-
AuthorPosts
-
Na pricu reagovali:
1.Cengic Nedim Teva i Esma
2.Kazic Meho Kaza
3.Fejzic Mustafa
4.Fejzic Abdulah
5.Aksamija Haris i Nerma
6.Tiro Muhamed
7.Tiro Ahmed
8.Kaljanac Meho
9.Ajanovic Eldar
10.Dobraca Kasim
11.Bajraktarevic Zijad ZICI
12.Huso Mrkulic sa familijom i rajom 500 dolara
13.Kulic SamirUKUPNO se skupilo oko 3000 KM
Mustafa 2011-02-25 19:22:59
cuo sam se sa Lejlom (25.2.2011 – sati 19.00)
Alem je u bolnici (danas cijeli dan i sutra) gdje treba da primi prvu hemoterapiju (danas-veceras),a sutradan ce primiti drugu hemoterapiju (najvjerovatnije ce poceti vec prijepodne)…
Nakon toga 21 dan ima pauzu
A onda ponovo dvije hemoterapije….
Cuo sam se sa Alemom 27.3.2011
On je u ponedeljak, utorak i srijedu imao drugo hemoterapiju…
za 20-tak dana ce dati nalaze, pa ce vidjeti sta dalje..
On misli da ce mu propisati trecu hemoterapiju…
Post-hemoterapija je veoma teska i iscrpljujuca i nadam se da ce to Alem uz Allahovu pomoc sto bolje podnijeti..
Zamolio bih vas da se ukljucite u akciju, jer ova svota koja se skupila vec je utrosena za razne ampule, lijekove, terapije itd….
Jedna ampula za ublazavanje nus-pojava hemoterapije je 400 KM plus jos sve drugo sto ide uz to..
Postovani citaoci, Alem zasluzuje vise nase paznje….
Ampule koje Alem prima poslije hemoterapije u BiH imaju naziv
Aloxin, provjerio sam vani im je naziv (bar ovdje gdje ja zivim) ALOXIMalo je tesko doci do njih – legalnim putem…
Ako neko slucajno ima ove ampule ili ih moze nabovati bilo bi dobro da Alem to dobije – kako bi izbjegao troskove za ambule a novac trosio za ostale neophodne terapije…
Hvala svima….
Potrebna je jedna ampula poslije hemoterapije….
Znaci ako bi nabavili 1-2 ampule bilo bi super….Veceras sam se cuo sa Alemom – 15.maj 2011 (21.00)
Alem je prije dvadesetak dana primio i trecu hemoterapiju..
Svi oni koji znaju o cemu se radi, znaju kakve su reakcija poslije ove terapije..
Alem prema njegovim rijecima tesko sve ovo podnosi – povracanje, tegobe, bolovi ga jednostavno iscrpljuju, ali su terapije nesto sto ne smije propustiti…Vec sam jednom pisao koliko Alema kosta svaka ova terapija…..
Sutra ide na kontrolu na klinuku i pretpostavlja da ce mu predloziti CETVRTU hemo terapiju…
Sada sam i ja razgovarala sa Lejlom. Alem je bio na kontroli i doktorica je rekla da treba da dobije ponovo terapiju. Dobio bi odmah, ali nemaju nekog sastojka koji im treba. Kao sto je i Mustafa napisao, Alemu je veoma tesko. Oslabio je mnogo, i tesko se krece, pa skoro nigdje ne izlazi. Sjecam se Alema od prije, kada smo se stalno druzili i sastajali. Uvijek je bio spreman da pomogne svima. Sada smo udaljeni jedni od drugih kilometrima, i ne mozemo se cesto vidjati, ali prijateljstvo ostaje zauvijek. Alem je imao dosta prijatelja i prije rata, u ratu a i poslije, uvijek spreman da pomogne. Ne trebamo to zaboraviti, a ni zanemariti.
Cuo se sa Alemom (19.6..2011)
Primio 5-tu kemoterapiju…kaze trebo bi jos dvije ?????!!!!
pa da onda ide na CT:::::Neka mu Dragi Allah bude na pomoci, jer valja to sve izdrzati i fizicki i psihicki i materijalno??!!!
U toku jula mjeseca, prilikom mog boravka u BiH posjetio sam Alema dva puta.
Prvi put zajedno sa Samijom i Abdulahom sredinom jula, a drugi put sam negdje krajem jula.
