-
AuthorPosts
-
Hvala Kazi koji me je prepoznao. Samo bih ispravio da je u mene majka od Akšamija a ne od Bubica. Fotografija je, vjerovatno nastala krajem 70-tih ili početkom 80-tih godina. Povoda se ne mogu sjetiti a nastala je, vjerovatno, u kući Muhameda i Nedžmije Alagić. Nedžmija je rođena Bubica.
Ovo je fotografija Sejfulahefendije Mufića sa svojom sestrom Esmom Akšamija. Fotografija je nastala na vratima kuće u Topliku gdje je Esmehanuma živjela do svoje smrti 1968 godine. To je stara kuća Akšamija.
Ovo je fotografija Sejfulahefendije Mufića sa svojom sestrom Esmom Akšamija. Fotografija je nastala na vratima kuće u Topliku gdje je Esmehanuma živjela do svoje smrti 1968 godine. To je stara kuća Akšamija.
Smajo, hvala ti na ovom objasnjenju. Ja sam po inerciji, poznavsi rahmetli Sejfulahefendiju pomislio da bi se to moglo raditi o njegovoj supruzi.
Posto je rahmetli Esmahanuma Aksamija tvoja nena onda je naravno sve rijeseno. Radujem se da ces nam ovdje postaviti neke svoje stare slike, starih Rogaticana a zasto ne i Gorazdana.
Smajo, hvala ti na ovom objasnjenju. Ja sam po inerciji, poznavsi rahmetli Sejfulahefendiju pomislio da bi se to moglo raditi o njegovoj supruzi.
Posto je rahmetli Esmahanuma Aksamija tvoja nena onda je naravno sve rijeseno. Radujem se da ces nam ovdje postaviti neke svoje stare slike, starih Rogaticana a zasto ne i Gorazdana.
Kaza napisao:
Braco napisao:
[quote]RogatickeJa cu navesti jos jednu osobu a nadam se da ce Braco dovrsiti jer su sve prilike da ostale ne mozemo prepoznati.
Prva s lijeva stoji rahmetli Bisera Avdicevic, Avdagina, Medina i rahmetli Minke majka. Od djece je tu jos Amra (Jesenkovic) Colic, Muris Jesenkovic i Azra (Jesnkovic) Ajanovic.
Ostale ce navesti Braco.
Gledajući s lijeva na desno treča po redu koja stoji je Safeta Jesenković, rođena Hafizović a do nje je Fika Hafizović. Djeca ispred njih su Safetina djeca: Amra, Muris i Azra.
Kaza napisao:
Braco napisao:
[quote]RogatickeJa cu navesti jos jednu osobu a nadam se da ce Braco dovrsiti jer su sve prilike da ostale ne mozemo prepoznati.
Prva s lijeva stoji rahmetli Bisera Avdicevic, Avdagina, Medina i rahmetli Minke majka. Od djece je tu jos Amra (Jesenkovic) Colic, Muris Jesenkovic i Azra (Jesnkovic) Ajanovic.
Ostale ce navesti Braco.
Gledajući s lijeva na desno treča po redu koja stoji je Safeta Jesenković, rođena Hafizović a do nje je Fika Hafizović. Djeca ispred njih su Safetina djeca: Amra, Muris i Azra.
Braco napisao:
[quote]Hajde da vidimo ove malo starije ko ce poznati
Da otklonim dileme: Na slici gore je rahmetli Ferida Hafizović, rođena Muftić, (sestra Sejfulah-efendije Muftića,i Esmehanume Akšamija) a dole je rahmetli Edhem-ef. Hafizović.To su tetka i tetak moje majke rahmetli Razije Baščelije, rođene Akšamija.Braco napisao:
[quote]Hajde da vidimo ove malo starije ko ce poznati
Da otklonim dileme: Na slici gore je rahmetli Ferida Hafizović, rođena Muftić, (sestra Sejfulah-efendije Muftića,i Esmehanume Akšamija) a dole je rahmetli Edhem-ef. Hafizović.To su tetka i tetak moje majke rahmetli Razije Baščelije, rođene Akšamija. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.