Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 81 total)
 • Author
  Posts
 • Mustafa
  Participant
   Post count: 8282

   Ponovo operacija!

   O Alemu Hasečiću bi se mogao napisati roman, i ne samo roman mogla bi se napisati čitava serija, jer Alem je za svojih 47 godina života ostavio veliki trag iza sebe. Ali tema i razlog ovog mog pisanja nisu romani i veliki govori, već je to malo štivo koje će nam opisati Alemov put i koje će nas uvesti u trenutnu situaciju u kojoj se Alem nalazi, a ona nije nimalo lahka. Krenimo redom…

   Rogatica

   Kada bi u Rogatici rekli ime Alem Hasečić, teško da neko ne bi znao o kome se radi. Alem je bio lako prepoznatljiv, volio je društvo, drugarstvo, prijateljstvo. Bio je srdačan, human, uvijek na usluzi drugima. Pravedan, jak, oštar, ponekad i opravdano strog… Za drugarstvo se nije štedio. Na bilo koju molbu u vezi rada i pomoći se odazivao i uvijek bio među prvima, prvi je dolazio a zadnji odlazio.

   Za mnoge je bilo zadovoljsto poznavati ga. Uvek je bio otvoren za razgovore, za humor na njemu svojstven način, veoma često i na svoj račun. Volio je Alem i izviđače, planinare i sa njima proveo dosta vremena… Ovu ljubav prema prirodi zamjenio je ljubavlju prema lovu. Bio je strastveni lovac i ljubav prema lovu je nasljedio od rahmetli babe Galiba…

   Alem je imao dosta prijatelja u gradu i ne samo to imao je dosta prijatelja i sa sela i sa svima je znao nači zajedničku riječ. Alem nije gledao na porijeklo, niti je ljude po tome dijelio. Dijelio ih je na dobre i loše, na ljude i na neljude….

   Oženio se 1987 godine, poslije par godina dobio je stan (na Tivovoj ulici preko puta bolničkog parka – lamela c), a u maju1992 dobiva kćerku. I baš kada je trebao da osjeti najveću radost i toplinu, kada je trebao zajedno sa svojom suprugom da odgaja u ljubavi svoju mezimicu počinje ono najgore što se može desiti. Agresija na našu domovinu, agresija na naš grad. Nastaje haos, pometnja, metež, strah…. Počinje rat.

   Rat

   I dok su mnogi Rogatičani odlazili put drugih zemalja, put Sarajeva i dalje, Alem ni trenutka ne razmišlja, među prvima se priuključuje AR BiH i staje u odbranu našeg grada i jedine nam države BiH. Prošao je Alem sva ratišta goraždanskog okruga. Često sam ga gledao onakvog kakav i jeste bio, krupan, jak, hrabar, odvažan sa svojih skoro dva metra visine, u uniformi, sa trakom preko čela, o vratu automat, za pojasom nekoliko bombi. Podsjećao me na Ramba iz svima nama poznatog filma. Ali to nije bio film, to je bio rat. Jeziv, užasan, strašan, okrutan. Na filmu imaš pravo na grešku, u ratu se greške skupo plaćaju. Iskustvo ratno je dijelio i sa drugima. Znam da mi je u par navrata dao dobre savjete koji su mi u određenim situacijama itekako koristili..

   Alem je bio veliki borac, to znaju svi. Biti razdvojen i ne znati gdje su vaši najmiliji, a ujedno biti maksimalno koncentrisan na rat i ratna dejstva a zadržati vedar duh i smisao za humor je odlika velikih.

