-
AuthorPosts
-
II-a razred Niže realne gimnazije 15.7.1957 ROGATICA
Savezni slet partizana 1957 godina
Muftić,Agić,x,x,Mehmedović Šemso
x,Hitko,Mustafić Rusmir,xDan Mladosti 1959 godina ROGATICA
Salan,Agić,Tantula Hajraga,Lihic Ramiz,Đokić.B
Mehmedović ŠemsoRule jos jednom hvala na ovim slikama…
Unikatne slike na nasoj stranici.
Mislim da ove slike niko nema…1.Maj 1957.g.Rogatica. Ovako su se nekad pravili uranci na Sokolovini.Podhrid br 18
na ovoj slici dan mladosti 59 pise u gornjem redu Salan,Dali iko mi moze rece o kjem se Salanu radi,nesto mi puno poznat.Unaprijed zahvalan,vjerovatno to znaju Zele i Kaza i ujedno ako ima ko slika starih od mog rahmetli babe i dede Galiba i Hasima Salana neka postavi posto ja nemam samo jednu sliku rahmetli babe Galiba.Keva
Prika, stvarno ste uvijek pravili dobre uranke na Sokolovini.
A moram priznati da ste imali i najbolji pogled…..na najljepsi dio grada. :woohoo:
Gracanica – kako je bilo lijepo dok jos nije bila napravljena zgradurina u Tekiji….;)
e vala teva si upravu na ovoj sliki se i kuca od tete hanke a.r.vidi.nekad dobra stara vremana.na toj basti i livadi smo se mi iz tekije igrali.
AnonymousFebruary 27, 2009 at 8:11 pmPost count: 2088Eh,ova slika na Sokolovini,Avdija Pezo,a.r.,Ahmet Musanovic,Tvica a.r.,Tantula Meho,drzi dvoje djece,Merima i Becira.
U kolu igraju Mehmedovic Hajrudin,Mehmedovic Hajra,Fahro Mehmedovic,Tantula Fehima rodj. Musanovic,Senka Mehmedovic,Kustura Mevlida,ostali ce naknadno biti identifikovani,dok babo donese djozluke…Twin PeaksAnonymousFebruary 28, 2009 at 3:43 pmPost count: 2088Do Mevlide stoji Mina Kustura frizerka,kod legende rodjaka Bradarca Sejdalije
Pogled sa Tekije preko Rakitnice na Serhat.:)
Nena sa unucadima1. moja najstarija tetka Adila Agic
2. lijevo Emira (Nezirina)
3. desno Safeta (Hulina)
4. u sredini mislim Almir (Ahmicin)Pogled sa Tekije preko Rakitnice na Serhat i Carsiju.:)
Djeca stoje ispred basce na kojoj je kasnije napravljena ona zgradurina.S lijeva:
1. Safeta (Hulina)
2. mislim Almir (Ahmicin)
3. ?
4. Faruk (Irfin sestric)
5. moguce Colicka (Sakibova)
6. malo dijete moguce Bego ili Ago (Jusufov)
7. curica naprijed-Lejla (Irfina sestricna)PS. Emira dopuni i ispravi me ako sam gdje pogrijesio.:)
upravu si alma colic drzi begu i tu je jos bio bozo od milke smrdlive sin
ali to je nekad bilo jer ta zena je majkine rucne radove sve pokralaAnonymousMarch 2, 2009 at 3:12 pmPost count: 2088Pokrali su sve sto su mogli pokrasti,sad sami sebe mogu krasti jer nemaju od koga sta pokrasti.To sto su pokrali brzo su i potrosili a mislili su da ce im vjecno trajati !Sto je najvaznije nisu mogli pokrasti nase duse !
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.