-
AuthorPosts
-
A prvi s lijeve strane, jos jedan Nalbantic i jos jedna legenda, ovaj put Rogatickog rukometa, nas Žaga rahmetli, mislim da su ga tako prozvali po legendi yu-rukometa Žagmeštaru.
A prvi s lijeve strane, jos jedan Nalbantic i jos jedna legenda, ovaj put Rogatickog rukometa, nas Žaga rahmetli, mislim da su ga tako prozvali po legendi yu-rukometa Žagmeštaru.
U drugom redu prva sa desne strane je Ferida Barakonic.Radila u Jasni,sada udata zivi u Svedskoj
U drugom redu prva sa desne strane je Ferida Barakonic.Radila u Jasni,sada udata zivi u Svedskoj
Zena u mantilu i bijeloj kosulji je moja komsinica Vehba a kasnije supruga Ahmeda Jesenkovica (HORVAT), Mislim da je ova slika nastala na ulazu u crkvenski dom u kojem je bio smjesten pogon Kras.
Zena u mantilu i bijeloj kosulji je moja komsinica Vehba a kasnije supruga Ahmeda Jesenkovica (HORVAT), Mislim da je ova slika nastala na ulazu u crkvenski dom u kojem je bio smjesten pogon Kras.
Na poledjini slike pise Sarajevo 1953. g.
Na slici su sve Rogaticke.Prva s lijeve strane Nisveta Jesenkovic,
zatim je Kija bila u pravu Ferida Barakovic, Kimeta Sajkovic,Vehba
mislim da je djevojacko Brankovic udata Jesenkovic(u pravu si Irfo)i
moja punica Sefika Hafizovic udata Lemezan.Na poledjini slike pise Sarajevo 1953. g.
Na slici su sve Rogaticke.Prva s lijeve strane Nisveta Jesenkovic,
zatim je Kija bila u pravu Ferida Barakovic, Kimeta Sajkovic,Vehba
mislim da je djevojacko Brankovic udata Jesenkovic(u pravu si Irfo)i
moja punica Sefika Hafizovic udata Lemezan.Evo jos jedna sa ove kamare i necu vise(salim se),slike postavljam iskljucivo uz dozvolu vlasnika(u ovom slucaju moja punica),samo zbog onih (a takvih je mnogo)koji su u proteklom ratu ostali bez mnogo cega pa i bez slika.Ovo je prilika da dio tih podsjetnika na uspomene povrate.
Posto na ovu sliku niko nije komentarisao evo ja cu nabrojati osobe koje se nalaze na slici, stoje:Ranka Kozic i Sefika Hafizovic udata Lemezan, naslonjena na sto Amina Pavica a desno sjede:Hikmeta Kazic i Dzevahira Kokot.
Evo jos jedna sa ove kamare i necu vise(salim se),slike postavljam iskljucivo uz dozvolu vlasnika(u ovom slucaju moja punica),samo zbog onih (a takvih je mnogo)koji su u proteklom ratu ostali bez mnogo cega pa i bez slika.Ovo je prilika da dio tih podsjetnika na uspomene povrate.
Posto na ovu sliku niko nije komentarisao evo ja cu nabrojati osobe koje se nalaze na slici, stoje:Ranka Kozic i Sefika Hafizovic udata Lemezan, naslonjena na sto Amina Pavica a desno sjede:Hikmeta Kazic i Dzevahira Kokot.
Ova slika je zaista stara i vrijedna. Ne znam da li Hakija Muftic ima ovu sliku.
Na slici su njegovi roditelji, rahmetli majka Nazic-hanuma i otac Sejfulahefendija Muftic.
Mislim da je slika napravljena ispred ulaznih vrata njihove kuce u Zakuli.
O ovim ljudima treba posebno pisati i nadam se da ce to uskoro biti na nasoj naslovnoj stranici.Hvala Kazi koji me je prepoznao. Samo bih ispravio da je u mene majka od Akšamija a ne od Bubica. Fotografija je, vjerovatno nastala krajem 70-tih ili početkom 80-tih godina. Povoda se ne mogu sjetiti a nastala je, vjerovatno, u kući Muhameda i Nedžmije Alagić. Nedžmija je rođena Bubica.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.