   I u ratu je pomagao, koliko je mogao, koliko je bio u mogućnosti. Na desetine puta je išao na Grebak. Na put života i smrti. Po povratku sa Grebka, često je dijelio i brašno i ulje iznemoglim, starim, bolesnim. I ne samo to, znao je starim i iznemoglim, nejakim ići po vodu na Drnu, pod kišom granata. Hrana, voda i drva bile su najvažnije u tim teškim ratnim danaima. A i u drva je išao, opet drugima, nikada sebi….
   Četo smo razgovarali onako kad nam se sve smuči, kad nam se nakupi što naš narod kaže. I Alemova i moja porodica su bile daleko od nas i često nam se postavljalo pitanje: «Da li će doći taj dan, kada ćemo se sastati sa svojima» I tako prolaziše dani, mjeseci, godine… Doživili smo svašta u ratu, ali smo Allahovom voljom preživili. Mene sudbina odvede van BiH a njega odvede u Sarajevo gdje i danas živi..

   Sarajevo


   Poslije ratno vrijeme, je bilo izuzetno teško, kako za sve tako i za Alema i njegovu porodicu. Doba deložacija i seoba je doba kroz koje su prošli mnogi. Alem i Lejla su bili ambiciozni, poletni, radni. Valjalo je ponovo početi od nule. I počeli su. Veoma brzo su obezbjedili krov nad glavom. Školovali su svoju kćerku. Imali su posao. Pošto je Alem bio izuzetan borac, dobar vojnik ostao je pri vojsci. I Alemova, supruga Lejla se zaposlila. Sve je ukazivalao na harmoniju, sreću, zadovoljstvo. Sve je išlo jednom uzlaznom linijom, sve dok se kod Alema nije konstatirala opaka bolest. Od tada se mnoge stvari ne njegovom voljom mjenjaju….

   Od tada život teče nekim drugim kolosjekom…

   Bolest


   Alem je u mjesecu maju 2008 godine operisan i u bolnici je proveo jedan duži period nakon čega je pušten kući. O samoj operaciji i dešavanju oko nje smo već pisali na našoj stranici i nema potrebe to ponavljati, ali ipak da podsjetim one koji to nisu čitali Alemu je zbog opake bolesti koja ga je napala, odstranjen kompletan želudac. Počeo se Alem privikavati na nove prilike i pridržavati terapija i lijekova koje su mu propisane. Išao je redovno i na kontrole. I sa poslom je nastavio veoma brzo.

   Međutim ispostavilo se kasnije, da više ne može raditi, te je penzionisan u decembru 2009 godine. U protekloj 2010 godini osjećao se prilično dobro išao je redovno na kontrole, trošio terapiju koja mu je propisana, doduše neredovno jer materijalna situacija nije omogućavala da se terapija redovno troši.

   Pitam ga kako trošiš terapiju kaže: «Pijem sedmicu dana lijekove koji koštaju oko 200 KM, pa onda ne pijem dvije sedmice, pa onda opet kupim. Ne može se moj Muta, jer sve košta. Troškovi tročlane porodice nisu mali, plus ako se tome dodaju režije, plus troškovi tinejdžerke, plus njeno školovanje (- Prva godina Pravnog fakulteta vanredani student) itd., ma da ti ne nabrajam. Uzimam kad imam i jedan čaj (sok) kod jednog travara koji košta 190 KM litar. I njega bi trebao piti sedmično, ali da ti ne govorim koliko sam ga puta do sada kupio….»

   Nova operacija


   Alem je ovih dana (24.12.2010) išao na Konzilij ljekara gdje su mu predložili novu operaciju. CT snimci i nalazi ukazuju da se na jetri i to na dva mjesta nalaze čelije koje se moraju odstraniti, znači mora se odstraniti dio jetre. Opaka bolest nije mirovala. Osim toga na desnom bubregu mu je nadbubrežna žljezda uvečana, te se prema riječima «Konzilija» bubreg mora odstraniti. Ponovo operacija, i to dvostruka. Ne znaju da li će biti jedna ili pak dvije operacije.

