-
AuthorPosts
-
Nesta si mi raspolozen danas Pitare, sta li ti se lijepo desilo ???:)
AnonymousJune 13, 2008 at 2:36 amPost count: 2088Ma nesto mi citav dan u glavi kako ste se vi gracancad docerivali kad ste isli ugrad. Sjecam se Macana kad je na Canovac dolazio kod nene. Babo mu sasio odijelo od materijala, dezen kockasti(ko babo snajder) i mi ga zvali “mali cojo”. Sta ces, morali ste se lijepo obuci kad dolazite u grad. Asvalt je to, nije prasina sokacica.:laugh: :laugh:
AnonymousJune 13, 2008 at 8:32 amPost count: 2088PiTaRIsToK napisao:
Vidjeh maloprije vase “veliko igraliste” na Pticijaku:laugh: :laugh: :laugh: gdje ste vi gracancad sutali krpenjacu.
MOJ KOMENTAR:
JA IGRALISTA I GOVANA:woohoo: :woohoo: :woohoo:Mi sutali krpenjacu na livadi, sejrili Rogu,a ti se gusio u prasini.:woohoo::woohoo:
Bogami Pitar izgleda da ti bas sunce udarilo u glavu :laugh:
Kakvo je ovo odrazavanje.;) Web bi trebao djeliti zute kartone.AnonymousJune 13, 2008 at 1:15 pmPost count: 2088Moja je kosarka bila asfaltirana:laugh:
AnonymousJune 14, 2008 at 2:18 amPost count: 2088Jes,ali kasnije,kad su ti,Pitare,brkovi vec dobro bili porasli.Kosarka je bila nasuta nekom crvenom sljakom,ko Rolan Garos,ali prasine zaista nije bilo,jer smo mi,mladji,pred kakvu vaznu utakmicu,bili zaduzeni s kantama da satima prskamo…ali sto jes,jes,kosarka(kasnije nazvana Stadion sportskih igara)je bila Vembli za ono na Banderi,legendarno mjesto,nesto kao FIS u Sarajevu.Volja ti sport,volja ti igranka,volja ti VIS sastavi prvi,mora se reci,u Istocnoj Bosni.
AnonymousJune 14, 2008 at 8:55 amPost count: 2088Cudno,Pitar se ne sjeca sljake na igralistu, a ja, 11 godina mladji od njega, pa se sjecam.
Mozda je stvarno sunce u pitanju, a i godine, malo.Ko cesto posjecuje Rogaticu, ne udari sunce u glavu, naprotiv,sunce i carsija razbistre glavu, i tek tada shvatimo sta smo imali.
AnonymousJune 16, 2008 at 3:13 pmPost count: 2088Ipak nije bilo prasine jer se kosarka redovno “zaljevala”. Sjecam se kad su Soma i Tale alarahmetile pobjegli sa casa pa otisli Ferki na saslusanje.”Gdje ste bili” a oni kazu da su zaljevali kosarku. Ferka pogleda kroz prozor a napolju kisa lije ko iz kabla. Uostalom, nemojte vi sa periferije biti smijesni sa vasim igralistima na kozijim stazama:woohoo:
Kolko ja znam Pitare fudbal se uvijek, pa i danas, igro na travi a ne na sljaci ili asfaltu.B)
I dze bas nadje Macana.
Vidi se da nisi smio zaviriti preko mosta, jer da jesi znao bi da je bas Macanova ulica
bila asfaltirana gore do raskrsca kod Jupijeve kuce.
Zato se to uvijek i zvalo “Cesta”.;)AnonymousJune 16, 2008 at 7:24 pmPost count: 2088Pa hajde u redu, nek vam bude, imali ste jednu asfaltiranu “cestu”. Ja sam cesto na vikend odlazio na selo sa mojim rodjakom rahmetli Sakibom Colicem kod naseg zajednickog rodjaka Hajrudina-Harija Sokolovica na konak pa tako poznam taj kraj dobro. Priznam da je bilo lahko upoznati Gracanicu, dvije ulice i sokacic. A rodila se tu i moja amidzinca Fatima Mehmedovic pa sam i kod Suljage rahmetli dolazio. Isao sam i u Sljivak gdje je moj tetak Nusret Hasecic alamurahmetile imao imanje. Sve to da se malo sklonimo od gradske vreve u prirodu:woohoo:
AnonymousJune 21, 2008 at 9:24 pmPost count: 2088Selam tebi pitar i tvojoj familiji.
Ti rece, imali smo jednu ulicu asfaltiranu.Ja bih rekao, pa dosta, za onaj vakat. Gracanica je imala vise ulica: Macanova, Irfina, Harijeva, Pacetova, Sackova i eto Sokacic. Nas Sokacic je nekako velicine tvoje Mahale,skoro. Onda znas da je nama bilo dosta tesko da sve to asfaltiramo.
AnonymousJune 21, 2008 at 9:44 pmPost count: 2088Asfaltirati Mahalu, pa i nije neki problem, a ne treba puno vremena, niti puno “materijala”. Petnestak civara,2-3 sata posla i gotovo.
Ti rece da ti je amidjinca sa sela, a isto i rodjak Hari,kao i moj rahmetli amidja, a tvoj tetak. Priupitaj Fatu, tetku za njeno misljenje o tome.
Neka je i tako, ali smo uvijek imali finih cura, zena, momaka, ljudi…AnonymousJune 22, 2008 at 5:31 amPost count: 2088KerimH59 napisao:
Selam tebi pitar i tvojoj familiji.
Ti rece, imali smo jednu ulicu asfaltiranu.Ja bih rekao, pa dosta, za onaj vakat. Gracanica je imala vise ulica: Macanova, Irfina, Harijeva, Pacetova, Sackova i eto Sokacic. Nas Sokacic je nekako velicine tvoje Mahale,skoro. Onda znas da je nama bilo dosta tesko da sve to asfaltiramo.
Da je nas sokacic nekako velicine Pitarove mahale evo dokaza.
Pitarov sokacic,ulica pardon mahala.;)
[img size=150]http://img95.imageshack.us/img95/3595/picture210my3.jpg
[/img]AnonymousJune 22, 2008 at 8:12 amPost count: 2088Da je Gracanica imala vise ulica evo dokaza.
Trucina,Belog,Bajrina………
Somina,Zujina,Nurcina……….
Sacirova,Dzedova,Mujina Sefova………
[img size=150]http://img385.imageshack.us/img385/6834/picture522vp3.jpg
[/img]AnonymousJune 22, 2008 at 8:21 amPost count: 2088Evo jos dokaza.
Pacetova,Kavina,Tevina,Kerimova,Semsina,Pinetova……
Zeletova,Fantomova,Zikina……
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.