-
AuthorPosts
-
Znam Behar, htio sam samo da malo razjasnimo.
Vidjoh Ramiza neki dan u Rogatici na denazi rahmetli majci od Irfe i Rusme Lihica.Zapitah ga rukujuci se: “Kako je Ramize, grizel” ???
A on veli: “Slabo majkumu, jos joj nije hora”.
Naravno razumili smo se odmah, misleci na pastrmku, jer kao strastvenog ribara vidjo sam ga prije rata cesto pored vode.AnonymousMay 27, 2008 at 5:54 pmPost count: 2088Teva,Bige(Ragib) je Ramizov mladji brat.Bio je odlican golman,jedno vrijeme,poslije”Mladosti”, branio u tuzlanskoj “Slobodi”,pa onda otisao u Ameriku igrati mali fudbal…Poslije sportske karijere skrasio se u “Bosna-filmu” kao majstor scene – rekviziter u ekipi Kemala Hrustanovica.Ima ga na spici mnogih BH filmova,a pricao mi je,da su najveci posao uradili u Skoplju snimajci Kusturicin fim “Dom za vjesanje”
AnonymousJune 1, 2008 at 9:53 amPost count: 2088Evo jedan rogaticanin iz starije generacije.
AnonymousJune 1, 2008 at 8:50 pmPost count: 2088Uvjek nasmijana Daja-prava raja.
AnonymousJune 9, 2008 at 6:27 amPost count: 2088Prva slika:
– Slavni golman rogaticke Mladosti,dugogodisnji radnik Rotex-a – Muhamed Pavica (Pava)– ??
Druga slika:
– Nijaz Salan
– Senad HasecicAnonymousJune 10, 2008 at 12:47 amPost count: 2088Do pave je njegov babo Osman-beg Pavica najveci projatelj moje kuce sto ga je ikad imala. Takva ljudina se vise ne radja.
Sta si ceko do sad Pitare.
Osmanbeg je 1921-o godiste i pitam se da li je on najstariji Rogaticanin ?????:)Osman-bega znam iz Rogatice, ali sam ga bolje upoznao u Ustipraci ’92 godine. Iako je razlika u godinama velika, proveli smo dosta vremana u razgovoru. Dobio sam dosta lijepih i korisnih savijeta….
Volio bih ga posjetiti u SARAJEVU – ako Bog da na ljeto….Bujrum gospodine Mustafa uvijek su vrata otvorena za sve prijatelje a fala bogu Osmanbeg se drzi pravo iako je imao srcani infrakt a kasnije i mozdani.Selam svima
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.