-
AuthorPosts
-
Hajde da vidimo ove malo starije ko ce poznati
Mislim da je ovo dole rahmetli Edhem efendija Hafizovic. Ovi malo stariji bi trebali da ga se sjecaju po obucarskoj radnji, koju je drzao u kuci u kojoj su stanovali, preko puta bolnickog parka.
Na slici gore, bi po nekoj logici trebala da bude rahmetli Feridahanuma, supruga Edhemagina. Nisam siguran jer je ovo slika iz dobro mladjih dana a ja Feridahanumu pamtim iz starijih dana jer se druzila sa mojom rahmetli nenom, Nedzibhanumom.
Jeste , radi se o slikama iz 1946.g.
A ja se sjecam slika s tog mjesta, preko puta bolnice, ’69 pa jos koju na ovamo. U dzepu imas onih nekakih para, dinara, samo ne zvekte ko banke. Nekake polahke a dali ti babo i majka da kupis par boba, il lizalo, kod Mustafage u prodavnici kod Kontexa (kasnije Rotex). Prodjes ti Mustafagu al nesvratis nego ces poslije skole svratiti kod Edhemage da kupis jabuku.
Pred radnjom gajba i u njoj jabuke. Pa kolko dinara tolika i jabuka a ponekad je bilo i dzaba.;)
Braco, a onih godina pred rat bijase i dobrih jagoda dole u basci ispod vikendica, pored Rakitnice.:woohoo:
Da im dragi Allah podari lijepi dzennet, i Edhemagi i njegovoj Feridahanumi.Evo jedne grupe Rogaticana, nazalost petorica vise nisu sa nama
AnonymousMarch 24, 2010 at 12:17 amPost count: 2088Oca,Ismir,Sabanic,Dudin buraz…
prvi sto sjedi Rifet Camdzija a.r.
E sta smo filmova ja i Atko gledali iz njegove kabine za pustanje filmova…Na slici su jos Dervisalija i Ismet Brankovic
ne mogu da poznam ovog sa naocalama (mada mi lici na Emira Brankovica ali nisam siguran ??) i ovog do njega
Jeste Emir, a lijevo od emira je ar.Ejub Muftic Bajdo
Rile,Oca,Ismir,Šumar,Gica,Bajdo,Amadeo,Hagara,Ja ih prepoznah nekako po Nadimcima:)
A gdje ti je Sule, Suad Sabanic.;)
Sad kad bi ih neko pobrojo sviju, imenom i prezimenom, plus nadimak.
Ja nemogu sviju.;)Braco napisao:
[quote]Evo jedne grupe Rogaticana, nazalost petorica vise nisu sa namaOdozdo pa u smjeru kazaljke na satu:
1. Rifer Camdjija – Rile (rahmetli)
2. Osman Kazic – Oca (rahmetli)
3. Ismir Brankovic – Smo (rahmetli)
4. Suad Sabanic – Sule (rahmetli)
5. Dervisalija Brankovic – Sumar
6. Emir Brankovic – Hagara
7. Ejub Muftic – Bajdo (rahmetli)
8. Ismet Brankovic – Amadeo
9. Munir Zuberovic – GileKo ce me dopuniti.;)
Dopunjeno.:)Evo jos jedne iz istog albuma.:), ko i ova gore i one ribarske.;)
Ovo su sad sve momci i ozbiljni ljudi.:)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.