-
AuthorPosts
-
Sa otvorenja Dzamije u Slijedovicima 27.09.1970
Na slici su, moj dajdja rah. Omer-beg Cengic sa suprugom Esmom,
sceri Emina i Fatima i sin Ferid.moj teva alah da ti podari lijepo zdravlje i tvojoj porodici isto za ovu sliku niko je od nas nije imao
hvali ti mnogo moram je neni pokazati mislim da cu je obradovatimislim na sliku od nene ,djede a.r tetke ar
Moj Teva da ovaj tvoj tetić nije maneken ili glumqac bio(Hulo);)
teva svaka cast za ove slike mozes li nabaviti jos slabo imam od hodjica od fatime mirhe i mahire evde i fatka pravim nasu lozu i falimi slika bicu ti vjecno zahvalna
Ovu sliku je dao nas jaran Lutvo Kadric, nadimkom Drobi, mojoj mami rahmetli odmah negdje poslije rata. Navraco je cesto da je obidje i par godina poslije je napustio Bosnu. Kako sam cuo da se stanio negdje u Australiji. Volio bih znati sta je sa njim pa ako neko zna nek mi kaze. Skupa smo zavrsili srednju u Rogatici, druzili se godinama i bio je cest i drag gost u nasoj kuci.
Slika je nastala na jednom od koncerata u Sarajevu i na njoj su pored Drobija, njegova tadasnja cura Dzeniska, moj rahmetli brat Caje i jos neka raja. Caje ima na sebi smedji mantil, naseg starog rahmetli, koji smo rado obadvojica nosili…..
S lijeva: Drobi, Dzeniska, moj mladji brat Caje rahmetli…..Stari rocker B)
Ko sta voli, voli….. – Moj stariji buraz Kava.:)
AnonymousFebruary 22, 2009 at 1:38 amPost count: 2088Kava bio i ostao stara roka,svaka cast !
Tri stare slike na kojima su nasa rahmetli mama Dzevahira i moj stariji buraz Kava. Slike nastale u nasoj basci u Gracanici od kojih prva prije tacno 50 godina a druge dvije malo kasnije.
nasa mama Dzevahira i buraz Kava
buraz Kava
buraz Kava:)
Pedesetih godina kod nas u hladnjaku:
Moj babo Sejdalija Cengic i mali Zlatko (sin babinog amidzica Mehmedalije Cengica).
Moji babo Sejdalija i mama Dzevahira (stoji iznad),
mali Zlatko i teta Nadla s naocalama (sin i supruga Mehmedalije Cengica).
Ahmo Dziko birvaktile
I njega je rodila Cengicka, majka Vezirahanma (sestra mog dzede Salihbega Cengica).:)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.