   Dana 27.12 2010 godine išao je Alem na Kliniku i dobio informacije: Dobio je i hitan termin da razgovara sa hirurgom koji će ga operisati. Predložio mu je da odmah ostane na Klinici, radi nekih dodatnih nalaza, a poslije toga da se operiše. Alem će do kraja sedmice povaditi nalaze ali neće ležati na Klinici. Ovih dana mora ići na gastroskopiju…

   Našli su i termin operacije, prema Alemovim riječima to bi trebalo biti odmah poslije Nove godine, znači 3.januara 2011. godine će se javiti na Kliniku, i biće tu par dana radi redovne procedure i bolničkih nalaza, a onda operacija najvjerovatnije sredinom sljedece sedmice…. Još mi reče da su riješili da mu operišu i jetru i bubreg i da će za to trebati dvije hirurške ekipe….

   Nažalost svima nam je poznato da u našoj državi treba novac za sve, bez obzira jesmo li zdravstveno osigurani ili ne. U to se svakodnevno uvjeravamo a i ne mali broj akcija smo na našoj stranici vodili upravo zbog toga što država ne obezđedjuje ni minimum sigurnosti za svoje građane. Sve se svelo na to da ukoliko sebi sam možeš pomoći onda i imaš šansu.

   Mi želimo pokazati da pokadkad imaš šansu i ako imaš prijatelje.

   Naša solidarnost

   U razgovoru sa Alemom sam mu ponudio da svoje probleme proba podijeliti sa prijateljima, drugovima, komšijama, sugrađanima, sa Bošnjacima koji ga znaju i koji ga neznaju. Zamolio sam ga da otškrine svoja vrata, da dozvoli drugima da se upoznaju sa njegovim situacijom. Da dozvoli drugima, ljudima koji ga cijene, poštuju, koji ga poznaju da im omogući da kroz ta odškrinuta vrata dobronamjerno zavire kod njega.

   Kako je Alem pomogao drugima, prije rata u ratu i poslije rata, vrijeme je došlo da se mnogi na ovaj ili onaj način oduže i revanširaju Alemu.

   Neko će mu napisati pismo na adresu koja stoji na dnu teksta, neko će ga kratko nazvati i uputiti mu riječi podrške (dugi razgovori ga zamaraju), a neko će osjetiti da mu se na dole navedeni žiro račun materijalno oduži.

   Sve gore napisano nije Apel za pomoć, niti je to poziv za milostinju, niti je to pak poziv za humanitarnu akciju, to Alem ne traži od nas… Sve gore navedeno je poziv na čovjekoljublje, poziv na malo pažnje, poziv na solidarnost, poziv na prijateljstvo – Alem to, sigurno zaslužuje.

   Teško možete naći takvu osobu da bude istovremeno i jak i blag, i miran i eksplozivan, bučan i tih, kakv je Alem. O njegovom dostojanstvu, ponosu i hrabrosti suvišno je govoriti. I Danas kada se bori sa opakom bolešću optimizam i vedar duh ga ne napuštaju.

   Ja u kratkim crtama opisah Alema mada bi ga pravi pisci opisivali danima. Ja napisah kakav je bio i kakav je sada. Velik ko Ljun, blag ko jutarnje sunce koje se budi na Tmoru, jak ko Rakitnica kada poplavi i nosi sve pred sobom, tih ko Toplik na izvoru, oštar kao zima naša rogatička, plemenit i sjajan ko alem na Arnautovića džamiji – baš takav i mnogo toga još…

   To je Alem Hasečić!

   A mi kakvi smo mi – koliko cijenimo patriotizam, prijateljstvo, poznanstvo, koliko obraćamo pažnju na komšije, sugrađane – evo imamo priliku da pokažemo …..

   Hvala Alemu, koji je bio protiv objavljivanja ovog pisma, ali na moje insistiranje je pristao. Hvala Alemu koji na jedvite jade odškrinu vrata i omogući mi da sve ovo napišem i tako olakšam sebi i mnogima koji su mi pisali i tražili neki tekst o Alemu i mogućnost kako da stupe u kontakt sa njim, hvala svima koji na bilo koji dobronamjeran način zavirite kroz ova vrata i na neki od gore navedenih načina to iskoristite.