Da sada ne ponavljam u kakvom zdravstvenom stanju je Alem, poslije 5-6 krmoterapija, a pored vec poznatih zdravstvenih problema bas u to vrijeme dobio je i trombozu desne noge, pa ce to prvo morati sanirati da bi nastavio sa kemoterapijama (hemoterapijama)…
Na pitanje da li ima posjeta, dolaze li mu raja, komsije, poznanici, suborci da ga obidju, odgovori mi
– SLABO!
spomenu mi dvojucu ahbaba koji su ga jedno vrijeme obilazili ali evo ni njih nema zadnjih nekoliko mjeseci…
Pa ljudi moji, zamislih se dobro. Pa zar je ovo ovaj “gigant” od covjeka zasluzio.
NIJE!
Sretoh u Vogosci dvojicu ahbaba i onako kroz pricu upitase me za Alame, rekoh im da im je duznost da ga obidju, da ga zijarete, da vide u kakvom je stanju, da ga priupitaju treba li mu sta. Obecase mi da ce ga u mjesecu Ramazanu zijaretiti…
Mjesec ramazan je mjesec milosti, dobrocinstva. Pa eto ako imate vremena i ako imate volje i zelje – onda obidjite naseg Alema, jer njemu je svaka vrsta podrske potrebna….
U toku jula mjeseca, prilikom mog boravka u BiH posjetio sam Alema dva puta.
Prvi put zajedno sa Samijom i Abdulahom sredinom jula, a drugi put sam negdje krajem jula.
Da sada ne ponavljam u kakvom zdravstvenom stanju je Alem, poslije 5-6 krmoterapija, a pored vec poznatih zdravstvenih problema bas u to vrijeme dobio je i trombozu desne noge, pa ce to prvo morati sanirati da bi nastavio sa kemoterapijama (hemoterapijama)…
Na pitanje da li ima posjeta, dolaze li mu raja, komsije, poznanici, suborci da ga obidju, odgovori mi
– SLABO!
spomenu mi dvojucu ahbaba koji su ga jedno vrijeme obilazili ali evo ni njih nema zadnjih nekoliko mjeseci…
Pa ljudi moji, zamislih se dobro. Pa zar je ovo ovaj “gigant” od covjeka zasluzio.
NIJE!
Sretoh u Vogosci dvojicu ahbaba i onako kroz pricu upitase me za Alame, rekoh im da im je duznost da ga obidju, da ga zijarete, da vide u kakvom je stanju, da ga priupitaju treba li mu sta. Obecase mi da ce ga u mjesecu Ramazanu zijaretiti…
Mjesec ramazan je mjesec milosti, dobrocinstva. Pa eto ako imate vremena i ako imate volje i zelje – onda obidjite naseg Alema, jer njemu je svaka vrsta podrske potrebna….
Mustafa i ja sam obiso naseg Alema u cetvrtak 28 jula.
Prvo sam ranije zvao na mobitel ali mi se javio neki glas govoreci da sam pogrijesio. Velim nemoguce jer sam okreno broj mog jarana i komsije. Dzaba je pogrijesio si.
Kako sam imo i namjeru taj dan svratiti u Pinetovu kopirnicu tako i pricam dvojici Suada koji rade kod Pineta. Rodjak Suad Dziko mi veli da on ima Alemov broj pa uzeh da prekontrolisem i otkrih da sam umjesto broja 9 ja okreto broj 5.
Tacan broj Alemovog mobitela je: 061 922877Pozvah ponovo i sa druge strane mi se javi pomalo izmucen Alemov glas ali osjetih da se obradovo kad rekoh da sam ja.
Kazem da hocu da mu navratim a on mi veli:
Hajde bujrum Tvek.
Dirnu me to malo jer nesjecam se da me jos neko tako zvao osim njega, Tvek. Izvedba od mog nadimka Teva.
Domalo sam na vratima i docekase me njih troje: Lejla, majka Meva i Alem.
Poselamismo se i ja lagano zagrlih Alema i poljubih ga. Iako znajuci bolest iznenadih se kako je Alem smrso. Vidi se da se zestoko bori ovaj nas gigant, gigant od covjeka kako ga Mustafa nazva.
Sjedoh pored njega na kauc i zagrlih ga odmah jer zelim da mu budem sto blize, da mu dam i svoju snagu da se bori i pobijedi opaku bolest.
Smrso je Alem skroz ali sto je jako vazno nije duhom klono a i nemoze drugacije jer je on jednostavno takav.
Jos od nasih malih nogu uvijek je bio prvi ako se trebalo stati na put kakoj nepravdi i nedaci. Tako i u mladosti pa i kad dusmanska ruka krenu da satre nas i sve sto je nase Bosnjacko. Stao je Alem i tada u prve redove i nije se bojo nikakvog cetnickog pohoda.
