Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • Anonymous
   Post count: 2088

   Tradicionalno prve subote u mubarek mjesecu Ramazanu, Medžlis IZ-e Rogatica, uz nesebičnu pomoć svojih prijatelja, organizuje zajednički iftar za povratnike. Sinoćnjem iftaru prisustvovalo je preko 80 postača, koji su u prelijepoj ramazanskoj atmosferi u Šudžauddin džamiji zajednički iftarili, ibadetili, slušali predavanje.

   Nakon akšamskog ezana prisutni su, nakon što su se omrsili hurmom ili sokom, zajednički klanjali akšam-namaz koji je predvodio Haris ef. Ahbabović, teravih-imam u Novoseocima. Nakon akšam namaza poslužen je iftar, da bi na kraju dovu proučio Rasim ef. Džafić, glavni imam MIZ Goražde.

   Poslije iftara, prisutne je prvo poselamio glavni imam MIZ Rogatica, a hafiz Kenan Musić, asistent na predmetu hadis pri Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, održao je prigodno predavanje. Nakon vaza prisutni su pristupili klanjanju jacije i teravih-namaza, koje je predvodio uvaženi karija iz Libije, koji je bio specijalni gost na iftaru.

   I na kraju, Medžlis IZ-e Rogatica se najtoplije zahvaljuje svima onima koji su pomogli pri organizaciji ovoga zajedničkog iftara. Molimo Allaha dž.š. da ih za ovo hajirli djelo neizmjerno nagradi.

   Teva
   Participant
    Post count: 8872

    Iftar u Rogatici

    Slike poslao Edib.

    Hvala ti rodzak u ime svih nas koje si obradovo ovim slikama i omogucio nam da prisustvujemo, makar ovako, zajednickom iftaru nasih dragih rogaticana i rogaticanki u Rogatici…:)

    :)

   Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
   • You must be logged in to reply to this topic.