Viewing 15 posts - 586 through 600 (of 925 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 216

Evo za pocetak, na gornjoj slici, desno sjedi na stolici Sakib Colic-Badza , a sa lijeve strane, s pocetka cuci izmedju ove dvije dame, Smajo Hurem-Strucnjak.

Braco
      Participant
        Post count: 216

Evo za pocetak, na gornjoj slici, desno sjedi na stolici Sakib Colic-Badza , a sa lijeve strane, s pocetka cuci izmedju ove dvije dame, Smajo Hurem-Strucnjak.

Teva
        Participant
          Post count: 8872

Da ne stoji na prvoj slici, prvi sa desna moj komsija Esed Hadzihasanovic Bujko ???
          Pa da nam zapjeva jednu sevdalinku onako kako to samo on umije…

Teva
          Participant
            Post count: 8872

Da ne stoji na prvoj slici, prvi sa desna moj komsija Esed Hadzihasanovic Bujko ???
            Pa da nam zapjeva jednu sevdalinku onako kako to samo on umije…

Zambi
            Participant
              Post count: 898

prof.Smajo Vesnic.B)

Zambi
              Participant
                Post count: 898

prof.Smajo Vesnic.B)

Kaza
                Keymaster
                  Post count: 6138
                  Kaza
                  Keymaster
                    Kaza
                    Keymaster

Ugledna rogaticka familija. Nadam se da vam nece biti tesko pogoditi o kome se radi.

Kaza
                      Keymaster

Ugledna rogaticka familija. Nadam se da vam nece biti tesko pogoditi o kome se radi.

Kija
                        Participant
                          Post count: 207

Ovo su moje stare komsije Muzafer Pesto i njegova hanuma Dija.Zaista divna porodica njih dvoje i djeca Alija,Mida i Mirsada.

Kija
                          Participant
                            Post count: 207

Ovo su moje stare komsije Muzafer Pesto i njegova hanuma Dija.Zaista divna porodica njih dvoje i djeca Alija,Mida i Mirsada.

Kaza
                            Keymaster

Veoma stara slika. Bilo bi pozeljno sto vise komentara na ovu sliku i kako je dozivljavate. Posebno stariji koji pamte Rogaticu nekad.

Kaza
                              Keymaster

Veoma stara slika. Bilo bi pozeljno sto vise komentara na ovu sliku i kako je dozivljavate. Posebno stariji koji pamte Rogaticu nekad.

Kaza
                                Keymaster

Stara slika budi u nama posebne osjecaje.

Arnautovica dzamija koje vise nema. Bila je nekad glavna dzamija u Rogatici iz koje su polazile sve dzenaze. Sada je ostalo jos ovo veliko stablo koje je sada mnogo vece ili mozda tako izgleda zato sto nema dzamije.

Desno je biletarnica. Tu su se prodavale karte za autobusne linije. Bila je smjestena i novinarnica u kojoj je radio rahmetli Hamdibeg Pasic.

Uz biletarnicu stoji parkiran dvotonac. Takav je imao Salko Memisevic a da li je njegov ne bih znao reci.

Lijevo je parkiran stari model, cini mi se opel rekord. Nesto slicno je imao medju prvima u Rogatici Nezir Krajina samo crne boje.Cesto sam isao u Gracanicu sa svojim drugom rahmetli Sakibom Colicem kod njegovog daidze da nas malo provoza. Bili smo sretni kada smo mogli samo stajati pored njega i diviti mu se. U to doba su auti bili rijetkost u Rogatici.

Desno je benzinska pumpa. To je njena prva lokacija u Rogatici.
                                  Tu smo se cesto okupljali i gledali aute koji bi se zaustavljali. Tu je bilo i najpogodnije mjesto cekati aute da im zapisemo registracije. Cinili smo to ali ne znam zasto. Onako cisto iz zabave a prava bi bila atrakcija kada bi uspjeli zapisati po koju stranu registraciju.

Stara lijepa vremena. I moglo bi se jos mnogo toga zapisati gledajuci ovu sliku. Nadam se da ce drugi dopisati ono sto ja nisam vidio ili su to drugi na drugi nacin dozivjeli.

Viewing 15 posts - 586 through 600 (of 925 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.