   Štivo napisano na insistiranje jednog broja Alemove raje koja živi u inostranstvu…

   Stara naroda izreka kaže: «Čovjek je bogat onoliko koliko ima prijatelja!» – Koliko je bogat Alem saznaćemo uskoro.

   Adresa:
   Hasečić Alem
   DŽEMALA BIJEDIĆA 52
   Sarajevo

   Telefon:
   (033) 678-292

   ŽIRO RAČUN:
   Žiro račun je otvoren u Raifeisen Banki u Sarajevu
   Na ime: Lejla Hasečić
   Dzemala Bijedića br.52
   7100 Sarajevo
   Bosna I Hercegovina

   Uplate iz inostranstva:

   SWIFT COD: RZBABA2S
   IBAN: BA391612000024815324
   Adresa banke:
   Zmaj od Bosne b.b.
   7100 Sarajevo
   Bosna i Hercegovina

   Mustafa
   Participant
    Post count: 8282

    Na pricu reagovali:

    1.Cengic Nedim Teva i Esma
    2.Kazic Meho Kaza
    3.Fejzic Mustafa
    4.Fejzic Abdulah
    5.Aksamija Haris i Nerma
    6.Tiro Muhamed
    7.Tiro Ahmed
    8.Kaljanac Meho
    9.Ajanovic Eldar
    10.Dobraca Kasim
    11.Bajraktarevic Zijad ZICI
    12.Huso Mrkulic sa familijom i rajom 500 dolara
    13.Kulic Samir

    UKUPNO se skupilo oko 3000 KM

    Mustafa
    Participant
     Post count: 8282

     Mustafa 2011-02-25 19:22:59

     cuo sam se sa Lejlom (25.2.2011 – sati 19.00)
     Alem je u bolnici (danas cijeli dan i sutra) gdje treba da primi prvu hemoterapiju (danas-veceras),

     a sutradan ce primiti drugu hemoterapiju (najvjerovatnije ce poceti vec prijepodne)…

     Nakon toga 21 dan ima pauzu

     A onda ponovo dvije hemoterapije….

     Mustafa
     Participant
      Post count: 8282

      Cuo sam se sa Alemom 27.3.2011

      On je u ponedeljak, utorak i srijedu imao drugo hemoterapiju…

      za 20-tak dana ce dati nalaze, pa ce vidjeti sta dalje..

      On misli da ce mu propisati trecu hemoterapiju…

      Post-hemoterapija je veoma teska i iscrpljujuca i nadam se da ce to Alem uz Allahovu pomoc sto bolje podnijeti..

      Mustafa
      Participant
       Post count: 8282

       Zamolio bih vas da se ukljucite u akciju, jer ova svota koja se skupila vec je utrosena za razne ampule, lijekove, terapije itd….

       Jedna ampula za ublazavanje nus-pojava hemoterapije je 400 KM plus jos sve drugo sto ide uz to..

       Postovani citaoci, Alem zasluzuje vise nase paznje….

       Mustafa
       Participant
        Post count: 8282

        Ampule koje Alem prima poslije hemoterapije u BiH imaju naziv
        Aloxin, provjerio sam vani im je naziv (bar ovdje gdje ja zivim) ALOXI

        Malo je tesko doci do njih – legalnim putem…

        Ako neko slucajno ima ove ampule ili ih moze nabovati bilo bi dobro da Alem to dobije – kako bi izbjegao troskove za ambule a novac trosio za ostale neophodne terapije…

        Hvala svima….

        Potrebna je jedna ampula poslije hemoterapije….
        Znaci ako bi nabavili 1-2 ampule bilo bi super….

        Mustafa
        Participant
         Post count: 8282

         Veceras sam se cuo sa Alemom – 15.maj 2011 (21.00)

         Alem je prije dvadesetak dana primio i trecu hemoterapiju..

