Viewing 15 posts - 616 through 630 (of 925 total)
  • Author
    Keymaster
      Post count: 6138

E ova se slika ne moze komentarisati jednom rijecju. Mora pasti bar recenica.

Kaza
      Keymaster

E ova se slika ne moze komentarisati jednom rijecju. Mora pasti bar recenica.

Zambi
        Participant
          Post count: 898

Posto je slika nastala prije nego sam se rodio,ali mi je orjentir Zemljoradnicka,onda predpostavljam da vozilo nailazi pored opstine,i vidim da je to vakat kad se polivala carsija kako se nebi dizala prasina,sjecam se iz prica starijih da je malesija trcala za ovim vozilom i kacila se da se provoza.

Zambi
          Participant

Posto je slika nastala prije nego sam se rodio,ali mi je orjentir Zemljoradnicka,onda predpostavljam da vozilo nailazi pored opstine,i vidim da je to vakat kad se polivala carsija kako se nebi dizala prasina,sjecam se iz prica starijih da je malesija trcala za ovim vozilom i kacila se da se provoza.

Kaza
            Keymaster

Zambi napisao:

Bas tako Zambi. Ulice su se posipale u ljetnim danima kako bi se sprijecilo dizanje prasine. Ovo nisam ni ja zapamtio, ali pamtim dobro kada se glavna ulica prala svako vece pred korzo kada je vec bila asvaltirana. Jedno vrijeme je cisternu vozio rahmetli Hazim Colic pa sam vrlo cesto imao priliku da se vozim tokom pranja ulica.
              Inace je bilo pravo uzivanje trcati ispred cisterne i prskati se vodom.
              Na ovoj slici su jos interesantni zvucnici na direcima koji su bili savremeni nacin informisanja gradjanstva poslije telala sa bubnjevima.

Kaza
              Keymaster

Zambi napisao:

Bas tako Zambi. Ulice su se posipale u ljetnim danima kako bi se sprijecilo dizanje prasine. Ovo nisam ni ja zapamtio, ali pamtim dobro kada se glavna ulica prala svako vece pred korzo kada je vec bila asvaltirana. Jedno vrijeme je cisternu vozio rahmetli Hazim Colic pa sam vrlo cesto imao priliku da se vozim tokom pranja ulica.
                Inace je bilo pravo uzivanje trcati ispred cisterne i prskati se vodom.
                Na ovoj slici su jos interesantni zvucnici na direcima koji su bili savremeni nacin informisanja gradjanstva poslije telala sa bubnjevima.

Kaza
                Keymaster
                  Kaza
                  Keymaster
                    Kaza
                    Keymaster
                      Kaza
                      Keymaster
                        Kija
                        Participant
                          Post count: 207

Najsposobniji doktor kojeg je Rogatica imala DrMustafa Ajanovic sa svojim sinom Cocom.

Kija
                          Participant
                            Post count: 207

Najsposobniji doktor kojeg je Rogatica imala DrMustafa Ajanovic sa svojim sinom Cocom.

Kaza
                            Keymaster
                              Kaza
                              Keymaster
                                Zambi
                                Participant

Abeda,druga osoba nisam siguran, Piksi,Haz Hasecic,Nego Kozic,Tale a.r.

Viewing 15 posts - 616 through 630 (of 925 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.