Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 157 total)
 • Author
  Posts
 • Anonymous
   Post count: 2088

   SELEKTOR FUDBALSKE REPREZENTACIJE BiH MEHO KODRO OBJAVIO SPISAK ZA PRIJATELJSKI SUSRET SA MAKEDONIJOM

  • Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro danas je objavio spisak igrača za prijateljski susret protiv selekcije Makedonije 26. marta u Zenici.

   Kodro je pozvao 18 nogometaša koji igraju za inostrane klubove:

   golmani: Kenan Hasagić (Buyuksehir, Turska) i Almir Tolja (Saba Bettery, Mađarska);
   odbrana:
   Emir Spahić (Lokomotiv, Rusija), Branimir Bajić (Koblenz, Austrija), Safet Nadarević (Zagreb, Hrvatska), Saša Papac (Glasgow Rangers, Škotska);
   vezni igrači:
   Darko Maletić (Partizan), Branislav Krunić (MF Moskva, Rusija), Zvjezdan Misimović (Nurneberg, Njemačka), Elvir Rahimić (CSKA, Rusija), Samir Merzić (Teplice, Češka), Sanel Jahić (Aris, Grčka);
   napad:
   Mirko Hrgović (JUF United), Senijad Ibričić (Zagreb), Sejad Salihović (Hoffenheim, Njemačka), Edin Džeko (Wolfsburg, Njemačka), Zlatan Muslimović (Atalanta, Italija) i Admir Vladavić (Žilina, Češka).

   Selektor Kodro na pres-konferenciji je istakao da je zajedno s direktorom reprezentacije Elvirom Bolićem obavio razgovore sa Sergejom Barbarezom i Hasanom Salihamidžićem radi njihovog povratka u reprezentaciju.

   “Sa Sergejom smo obavili konkretan razgovor, za koji mogu reći da je optimističan. On smatra da situacija u ovom momentu još nije zrela, ali po svemu što sam mogao da primijetim očekujem da će nam se on ipak priključiti. Sa Salihamidžićem će ići malo teže. Na njima će biti da sami odluče. Naš stav je bio vrlo jasan, nećemo nikoga moliti da igra za reprezentaciju, ako to nije njegova želja”, kazao je Kodro.

   Kada je u pitanju nastup velike nade bh. nogometa Miralema Pjanića u dresu s državnim grbom, Kodro je naglasio da bi se on našao na spisku za susret s Makedonijom da je imao “sređene papire”.

   Okupljanje reprezentacije predviđeno je 24. marta u hotelu “Hercegovina” na Ilidži.

   Susret BiH – Makedonija igrat će se 26. marta na stadionu Bilino polje u 20.15 sati.