         Svi oni koji znaju o cemu se radi, znaju kakve su reakcija poslije ove terapije..
         Alem prema njegovim rijecima tesko sve ovo podnosi – povracanje, tegobe, bolovi ga jednostavno iscrpljuju, ali su terapije nesto sto ne smije propustiti…

         Vec sam jednom pisao koliko Alema kosta svaka ova terapija…..

         Sutra ide na kontrolu na klinuku i pretpostavlja da ce mu predloziti CETVRTU hemo terapiju…

         toplik izvor
         Participant
          Post count: 85

          Sada sam i ja razgovarala sa Lejlom. Alem je bio na kontroli i doktorica je rekla da treba da dobije ponovo terapiju. Dobio bi odmah, ali nemaju nekog sastojka koji im treba. Kao sto je i Mustafa napisao, Alemu je veoma tesko. Oslabio je mnogo, i tesko se krece, pa skoro nigdje ne izlazi. Sjecam se Alema od prije, kada smo se stalno druzili i sastajali. Uvijek je bio spreman da pomogne svima. Sada smo udaljeni jedni od drugih kilometrima, i ne mozemo se cesto vidjati, ali prijateljstvo ostaje zauvijek. Alem je imao dosta prijatelja i prije rata, u ratu a i poslije, uvijek spreman da pomogne. Ne trebamo to zaboraviti, a ni zanemariti.

          Mustafa
          Participant
           Post count: 8282

           Cuo se sa Alemom (19.6..2011)
           Primio 5-tu kemoterapiju…

           kaze trebo bi jos dvije ?????!!!!
           pa da onda ide na CT:::::

           Neka mu Dragi Allah bude na pomoci, jer valja to sve izdrzati i fizicki i psihicki i materijalno??!!!

           Mustafa
           Participant
            Post count: 8282

            U toku jula mjeseca, prilikom mog boravka u BiH posjetio sam Alema dva puta.

            Prvi put zajedno sa Samijom i Abdulahom sredinom jula, a drugi put sam negdje krajem jula.

            Da sada ne ponavljam u kakvom zdravstvenom stanju je Alem, poslije 5-6 krmoterapija, a pored vec poznatih zdravstvenih problema bas u to vrijeme dobio je i trombozu desne noge, pa ce to prvo morati sanirati da bi nastavio sa kemoterapijama (hemoterapijama)…

            Na pitanje da li ima posjeta, dolaze li mu raja, komsije, poznanici, suborci da ga obidju, odgovori mi

            – SLABO!

            spomenu mi dvojucu ahbaba koji su ga jedno vrijeme obilazili ali evo ni njih nema zadnjih nekoliko mjeseci…

            Pa ljudi moji, zamislih se dobro. Pa zar je ovo ovaj “gigant” od covjeka zasluzio.

            NIJE!

            Sretoh u Vogosci dvojicu ahbaba i onako kroz pricu upitase me za Alame, rekoh im da im je duznost da ga obidju, da ga zijarete, da vide u kakvom je stanju, da ga priupitaju treba li mu sta. Obecase mi da ce ga u mjesecu Ramazanu zijaretiti…

            Mjesec ramazan je mjesec milosti, dobrocinstva. Pa eto ako imate vremena i ako imate volje i zelje – onda obidjite naseg Alema, jer njemu je svaka vrsta podrske potrebna….

            Mustafa
            Participant
             Post count: 8282

             U toku jula mjeseca, prilikom mog boravka u BiH posjetio sam Alema dva puta.

             Prvi put zajedno sa Samijom i Abdulahom sredinom jula, a drugi put sam negdje krajem jula.

