-
AuthorPosts
-
Mahsuz selam za porodicu Vrana.Edin je isao sa mnom u skolu, neznam jesmo li bili generacija ali smo se ipak po malo druzili.Neka mu je rahmet dusi,ipak on zivi u nasim umovima i dragim sjecanjima.
Sedam je godina otkako je nas dragi Ado, preselio na ahiret.
Da mu dragi Allah podari lijepi Dzennet a njegovoj porodici da da snage da se bori kroz zivot.
Ado je sin nasih Alije i Mine, a brat Mrkijev, iz Tekije.AnonymousMarch 4, 2009 at 11:09 pmPost count: 2088Neka ti Allah podari lijep Dzenet,
Nane sa porodicomAdu i Aidu sam zadnji put vidio prije nekih 8-9 godina u studentskom domu u Nedaricima. Gostovao je Islam Jusuf i isao sam da ga poslusam. Bila je neopisiva guzva, mali prostor a veliki broj zainteresovanih.
U jednoj pauzi pride mi covjek i pita me jesi li to ti Muta kazem jesam. Mozes li me poznati. Rekoh ne mogu da se sjetim. Ja sam Ado Dedajic rece mi. Tek tada sam ga poznao.
Rece mi tada da je bolestan i da ima zdravstvenih problema. Nije proslo mnogo (godina-dvije) a Ado je preselio na Ahiret.Neka mu se Allah smiluje i obraduje ga dzenetskim ljepotama…
Godine prolaze a sjecanja ostaju na nase drage sugradjane, Ado rah. je bio moj dragi komsija i sin mojih dobrih prijatelja Mine i Alije. Posljednja svadba a kojoj sam ja prisustvovao bila je upravo svadba Dedajica.
Ja molim Allaha Djelesanuhu da Adinu dusu uvede u lijepi Djenet, a njegovoj porodici, bratu i roditeljima sabur.
dragi ado nekt alah da lijepi djenet a tvojoj porodici bratu i roditeljima sabur
tvoja komsinica emira
edinu vrani nek dragi alah da lijepi djenet a fameliji sabur.
edina imam u lijepom sjecanju i uvjek ce ostati u mojim mislima .
bio je dobar jaran. zajedno smo isli u skolu a ja sam bila razred vise.emira
takodje nasem medenom nek dragi alah da lijepi djenet a fameliji sabur
emira sa famelijom
Sjecanje na nase sugradjane, rahmetlije.
Ovoj dobroj zeni, mojoj komsinici
nek Allah podari sve dzenetske ljepote…Poznata porodica u cijelom zavicaju.Uvijek mirni i tihi,takve ih ja pamtim i kao tkvi su u mojim sjecanjima.Neka im je oboma RAHMET i da im ALAH podari DzENET.
U petak poslije Djume namaza pozvah na kahvu najstarijeg rogaticanina Hrustem-bega Medosevica i Ismet-bega Pasica. Tako kroz razgovor Ismet-beg spomenu svoju snahu rah. Vesnu. Kako je spomenu tako suze i zalise njegovo ostarjelo lice. Ovo spomenuh samo da kazem kakva je Vesna rahmetli bila.
Dragi Boze, nagradi svojom miloscu one koji su to zasluzili, i daj snage i sabura onima koji su ih voljeli.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.