-
AuthorPosts
-
Nekoliko lijepih, interesantnih i jako vrijednih starih slika iz albuma:
“Stare slike” od naseg Muhameda Cavcica
KULETA, Amir Cavcic i Muhamed Cavcic
DZOKEJ, Muhamed Cavcic
TRLA, Otjerase cobani goveda
Raza Cavcic Karic, Fatima Cavcic Bogilovic, Haska Cavcic Dizdarevic, Muhamed Cavcic
RUHO, Bulki Cavcic Ramic
Cura Mednolucanin, Raza Cavcic Karic, Sedalija Suceska BEG, Himzo Brgulja, Naza Cavcic Halimanovic
TRLA, sklapanje sahona
Salih Mednolucanin, Mujo Cavcic r.a., Omer Cavcic, Camil Cavcic r.a., majstor Salko Cavcic:)
Iz albuma naseg Armina Bajica
Novo Naselje u Rogatici, nekad
Armin Bajic i Emir Agic:)
Ne znam koji je povod ovoj sjedeljci na meraji ali mi se sve cini da bi mogao biti 1. maj.
Drustvo poznato samo ih treba nabrojati:).
Evo ja cu dvojcu, treci slijeva Muta Hadzihasanovic, ovaj sto je okreno glavu Fuad Sahimpasic.
Ostale su dvije osobe sa slike koje nismo naveli. Ja takodjer nisam siguran ali mogu da kazem na koga me asociraju.
Drugi s lijeva bi mogao biti Meho Hajdarevic ali nisam bas siguran a ovaj iznad Fude sa koskom u ustima bi mogao biti pokojni Miso Sokolovic. Mozda sam promasio ali vrijedi pokusati.
Evo nove stare slike sa vrlo interesantnim osobama. Ja ih poznam sve osim jedne osobe ali cu ipak prepustuiti vama da pokusate odgonetnuti ko je na slici.
Braco nesto ne mogu da otvorim tvoje slike. Jal je do mene, jal do tebe.
Jaranu do mene je sad je u redu.
Kaza napisao:
[quote]Evo nove stare slike sa vrlo interesantnim osobama. Ja ih poznam sve osim jedne osobe ali cu ipak prepustuiti vama da pokusate odgonetnuti ko je na slici.Evo posto niko nije nista napisao ja cu pokusati da napisem imena osoba sa slike.
U gornjem redu, s lijeva na desno je:
Murveta(Muftic)Konakovic, vec dugo zivi u Njemackoj u Augsburgu sa porodicom. Inace kcerka rahmetli Mehe i Hajre Muftic iz Podljuna. Do nje je sestra rahmetli Ibrice Hasecica. Ne mogu da joj se sjetim u momentu imena, inace udata Salan.U drugom redu sa lijeva na desno:
Prva koja se vidi dijelom je rahmetli Vesna (Cavalic)Pasic, do je osoba koju ne mogu prepoznati, zatim Minka (Cavalic)Kahvedzic, pa rahmetli Behara Setic, onda Vaha Muftic a do nje njena svekrva rahmetli Mujesira Muftic, majka Omera, Muniba i rahmetli Bajde. Zvali smo je Husinica po imenu njenog muza Huse.
Sasvim dole je Sana, kcerka rahmetli Mehe i Rukije Colic. Mislim da ona sada zivi sa porodicom u Kaknju.
Eto to je to sto ja znam.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.