-
AuthorPosts
-
Mislim da je slikano negdje u Zaganovicima, Rogaticki teferic.
A mozel biti da je slikano na tefericu u podnozju Pticijaka za 6 septembar?
Pogledah tamo na staroj stranici da ja nisam vec postavljo ovu sliku jer smo i mi imali istu ili slicnu, ali nisam.
Pretpostavljam da ih je sliko treci him badzo.
Cetvrti nije bio tu vjerovatno zbog one flase pred njima.;)U pravu si, i ja sam ovo preslikao sa neke kopije i tamo u pozadini vidi se djamija i lijvo crkva. Ocigledno se radi o Kratinama. A sigurno je ovo i slikao njihov badjo, u ono vrijeme nije bilo bas mnogo foto aparata.
Dva jarana, svaki dan zajedno u kafani „Bosanka“ u Gorazdu. Popiju po kahvu, promuhabete o svakodnevnim dogadjanjima, vrlo cesto vrate malo sjecanja i u proslost.
Naravno u svemu tome je Rogatica neizostavna tema. Prekracuju vrijeme a sve sto bijase lijepo je iza njih u Rogatici nekad.
I tako svaki dan. Sve je isto samo se nekakva dnevna dogadjanja smjenjuju. Za njih to i nije vise mnogo vazno. Odavno je vrijeme stalo bar za njih i za mnoge slicne njima.Ali ipak kada ih vidimo, oni bude neka davna sjecanja i nadu da ce ipak biti bolje.
Samo kahva je uvijek ista, plaha i godi uvijek, bez obzira na vrijeme.
Dobri stari jaran Hasib Pašić i legenda Šerbo živi i zdravi bili puno godina
Huso Mrkulic (vec dvadesetak godina zivi u Americi)
A ko je ova nasa draga sugradjanka….. ???
Pravo odgovora nema samo Behar.:)To je neko ko nas cesto izvjestava o vremenu u Mostaru…:cheer:
To je neko ko ne zaboravlja nikad svoju Rogaticu;)
Eto ja ipak odrzah svoje obecanje, jes sa malim zakasnjenjem al ipak.
Sad je na Behara red kad ode prvi put u Mostar, i sad smije i on dati svoj komentar.:)Sanela mahsuz selam tebi i tvojima i bilo nam je pravo zadovoljstvo piti kahvu skupa i asocirati lijepe uspomene na nasu Rogaticu i nasu raju.
Ako Bog da vidimo se svaki put kad dodjem sa ekipom uMostar.:
Zelim ti puno suncanih dana u zivotu.B)Role malo mi pripomozi, ja ovu Sanelu ne znam.
Ma znas, starija kcer rahmetli Lutve Jamakovica.
AnonymousAugust 20, 2008 at 1:32 pmPost count: 2088Pozdrav za Sanelu. Jedva je poznah. Posalji mi mob. pa kad dodjem u Mostar da kahvu pijemo.
E hvala ti Role, Bogami je nikad nebih pozno.
Valjda je vrijeme ucinilo svoje, a i Sanela je tad
bogme bila djevocurak. I selam za Sanelu. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.