-
AuthorPosts
-
Bome Mare kako se ovi ostali nakanjuju opet cu ti ja najprije doci.B)
A moj role Irfo svecanu kosulju pa u krompiriste da se slika,
dok vrijedna Munira hrmbaci.;)Irfo robovlasnikB)Munira ne daj se.Naceraj ga barem da oguli krompir ako hoce jesti kalju:P
Nadji te onu proslogodisnju sliku, pa se posjetite ko s kim ore.Ovo je bilo pred Djumu, bio mi vakat u Djamiju.
Ko bajagi.Na dzumu u podne.Gledaj tvoju sjenku.Mora da je 2 ili 3 sata poslije podne
Paradajz prica.
Prvo ides u bascu pa ih uberesB)
Onda ih presjeces na pola;)
Malo persuna,bijelog luka i malko maslinovog ulja.Pa kad izadze iz sporeta
onda se krkaDobar ti ovaj specijalitet, dijete samo sto se nije ucehlo od placa.
Ima u basti nekoliko suncokreta:woohoo:
:( Nama ovo nevrijedi ni sijati.Ne znam sta je ovo,al nigdje sunca,samo kisa otkako smo se vratili s odmora.Ma mozemo mi i usaditi suncokret,al za cim bi se okreto???Eh ,jedino mozda jedan reflektor da postavimo u bastu pa da ga zezamo,:) to ono kad nemamo sta raditi.
A ja sad evo iz basce.
Nabro zelja za zeljanice i buranije puterke, navadio krompira crvenca, otkino tikvu i krastavica,
nacupo luka, cvekle, persuna i mrkve…
Hocemo sutra kod Dzanka u Arnhem pa reko da ponesemo.B)LALE(TULIPANI)
Lale ili tulipani su vrsta cvijeća koja je prije 1000 godina rasla samo u Persiji. Pet stotina godina kasnije, 1554. godine, jedan flamanski plemić donio je prve primjerke ove biljke u Evropu. Tada se dogodilo nešto što se ne vezuje ni za jednu drugu vrstu cvijeæa, čak ni za ruže ili orhideje, danas najomiljenije cvijeće. Lale su u to doba izazvale takvu pomamu na Starom kontinentu da je čak došlo do tridesetogodišnjeg rata. Za lale se borilo i ginulo, a postale su čak i sredstvo plačanja – “cvijetna moneta”. Mnogi hroničari tog doba zabilježili su da je u to vrijeme u Evropi vladalo pravo “tulipansko ludilo”!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.