-
AuthorPosts
-
Dodala Lalic Zamira u Rogatica – BiH
fotografija iz 1890 godine u Rogatici.
Jesenković Ragib sa sinvima Esadom i Teufikom
panorame Rogatice prije II sv.rataPa kad je vec slika za Dedu onda cemo sacekati njegovog komentar. Inace jako dobro poznam ove ljude
i ukljucicu se u komentare kasnije.Neznam sa koje strane da pocnem al ipak od legende iz kovacnice Garagica Hasana
pa Edhem Hanusic u francuskoj kapi gaterista Cubro sa kacketom koznim Sefik Kazic a.r.
ako se dobro sjecam Mustafa Cavalic zvani crni Mujo izvinjavam se ako nekima nisam rahmet predao jer neznam ko je jos medu nama,a ko nije.Ove mladze momke neznam jer godine su prosle pa insan i zaboravlja polahko.E kad se Dedo javio sad mogu i ja koju napisati. Navescu samo one koje Dedo ne pomenu jer ih je zaboravio.
Ovaj mladic sto se smije se zvao Ljupko. Ne znam mu prezimena ali znam da je ucio zanat kod mog rahmetli oca u
Sjemecu.
Sasvim desno je Ahmo Mahmutovic Roho a.r.
Sasvim u pozadini je Mustafa Suvalija a.r.Od svih ovih na slici mozes im rahat predati rahmet, jedino nisam siguran za Cubru. Za Ljubka ne znam sta je dalje bilo. Mislim da je poslije otisao iz Rogatice.
Iz albuma naseg Fuada Sahinpasica – Pixi
Ljoti, Piljka, Nego, Argos, Skembo, Zika
Vis Oluja
Haz, Nego, Tale, Pixi, Zoka
Vis Oluja
Nego, Tale, Pixi, Zoka, Muse
Vis Oluja
Skembo, Pixi, Ljoti, Zika, Nego
Fuad Sahinpasic – Pixi, Nego Kozic, Vildana Sahinpasic, Jana Kozic
Pixi, Tale, Koza, Haz, Zoka:)
Evo jos jedne stare slike. Nadam se da vam nece biti tesko pogoditi ko je na slici.
Evo jos jedne stare slike. Nadam se da vam nece biti tesko pogoditi ko je na slici.
fala Pixiju vratio nas je u mlade godine i nasu nekad lijepu Rogaticu.
fala Pixiju vratio nas je u mlade godine i nasu nekad lijepu Rogaticu.
Bice toga jos dosta Kijo, Pixi je poslije agresije dobio sve svoje albume, sacuvane, iz Rogatice…;)
Bice toga jos dosta Kijo, Pixi je poslije agresije dobio sve svoje albume, sacuvane, iz Rogatice…;)
Iz albuma naseg Izeta Bahte
Uspomena sa odsustva vojnickog – februar 1972.
S lijeva: brat Ismet, amidzicna Alma i Izet Bahto.
Izet 38 godina poslije, 2010.god.:)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.