-
AuthorPosts
-
E ova se slika ne moze komentarisati jednom rijecju. Mora pasti bar recenica.
E ova se slika ne moze komentarisati jednom rijecju. Mora pasti bar recenica.
Posto je slika nastala prije nego sam se rodio,ali mi je orjentir Zemljoradnicka,onda predpostavljam da vozilo nailazi pored opstine,i vidim da je to vakat kad se polivala carsija kako se nebi dizala prasina,sjecam se iz prica starijih da je malesija trcala za ovim vozilom i kacila se da se provoza.
Posto je slika nastala prije nego sam se rodio,ali mi je orjentir Zemljoradnicka,onda predpostavljam da vozilo nailazi pored opstine,i vidim da je to vakat kad se polivala carsija kako se nebi dizala prasina,sjecam se iz prica starijih da je malesija trcala za ovim vozilom i kacila se da se provoza.
Zambi napisao:
Bas tako Zambi. Ulice su se posipale u ljetnim danima kako bi se sprijecilo dizanje prasine. Ovo nisam ni ja zapamtio, ali pamtim dobro kada se glavna ulica prala svako vece pred korzo kada je vec bila asvaltirana. Jedno vrijeme je cisternu vozio rahmetli Hazim Colic pa sam vrlo cesto imao priliku da se vozim tokom pranja ulica.
Inace je bilo pravo uzivanje trcati ispred cisterne i prskati se vodom.
Na ovoj slici su jos interesantni zvucnici na direcima koji su bili savremeni nacin informisanja gradjanstva poslije telala sa bubnjevima.Zambi napisao:
Bas tako Zambi. Ulice su se posipale u ljetnim danima kako bi se sprijecilo dizanje prasine. Ovo nisam ni ja zapamtio, ali pamtim dobro kada se glavna ulica prala svako vece pred korzo kada je vec bila asvaltirana. Jedno vrijeme je cisternu vozio rahmetli Hazim Colic pa sam vrlo cesto imao priliku da se vozim tokom pranja ulica.
Inace je bilo pravo uzivanje trcati ispred cisterne i prskati se vodom.
Na ovoj slici su jos interesantni zvucnici na direcima koji su bili savremeni nacin informisanja gradjanstva poslije telala sa bubnjevima.Najsposobniji doktor kojeg je Rogatica imala DrMustafa Ajanovic sa svojim sinom Cocom.
Najsposobniji doktor kojeg je Rogatica imala DrMustafa Ajanovic sa svojim sinom Cocom.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.