-
AuthorPosts
-
Tekijcad
S lijeva: Irfo Dziko i Dzemo Soso.:)
Iz Belminog albuma
Rogatica, Arnautovica (gornja) dzamija ’91:)
AnonymousMay 30, 2010 at 3:36 pmPost count: 2088ovo su zene,a ima ih puno
Kaza napisao:
[quote]Evo jedne slike na kojoj se tesko raspoznaju osobe na slici. Najvaznije da sam poznao jednu osobu koja bi nam odgonetnula gdje je slikano i ko su osobe na slici.Poznao sam Ismeta i evo zadatka za njega i za Kiju da nam napisu nesto o ovoj slici. Koliko sam ja mogao raspoznati, Ismet je cetvrti sa lijeve strane (stoji).
Jedan lijep pozdrav za Kiju i Ismeta,
Kijo ovaj treci sa lijeve strane nije Halco vec Sreten Mitrovic.Nana.tebi i tvojima pozdrav, upravu si na ispravci-hvala.
Jos jednom ova slika jer se nekako zagubi na prosloj strani.:)
Iz Belminog albuma
Rogatica, Arnautovica (gornja) dzamija ’91:)
Irfo zamoli starije Rogaticane da probaju odgonetnuti ko je ovo na slikama i gdje je ova treca slika slikana…
Radim knjigu o porodicnom stablu Fejzica
Dobio sam neke slike od Ismeta Fejzica, on je sin Ibrahima Fejzica, a Ibrahim je sin Muratage Fejzica…
Neke slike znamo ko je na njima, ali ove tri ne zna ni on, a pogotovo ja…
A MOZDA SE UOPSTE NE RADI O SLIKAMA IZ ROGATICE, MADA SU STAJALE ZAJEDNO SA OSTALIM SLIKAMA VEZANIM ZA FEJZIC MURATAGU I IBRAHIMA…
Na poledjini ove slike gdje su dvije zene i djete pise
Selam od Derve godina 1940
Hvala unaprijed na na eventualnim informacijama
Mustafa, babo mi je u Gorazdu i doci ce za koji dan pa cu vidjeti s njim moze li poznati ko je na slikama.
Ova treca slika mi lici na mesicko raskrsce ali vidjet cu sa babom.
Evo jos jedne od starih slika. Slika je nastala vjerovatno na svadbi Minke (Cavalic) Kahvedzic.
Dosta poznatih likova, naravno ima i onih koje bas ne mogu prepoznati. Ali tu ste vi pa se nadam da cemo zajednicki rijesiti ovu enigmu.Sa lijeva na desno:Edo Jasarevic, nn, Andrija Jovicic, nn ,
Osman Pavica, Meho Muftic, Mustafa Cavalic i Nusret Suvalija.Evo jedna od prije 30-ak i koja
Nini, Fića, Braco i Vukadin
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.