13 mart 2011
A danas evo nas trecu nedjelju uzastopice u Holandsko-Belgijskom gradicu Baarle Nassau-Baarle Hertog.
Prve nedjelje nas otjera kisa, druge bijase karneval i evo tek trece zavrsismo uspjesno misiju…
Dedo Mumin i Esma, pri dolasku
Dedo Mumin i ja, pri polasku
Konj od potkovica:)
Ponedjeljak 14 mart 2011
Kucna atmosfera, lijepo vrijeme pa sam postavio sto i stolice u avliji iza kuce i malo sredio supu.
Mirise proljece, pregurasmo i ovu zimu koje fakticki i ne bijase ako neracunamo one nevolje sa snijegom koje bijahose na samom pocetku.
Danas nema slika…Utorak 15 mart 2011
Danas ako izuzmemo podmiru opet kucna atmosfera.
A navece tekma Bajern – Inter 2:3Dedo Mumin gleda tekmu Bajern – Inter kod sceri i zeta u Holandiji…(video)
:)
Srijeda 16 mart 2011
Danas dedo Mumin odlucio da odmara vazdan kod kuce a ja sam otiso i kupio sjemenski luk za bascu. Usput naletih i kupih Rusku bezicne tastaturu i misa za kompjuter. Naletih i na dobar tranzistor iz one vrste svjetskih primaca, koji ima sve na sebi, i kupih ga dedi Muminu da moze slusati vijesti u Hadzicima kad bude sjedio na meraji sa komsijama i ahbabima…
Navece tekma Real M.-Lyon…Dedo Mumin gleda tekmu Real M. – Lyon kod sceri i zeta u Holandiji…
Asmir, dedo Mumin, Rusko i Esma
Asmir, dedo Mumin, Rusko i Esma:)
Cetvrtak 17 mart 2011
Besposleni i jesmo pa ja i dedo Mumin odosmo da malo prohodamo. Obidjosmo dva manja trzna centra i kupismo nekih stvari: dedi sirup za slajm, vise baterija za tranzistor, dedi lijepe patike i par trenerki te jos nekih stvarcica.
Uvece pored tekme Manchester Sity-Dinamo Kiev popricasmo na msn sa Dinom i Kemom. Zovno ih Edin da predju kod njega na kompjuter a oni su stigli jos juce iz Brdzana da okrece nasu kucu u Hadzicima pa kad mi stignemo krajem aprila na odmor u Bosnu, ako Bog da, da bude sve cakum pakum. Blago meni kakog dobrog badzana imam…
Napravih i video zapis dijela tog razgovora ali sam nesta poremetio pa cu mozda naknadno postaviti dok to Rusko popravi…
Dedo Mumin ispred nase kuce u Tilburgu
Pricanje na msn-u relacija: Dina i Kemo – dedo Mumin, Esma i u cosku moja ruka sa aparatom:)
Teva plaho fino pazis dedu aferim… ovo se rijetko moze vidjeti.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.