             Da sada ne ponavljam u kakvom zdravstvenom stanju je Alem, poslije 5-6 krmoterapija, a pored vec poznatih zdravstvenih problema bas u to vrijeme dobio je i trombozu desne noge, pa ce to prvo morati sanirati da bi nastavio sa kemoterapijama (hemoterapijama)…

             Na pitanje da li ima posjeta, dolaze li mu raja, komsije, poznanici, suborci da ga obidju, odgovori mi

             – SLABO!

             spomenu mi dvojucu ahbaba koji su ga jedno vrijeme obilazili ali evo ni njih nema zadnjih nekoliko mjeseci…

             Pa ljudi moji, zamislih se dobro. Pa zar je ovo ovaj “gigant” od covjeka zasluzio.

             NIJE!

             Sretoh u Vogosci dvojicu ahbaba i onako kroz pricu upitase me za Alame, rekoh im da im je duznost da ga obidju, da ga zijarete, da vide u kakvom je stanju, da ga priupitaju treba li mu sta. Obecase mi da ce ga u mjesecu Ramazanu zijaretiti…

             Mjesec ramazan je mjesec milosti, dobrocinstva. Pa eto ako imate vremena i ako imate volje i zelje – onda obidjite naseg Alema, jer njemu je svaka vrsta podrske potrebna….

             Teva
             Participant
              Post count: 8872

              Mustafa i ja sam obiso naseg Alema u cetvrtak 28 jula.
              Prvo sam ranije zvao na mobitel ali mi se javio neki glas govoreci da sam pogrijesio. Velim nemoguce jer sam okreno broj mog jarana i komsije. Dzaba je pogrijesio si.
              Kako sam imo i namjeru taj dan svratiti u Pinetovu kopirnicu tako i pricam dvojici Suada koji rade kod Pineta. Rodjak Suad Dziko mi veli da on ima Alemov broj pa uzeh da prekontrolisem i otkrih da sam umjesto broja 9 ja okreto broj 5.
              Tacan broj Alemovog mobitela je: 061 922877

              Pozvah ponovo i sa druge strane mi se javi pomalo izmucen Alemov glas ali osjetih da se obradovo kad rekoh da sam ja.
              Kazem da hocu da mu navratim a on mi veli:
              Hajde bujrum Tvek.
              Dirnu me to malo jer nesjecam se da me jos neko tako zvao osim njega, Tvek. Izvedba od mog nadimka Teva.
              Domalo sam na vratima i docekase me njih troje: Lejla, majka Meva i Alem.
              Poselamismo se i ja lagano zagrlih Alema i poljubih ga. Iako znajuci bolest iznenadih se kako je Alem smrso. Vidi se da se zestoko bori ovaj nas gigant, gigant od covjeka kako ga Mustafa nazva.
              Sjedoh pored njega na kauc i zagrlih ga odmah jer zelim da mu budem sto blize, da mu dam i svoju snagu da se bori i pobijedi opaku bolest.
              Smrso je Alem skroz ali sto je jako vazno nije duhom klono a i nemoze drugacije jer je on jednostavno takav.
              Jos od nasih malih nogu uvijek je bio prvi ako se trebalo stati na put kakoj nepravdi i nedaci. Tako i u mladosti pa i kad dusmanska ruka krenu da satre nas i sve sto je nase Bosnjacko. Stao je Alem i tada u prve redove i nije se bojo nikakvog cetnickog pohoda.
              Stajo je uvijek na celu a to znaju najbolje njegovi saborci a i dusmani su to osjetili pocesto na svojoj zvjerskoj kozi. A i cuvo ga je sam dragi Allah pa i onog puta kad se Alem sa svojim saborcima pomjerio sa jednog mjesta u Brcigovu a samo koju sekundu kasnije tu je sljustrila cetnicka granata…

              Posjedih sa Alemom nekolko vremena i pocinjah teme neke samo da ne budu o bolesti jer mi je tesko a hocu da budem uz njega. Duhovno je nas Alem isti, i glas je njegov nepromijenjen, pa me to smiruje i daje mi nadu .
              Gigante da znas da te nismo zaboravili a i nikada necemo, ti znas kakvi smo mi.
              Molimo Allaha dragog da ti pomogne u ovoj za tebe i sve nas presudnoj bitki, samo da nam prizdravis.
              Ustadoh valja mi krenuti.
              Ustade i Alem, zagrlismo se i poljubismo.
              Odmaraj komsija, velim mu…Doci cu ti opet…
              Gigante od covjeka…