Stajo je uvijek na celu a to znaju najbolje njegovi saborci a i dusmani su to osjetili pocesto na svojoj zvjerskoj kozi. A i cuvo ga je sam dragi Allah pa i onog puta kad se Alem sa svojim saborcima pomjerio sa jednog mjesta u Brcigovu a samo koju sekundu kasnije tu je sljustrila cetnicka granata…Posjedih sa Alemom nekolko vremena i pocinjah teme neke samo da ne budu o bolesti jer mi je tesko a hocu da budem uz njega. Duhovno je nas Alem isti, i glas je njegov nepromijenjen, pa me to smiruje i daje mi nadu .
Gigante da znas da te nismo zaboravili a i nikada necemo, ti znas kakvi smo mi.
Molimo Allaha dragog da ti pomogne u ovoj za tebe i sve nas presudnoj bitki, samo da nam prizdravis.
Ustadoh valja mi krenuti.
Ustade i Alem, zagrlismo se i poljubismo.
Odmaraj komsija, velim mu…Doci cu ti opet…
Gigante od covjeka…Mustafa i ja sam obiso naseg Alema u cetvrtak 28 jula.
Prvo sam ranije zvao na mobitel ali mi se javio neki glas govoreci da sam pogrijesio. Velim nemoguce jer sam okreno broj mog jarana i komsije. Dzaba je pogrijesio si.
Kako sam imo i namjeru taj dan svratiti u Pinetovu kopirnicu tako i pricam dvojici Suada koji rade kod Pineta. Rodjak Suad Dziko mi veli da on ima Alemov broj pa uzeh da prekontrolisem i otkrih da sam umjesto broja 9 ja okreto broj 5.
Tacan broj Alemovog mobitela je: 061 922877Pozvah ponovo i sa druge strane mi se javi pomalo izmucen Alemov glas ali osjetih da se obradovo kad rekoh da sam ja.
Kazem da hocu da mu navratim a on mi veli:
Hajde bujrum Tvek.
Dirnu me to malo jer nesjecam se da me jos neko tako zvao osim njega, Tvek. Izvedba od mog nadimka Teva.
Domalo sam na vratima i docekase me njih troje: Lejla, majka Meva i Alem.
Poselamismo se i ja lagano zagrlih Alema i poljubih ga. Iako znajuci bolest iznenadih se kako je Alem smrso. Vidi se da se zestoko bori ovaj nas gigant, gigant od covjeka kako ga Mustafa nazva.
Sjedoh pored njega na kauc i zagrlih ga odmah jer zelim da mu budem sto blize, da mu dam i svoju snagu da se bori i pobijedi opaku bolest.
Smrso je Alem skroz ali sto je jako vazno nije duhom klono a i nemoze drugacije jer je on jednostavno takav.
Jos od nasih malih nogu uvijek je bio prvi ako se trebalo stati na put kakoj nepravdi i nedaci. Tako i u mladosti pa i kad dusmanska ruka krenu da satre nas i sve sto je nase Bosnjacko. Stao je Alem i tada u prve redove i nije se bojo nikakvog cetnickog pohoda.
Stajo je uvijek na celu a to znaju najbolje njegovi saborci a i dusmani su to osjetili pocesto na svojoj zvjerskoj kozi. A i cuvo ga je sam dragi Allah pa i onog puta kad se Alem sa svojim saborcima pomjerio sa jednog mjesta u Brcigovu a samo koju sekundu kasnije tu je sljustrila cetnicka granata…Posjedih sa Alemom nekolko vremena i pocinjah teme neke samo da ne budu o bolesti jer mi je tesko a hocu da budem uz njega. Duhovno je nas Alem isti, i glas je njegov nepromijenjen, pa me to smiruje i daje mi nadu .
Gigante da znas da te nismo zaboravili a i nikada necemo, ti znas kakvi smo mi.
Molimo Allaha dragog da ti pomogne u ovoj za tebe i sve nas presudnoj bitki, samo da nam prizdravis.
Ustadoh valja mi krenuti.
Ustade i Alem, zagrlismo se i poljubismo.
Odmaraj komsija, velim mu…Doci cu ti opet…
Gigante od covjeka…E da znas da si me rasplako sa ovom pricom!?
Evo citam a same suze klize niz lice…
E da znas da si me rasplako sa ovom pricom!?
Evo citam a same suze klize niz lice…
Evo citam ove vase tekstove, i bas mi je drago da ste posjetili naseg jarana. Mi idemo tek za sedam dana na odmor, pa cemo se i mi vidjeti sa njim ako bog da. Ovako se cujemo telefonom. Jako mu je tesko a i ta tromboza sada. Ali Alem se bori i nadamo se da ce se izboriti, kao i uvijek do sada.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.