-
AuthorPosts
-
Majka Vezirahanma Dziko
(sestra mog dzede Salihbega Cengica)
Majka:)
Dzike, Majkini potomci (vidi prethodnu stranicu)
Jedan dio unuka i praunuka
Stoje s lijeva: Huso, mescin Keka, Sutko, Abdulah, Nedim, Dino, Ahmed i Tarik
Cuce s lijeva: Amer, Edib, Irfo i EdinNa ovoj slici nisu svi a ja cu jos spomenuti rahmetli Aliju i rahmetli Senada, Senu.
Ahmed je sin Alijin a Tarik je sin Senin.Irfo, fali vas brate dosta na ovoj slici,
ciji su Nedim i Edin ???:)
Dzike, Majkini potomci (vidi prethodnu stranicu)
Jedan dio unuka i praunuka
Stoje s lijeva: Huso, mescin Keka, Sutko, Abdulah, Nedim, Dino, Ahmed i Tarik
Cuce s lijeva: Amer, Edib, Irfo i EdinNa ovoj slici nisu svi a ja cu jos spomenuti rahmetli Aliju i rahmetli Senada, Senu.
Ahmed je sin Alijin a Tarik je sin Senin.Irfo, fali vas brate dosta na ovoj slici,
ciji su Nedim i Edin ???:)
Nedim je Abdulahov sin a Edin je Dinin sin.
Nedim je Abdulahov sin a Edin je Dinin sin.
Evo nekoliko slika sa Dzikijade, a u sklopu familije Cengic.
Otprilike kraj pedesetih godina u Sljedovicima ispred kuce Omerbega Cengica.
Ko dijete se sjecam i sijelaa u vrijeme tefericaa, ali koju godinu kasnije.:)Iz Ahmine sehare (Dziko)
S desna stoje, pa onda
s lijeva cuce
:)
Iz Belminog albuma
Gornji red s lijeva: Moja mama Dzevahira Cengic (dj. Arnautlija) i moja tetka Fadila Dziko (dj. Arnautlija)
Donji red sa lijeva: Moj babo Sejdalija Cengic, moj tetic Huso Babic, njegova zena Subha (dj. Kazic,
moja teticna Almasa Medosevic (dj. Dziko) i moja teticna Esrefa Vukas (dj. Kukavica)
S lijeva: Subha Babic (dj. Kazic), Almasa Medosevic (dj. Dziko), Esrefa Vukas (dj. Kukavica) i Hida Satrovic (dj. Hadzihasanovic).P.S. Nek mi neko pomogne kod prezimena djevojackog Subhi???
:)
Teva,Subha ti ja Kazicka Mustafe(Avdage) tetka
Moj babo, birvaktile u lovu.
rahmetli Sejdalija Cengic
rahmetli Sejdalija Cengic:)
Blizi rodzaci, od sestre i brata,
pa jos i badze…
Ahmo Dziko i rahmetli Sejdalija Cengic:)
Teferic na Pticijaku, birvaktile
Moja rahmetli majka Dzevahira Cengic i moji tetkovi: rahmetli Hrustem Agic i rahmetli Osman Hodzic:)
Jos dvije stare famelijarne
mama Dzevahira, babo Sejdalija i rodica Almasa
nena Hamma i tetic Huso Babic:)
Rogatica, juni 1990 – Majka i Babo u basci iza porodicne kuce u mahali Gracanica
Rogatica, proljece 1992
Babo i Majka (u porodicnoj kuci u mahali Gracanica) sa unucadima, mojim sinom Dzenisom i
starijeg mi brata Nijaza kcerkom Alisom. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.