              Teva
              Participant
               Post count: 8872

               Mustafa i ja sam obiso naseg Alema u cetvrtak 28 jula.
               Prvo sam ranije zvao na mobitel ali mi se javio neki glas govoreci da sam pogrijesio. Velim nemoguce jer sam okreno broj mog jarana i komsije. Dzaba je pogrijesio si.
               Kako sam imo i namjeru taj dan svratiti u Pinetovu kopirnicu tako i pricam dvojici Suada koji rade kod Pineta. Rodjak Suad Dziko mi veli da on ima Alemov broj pa uzeh da prekontrolisem i otkrih da sam umjesto broja 9 ja okreto broj 5.
               Tacan broj Alemovog mobitela je: 061 922877

               Pozvah ponovo i sa druge strane mi se javi pomalo izmucen Alemov glas ali osjetih da se obradovo kad rekoh da sam ja.
               Kazem da hocu da mu navratim a on mi veli:
               Hajde bujrum Tvek.
               Dirnu me to malo jer nesjecam se da me jos neko tako zvao osim njega, Tvek. Izvedba od mog nadimka Teva.
               Domalo sam na vratima i docekase me njih troje: Lejla, majka Meva i Alem.
               Poselamismo se i ja lagano zagrlih Alema i poljubih ga. Iako znajuci bolest iznenadih se kako je Alem smrso. Vidi se da se zestoko bori ovaj nas gigant, gigant od covjeka kako ga Mustafa nazva.
               Sjedoh pored njega na kauc i zagrlih ga odmah jer zelim da mu budem sto blize, da mu dam i svoju snagu da se bori i pobijedi opaku bolest.
               Smrso je Alem skroz ali sto je jako vazno nije duhom klono a i nemoze drugacije jer je on jednostavno takav.
               Jos od nasih malih nogu uvijek je bio prvi ako se trebalo stati na put kakoj nepravdi i nedaci. Tako i u mladosti pa i kad dusmanska ruka krenu da satre nas i sve sto je nase Bosnjacko. Stao je Alem i tada u prve redove i nije se bojo nikakvog cetnickog pohoda.
               Stajo je uvijek na celu a to znaju najbolje njegovi saborci a i dusmani su to osjetili pocesto na svojoj zvjerskoj kozi. A i cuvo ga je sam dragi Allah pa i onog puta kad se Alem sa svojim saborcima pomjerio sa jednog mjesta u Brcigovu a samo koju sekundu kasnije tu je sljustrila cetnicka granata…

               Posjedih sa Alemom nekolko vremena i pocinjah teme neke samo da ne budu o bolesti jer mi je tesko a hocu da budem uz njega. Duhovno je nas Alem isti, i glas je njegov nepromijenjen, pa me to smiruje i daje mi nadu .
               Gigante da znas da te nismo zaboravili a i nikada necemo, ti znas kakvi smo mi.
               Molimo Allaha dragog da ti pomogne u ovoj za tebe i sve nas presudnoj bitki, samo da nam prizdravis.
               Ustadoh valja mi krenuti.
               Ustade i Alem, zagrlismo se i poljubismo.
               Odmaraj komsija, velim mu…Doci cu ti opet…
               Gigante od covjeka…

               Mustafa
               Participant
                Post count: 8282

                E da znas da si me rasplako sa ovom pricom!?

                Evo citam a same suze klize niz lice…

                Mustafa
                Participant
                 Post count: 8282

                 E da znas da si me rasplako sa ovom pricom!?

                 Evo citam a same suze klize niz lice…

                Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 81 total)
                • You must be logged in to reply to this topic.