Viewing 15 posts - 481 through 495 (of 924 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 216

Fashion Week 70-tih

Teva
      Participant
        Post count: 8872

Nekoliko lijepih, interesantnih i jako vrijednih starih slika iz albuma:
        “Stare slike” od naseg Muhameda Cavcica

KULETA, Amir Cavcic i Muhamed Cavcic

DZOKEJ, Muhamed Cavcic

TRLA, Otjerase cobani goveda
        Raza Cavcic Karic, Fatima Cavcic Bogilovic, Haska Cavcic Dizdarevic, Muhamed Cavcic

RUHO, Bulki Cavcic Ramic
        Cura Mednolucanin, Raza Cavcic Karic, Sedalija Suceska BEG, Himzo Brgulja, Naza Cavcic Halimanovic

TRLA, sklapanje sahona
        Salih Mednolucanin, Mujo Cavcic r.a., Omer Cavcic, Camil Cavcic r.a., majstor Salko Cavcic

:)

Teva
        Participant
          Post count: 8872

Iz albuma naseg Armina Bajica

Novo Naselje u Rogatici, nekad

Armin Bajic i Emir Agic

:)

Kaza
          Keymaster
            Post count: 6138

Ne znam koji je povod ovoj sjedeljci na meraji ali mi se sve cini da bi mogao biti 1. maj.

Drustvo poznato samo ih treba nabrojati:).

Braco
            Participant

Evo ja cu dvojcu, treci slijeva Muta Hadzihasanovic, ovaj sto je okreno glavu Fuad Sahimpasic.

Zambi
              Participant
                Post count: 898

Prvi sa lijeve strane Eno Bešlija;)

Kaza
                Keymaster

Ostale su dvije osobe sa slike koje nismo naveli. Ja takodjer nisam siguran ali mogu da kazem na koga me asociraju.

Drugi s lijeva bi mogao biti Meho Hajdarevic ali nisam bas siguran a ovaj iznad Fude sa koskom u ustima bi mogao biti pokojni Miso Sokolovic. Mozda sam promasio ali vrijedi pokusati.

Braco
                  Participant

Kaza u pravu si 100%.

Kaza
                    Keymaster

Evo nove stare slike sa vrlo interesantnim osobama. Ja ih poznam sve osim jedne osobe ali cu ipak prepustuiti vama da pokusate odgonetnuti ko je na slici.

Braco
                      Participant

Evo jos jedna svadba

Irfan-tekija
                        Participant
                          Post count: 681

Braco nesto ne mogu da otvorim tvoje slike. Jal je do mene, jal do tebe.

Irfan-tekija
                          Participant
                            Post count: 681

Jaranu do mene je sad je u redu.

Kaza
                            Keymaster

Kaza napisao:
                              [quote]Evo nove stare slike sa vrlo interesantnim osobama. Ja ih poznam sve osim jedne osobe ali cu ipak prepustuiti vama da pokusate odgonetnuti ko je na slici.

Evo posto niko nije nista napisao ja cu pokusati da napisem imena osoba sa slike.

U gornjem redu, s lijeva na desno je:
                              Murveta(Muftic)Konakovic, vec dugo zivi u Njemackoj u Augsburgu sa porodicom. Inace kcerka rahmetli Mehe i Hajre Muftic iz Podljuna. Do nje je sestra rahmetli Ibrice Hasecica. Ne mogu da joj se sjetim u momentu imena, inace udata Salan.

U drugom redu sa lijeva na desno:

Prva koja se vidi dijelom je rahmetli Vesna (Cavalic)Pasic, do je osoba koju ne mogu prepoznati, zatim Minka (Cavalic)Kahvedzic, pa rahmetli Behara Setic, onda Vaha Muftic a do nje njena svekrva rahmetli Mujesira Muftic, majka Omera, Muniba i rahmetli Bajde. Zvali smo je Husinica po imenu njenog muza Huse.

Sasvim dole je Sana, kcerka rahmetli Mehe i Rukije Colic. Mislim da ona sada zivi sa porodicom u Kaknju.

Eto to je to sto ja znam.

Kaza
                              Keymaster

Evo jos jedne stare slike. Nadam se da cete lahko prepoznati osobe sa slike.

Kija
                                Participant
                                  Post count: 207

Slikano na terasi Zejfe Hadzihasanovic.Ko nezna Zejfa je majda Mustafe.Zehre i a.r. Zehrudina.Ugornjem redu je Zejfa,do nje je njena Zehra.Sad prepustam drugima da nastave.

Viewing 15 posts - 481 through 495 (of 924 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.