-
AuthorPosts
-
Zuri se puz sumom i vidi ga roda:
-Sta zuris puzu?
-Dosla financiska u sumu, a ja imam kucu, zena ima kucu, djeca imaju kucu!
Stane bjezat i roda vidi je medo te pita:
-Gdje zuris rodo?
-Dosla financiska, a ja zivim na visokoj nozi, zena zivi na visokoj nozi i djeca isto!
Poce i medo bjezati vidi ga majmun te pita:
-Zasto zuris medo?
-Dosla financiska u sumi, a ja imam bundu, zena ima bundu i djeca je imaju!
-Ali zar ti neces bjezati? upita medo.
-A zasto bih bjezao, ja gologuz, zena mi je gologuza i djeca isto!Policajac u nekom stranom gradu morade da prenoci. Dosta kasno dodje u hotel i pita, da li imaju jednokrevetnu sobu.
Recepcionar odgovori da ima samo jedna dvokrevetna i u njoj jedan šumar.Policajac pristane na tu sobu,ali da ga probudi u 5 sati ujutro. I tako ga recepcionar probudi,a policajac da nebi probudio sumara u mraku obuće šumarevo odijelo. Izašao na ulicu i u prvom izlogu vidi da nešto nije u redu…. Udari se po celu i kaže:
-“A budale recepcionara,probudio šumara umjesto mene!”Policajac u nekom stranom gradu morade da prenoci. Dosta kasno dodje u hotel i pita, da li imaju jednokrevetnu sobu.
Recepcionar odgovori da ima samo jedna dvokrevetna i u njoj jedan šumar.Policajac pristane na tu sobu,ali da ga probudi u 5 sati ujutro. I tako ga recepcionar probudi,a policajac da nebi probudio sumara u mraku obuće šumarevo odijelo. Izašao na ulicu i u prvom izlogu vidi da nešto nije u redu…. Udari se po celu i kaže:
-“A budale recepcionara,probudio šumara umjesto mene!”Dosao Britanac kod Sejha i upitao ga:
“Zasto u islamu zenama nije dozvoljeno da se rukuju sa muskarcem?”
Sejh je rekao:
“Da li se ti mozes rukovati sa kraljicom Elizabetom?”
Britanac je odgovorio:
“Naravno da ne, postoje samo odredjene osobe koje se mogu rukovati sa kraljicom Elizabetom”.
Sejh je odgovorio sa osmjehom na licu:
“Nase zene su kraljice, a kraljice se ne rukuju sa strancima.”Na času,učiteljica napisala na tabli stih “Ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija” i proziva Muju
Učiteljica:”Mujo,šta je Alija u ovoj rečenici???”
Mujo:”Agregat učiteljice!!”
Na času,učiteljica napisala na tabli stih “Ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija” i proziva Muju
Učiteljica:”Mujo,šta je Alija u ovoj rečenici???”
Mujo:”Agregat učiteljice!!”
U porodilistu Sarajevo jucer je rodjeno 12 beba. 5 djevojcica i 7 djecaka, od ranije poznatih policiji.B)
U porodilistu Sarajevo jucer je rodjeno 12 beba. 5 djevojcica i 7 djecaka, od ranije poznatih policiji.B)
Posao Bosanac na privremeni rad u Njemacku, I tako vozi se on vozom kad u kupeu Nijemac i skonta on da je njegov saputnik Bosanac i kaze mu: “Čuo sam da vi Bosanci mozete zakucati ekser glavom?”
Bosanac bez imalo ustrucavanja Nijemcu: “Mozemo, mozemo”
‘Vamo, tamo, Nijemac ga nagovori da za jednu pivu zakuca jedan mali, maleni, ekser. Bosanac ga hitne jednom glavom i zakuca do kraja. Nijemac izvadi veci ekser i Bosanac opet jednom zvizne i opet do kraja.
Shvabo izvadi “desetku” (ekser velik ko pedalj), Bosanac lupi jednom uleti skoro cijeli.
Drugi put ne ide vise… Shvabo se poce veseliti, kad Bosanac ode u kupe do njih i veli: “Zemljak, de, malo pomjeri glavu!”Sarajevo X
Posao Bosanac na privremeni rad u Njemacku, I tako vozi se on vozom kad u kupeu Nijemac i skonta on da je njegov saputnik Bosanac i kaze mu: “Čuo sam da vi Bosanci mozete zakucati ekser glavom?”
Bosanac bez imalo ustrucavanja Nijemcu: “Mozemo, mozemo”
‘Vamo, tamo, Nijemac ga nagovori da za jednu pivu zakuca jedan mali, maleni, ekser. Bosanac ga hitne jednom glavom i zakuca do kraja. Nijemac izvadi veci ekser i Bosanac opet jednom zvizne i opet do kraja.
Shvabo izvadi “desetku” (ekser velik ko pedalj), Bosanac lupi jednom uleti skoro cijeli.
Drugi put ne ide vise… Shvabo se poce veseliti, kad Bosanac ode u kupe do njih i veli: “Zemljak, de, malo pomjeri glavu!”Sarajevo X
Bio Mostarac kod zubara.
Posto je zubar zavrsio posao, kaze mu da taj dan ne smije nista jesti na desnoj strani.
Ode Mostarac na lijevu i pojede burek…Preneseno sa Sarajevo X
Bio Mostarac kod zubara.
Posto je zubar zavrsio posao, kaze mu da taj dan ne smije nista jesti na desnoj strani.
Ode Mostarac na lijevu i pojede burek…Preneseno sa Sarajevo X
Dosao Mujo po malog Hasu u vrtic.
Mujo: “Ja sam dosao po mog Hasu.”
Odgojiteljica: “Kojega? Imamo ih 5.”
Mujo: ” Bilo kojeg, ionako cu ga sutra vratitiSarajevo x
Dosao Mujo po malog Hasu u vrtic.
Mujo: “Ja sam dosao po mog Hasu.”
Odgojiteljica: “Kojega? Imamo ih 5.”
Mujo: ” Bilo kojeg, ionako cu ga sutra vratitiSarajevo x
Deset vaznih zapovjedi:
1. Čovjek se rodi umoran i živi zato da se odmori.
2. Ljubi krevet svoj kao samoga sebe.
3. Odmaraj danju, noću možeš spavati.
4. Ne radi – rad ubija.
5. Ako vidiš nekoga da se odmara, pomozi mu.
6. Ne čini danas ono što možeš sutra.
7. Radi manje nego što možeš, a ono što ne možeš prebaci na druge.
8. U hladu je spas – od odmaranja još nitko nije umro.
9. Rad donosi bolest – ne umri mlad.
10.Kada želiš raditi, sjedni, pričekaj, vidjet ćeš da će te proći.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.