-
AuthorPosts
-
Slike moje familije.
Za pocetak dvije mog babe i moje majke
od prije 60 godina.
Moj babo Sejdalija Cengic-Nis 1948 godine
Za uspomenu mojoj sestri Behiji od mene Sejdalije
Nis: 23-06-1948 god
Moja mama Dzevahira Cengic rodj.
Arnautlija-Rogatica 1948 godine
Volila sam te, volim te, volicu te
tvoja DzevahiraA evo odakle mi ljubav za bascanstvo.:)
U basci iza kuce, pored lijehe luka.;)
Ja u Rogatici 1963 godineCengici u basti iza kuce 1963 i 1959 godine
Nena Hamma, babo Sejdalija, stariji buraz Nijaz (Kava), mama Djevahira i mali ja
Buraz Nijaz, babo Sejdalija, mama Djevahira i ja
Nena Izeta (Hamma), buraz Nijaz, mama Djevahira i ja
Mama Djevahira i buraz NijazDragi prijatelju svaka čast za ove fotografiju neka se zna da je bio i postojao beg S.Č. Moram ti priznati da si mrak na slici:woohoo: pored lijehe luka:cheer: SELAM TEBI ,TVOJOJ PORODICI,OSTALIM ČENGIĆIMA;)
Ovu sliku je naceo zub vremena i na poledjini mogu da razumim ovo:
Na banketu: ja, Dzevahira i Sejdalija sa ostalim
31-12-1958 god.
Pisano rukom moje najmladje tetke, mamine sestre Dzemke udate Husic.
Tetka Dzemka je zivjela i jos uvijek zivi u Vogosci.
A sad kad bi nam neko od nasih starih mogo reci ko su jos ova dvojica na slici (ovo nasih starih mislim na tetka Ahmu, hadzi Behku…..).
Zanimljivo je da je mama tada bila trudna mojim starijim bratom Kavom, s obzirom da se on rodio koji dan kasnije.;)
s lijeva: Tetka Dzemka, mama Dzevahira, babo Sejdalija…..A evo malo i Fejzica i ostalih
Mehemed Fejzic amidza Alije Fejzica (oca nasih Mustafe i Abdulaha) rodjen je u Rogatici, ozenio moju tetku Behiju Cengic i odselili daaavno u Zavidovice.
Zadnje tri slike su i nastale daavno u Zavidovicima, za prvu neznam.
s lijeva: Moj tetak Mehemed Fejzic i moj babo
s lijeva: Halid Alispahic, moja teticna Suada (rodj. Fejzic),
moja mama, Kava, moja tetka Behija (rodj. Cengic) i tetak Mehemed
s lijeva: Tetka Behija, komsinica Aisa, Suvada,
cuci: moja mama i Kava
Vjencanje Suada Fejzica i Nadje Ajanovic (sestre politicara Irfana Ajanovica).
s lijeva:
1 neznam
2 Suad (mladozenja)
3 Nadja (mlada)
3 Moja mama Djevahira
4 Suada (Suadova sestra)…….E Teva odakle vadis ove slike, bas si me iznenadio i obradovao… :)
Teva, slika gore sa mamom i babom r.a.h. sjedi Adem Ajanovic
iz Sljedovica, danas zivi u Gorazdu.Vjeruj mi Irfo da sam i sam malo sumnjo da je Adem.
On je inaca rodzak od Hajrudina Ajanovica.
Imo tri sina.
Sin mu Semso rahmetli, jedan od Kakanjskih ratnih komandanata.
Otom potom.Ako me ubijedis sad kad dodjem u Sarajevo da skoknemo do Gorazda, obici ce mo i Adema a i sestru mu Feridu.
Kod njih je bilo dosta starih famelijarnih slika…..;)Ja te cekam ako Bog da, obici ce mo i Gorazde a i Rogu
nasu dragu i jedinu.Dobro Irfo, to smo onda dogovorili.
Kad je tako evo onda jedna i za tebe.;)
Moja mama Dzevahira sa sestrama: Fadilom Dziko, Pasom Hodzic, Adilom Agic, Dzemkom Husic, te Masa djevojacki Dziko sa kcerkom i moja snaha Taiba sa kcerkicom.AnonymousApril 9, 2008 at 7:14 pmPost count: 2088A bi li onaj brkati(na istoj slici) mogao biti rahm.dr.Asim Holuclic?
I meni se cini da je, onaj brko, Asim.Friz mu je i u stare dane bio isti a i cehra.Samo nesto starija.
AnonymousApril 9, 2008 at 9:30 pmPost count: 2088Kemo,a onaj do njega bi mogao biti dr.Mustafa Ajanovic,nego ovi me zbunise sa Hajrudinovim rodjakom.Stavi mu brkove i vidjeces isti Soma (Mustafin sestric)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.