-
AuthorPosts
-
Milic Behka, a sva raja je iz TPR-a, bivseg.
Pa dragi Kaza gdje “iskopaš” ove prelijepe stare slike.zaista toliko uzdaha i nostalgije, svaka čast moj dobri Kaza…
Moj Dervise, slike salje narod. Svaki dan smo bogatiji sa nekom novom, starom slikom.
Na ovoj zadnjoj slici su: Ranka (Cvjetic)Rebic, Muris Jesenkovic,
Emir Zunic i Midho Pasic.Pa Kaza sto me iznenadi sa ovom slikom,hvala ti puno.Plavusa moja sestra Refija,momak sa crveno plavom trenerkom Miso Jankovic- Belegija,do njega Hodzic Salim-Sajka,u plavoj kosulji i iste boje pantalone Enver Kazic.Nastavite dosta poznate nase raje.
DRefije stoji Macan,do njega Taiba Kavina supruga ,iza nje rah Sadik Koro,nastavite dalje.
Zambi napisao:
DRefije stoji Macan,do njega Taiba Kavina supruga ,iza nje rah Sadik Koro,nastavite dalje.
Zambi, zamijenio si rahmetli Sadika Koru sa Rusmira Colica.Sadika nema na slici.
Iza ovoga sto sjedi na ogradi , Nezim Pasic Paja, vidi mu se samo glava, Duric sjedi, ovaj sto je glavu okrenuo lici mi na Negu Kozica, a sa Rusmirom Colicem su Hitko Krajina i Sejo Colic , koliko mogu da razaznam, adesno ovamo se podbocio Vukola Mandzic, do njega je izgleda Radenko…..
Za ovog ispted Refije nisam sigurna ili mislim da je Camdzija Nedzad
Do Nedžada Čamdžije sjedi Ahmet Fazlić-Sandokan,sa desne strane iza Sajke stoji Vukola Mandžo.
Par u bijelim je rahmetli Braco Teskeredzic i mjegova hanuma.
Kaza napisao:
[quote]Evo da prebacim sliku da je pri ruci.
Par u bijelim kosuljama Kijo, mislim da nije bracni par Teskeredzic. Sto posto sam siguran da je to Nego Kozic a zensku osobu ne mogu identifikovati.
Mene iritira ova osoba sto sjedi lijevo od Belegije. Znam sve o njemu ali mu se ne mogu sjetiti imena . Vjerovatno je Suad – Sule.
Zivio je u Podhridu. Oca su mu zvali “hodza” i vozio je kampanjolu u Sjemecu. Mislim da su se prezivali Hodzic.Igrao je u Mladosti i otisao je mislim poslije skolovanja iz Rogatice. Jesam li u pravu ni sam ne znam.
Kaza, ovaj sto sjedi do Belegije zove se Suad Hodjic on je brat Ibre a sin Hodje rah sto je vozio u Sjemecu onaj djip. Sule danas zivi u Sarajevu i na Marin dvoru ima mehanicarsku radnju.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.