Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • Bena
  Participant
   Post count: 56

   Dođe mi nešto da pišem o srednjoškolsim danima.Bili smo među boljim generacijama,što po učenju,što po nestašlucima i bila je sve fina gradska raja.Jedno vrijeme smo bili u staroj školi kod bašte,a jedno gore u onoj drugoj školi,koju sad ne volim ni spominjati.Ali najljepše uspomene nosim iz stare škole kod bašte.Razrednik nam je bio Šatrović Enes jedan fini ,dobri profesor.
   Sad ću pokušati da napišem gdje je ko sjedio.U prvoj klupi Radomir Jovičić,Amir Kulić,onda iza Osman Hasanagić,Angelina Bojović,Branka Mrakić,iza ja,Sabiha Jašarević,Sabaheta Mednolučanin,i Šišić Nazif.
   Onda Vesna /zaboravila sam prezime/ Vera Gluhovič, Cerović,Džemal Šošo,Ranko Cvijetić,Fatima Šahinpašić,Emir Ćurovac,Mugdim Škaljić,Ermedin Branković,Slavica Dragičević.
   Na odmoru velikom mi bi ženske se skupi i pjevaj koliko nas glas nosi,a muški bi izašli vani,ili bi išli gore iznad učionice i pušili.Nikad neću zaboraviti jedan događaj kad su oni otišli u prodavnicu i kupili školjku jaja i počeli se gađati jajima,eto nako im došlo i mislim da smo svi dobili ukor.
   Onda je počela faza prvih cigareta,počelo se pušiti i ko smo ko mi.Direktorica je bila Ferka vrlo zahtjevna i ljuta.Nije dala duge nokte ni šminku,znala je istjerati sa časa ko se puno šminkao.
   Jednom smo mi iz razreda na velikom odmoru otišli u wc ženski i mi smo se nagurale ko sardine i puš pauza.Nismo ni razmišljali da bi neko mogao naići.Onda u jednom momentu je neko pokucao.A mi ko mladost,zezamo se okolo kupamo se a iz wc-a ko iz furune se puši.Kad je rekla direktorica je otvorite premrli smo od straha.Otvorili smo i rekla je jedno po jedno u njenu kancelariju.Kad sam ja došla na red rekla mi je-a ti Brankovićko kad ti vidim babo reći ću mu za ovo..i dodala ja sam tad bila mršava..kaže što će ti to sad bi ti duša izašla na nos.Nema tu komentara samo sam izašla i nismo više išli,izlazili smo iza škole.
   Onda su naši muški napravili grupu,Daća,Džemo,Mugdim i mi smo obavezno išli na igranke u Dom kulture.
   A poslije škole pošto smo bili druga smjena već je mrak,obavezno bi prođi jedan krug naša klapa i u hotel dole u prizemlje na kolače i sa strahom kući,nedaj bože da se zakasni.
   A bojali smo se profesora da nas ne vide/kao danas,haha/ najčešći profesor koji je prozivao je Smail Vesnić,strah i trepet u školi.Dođe ti do klupe i kucne rukom i hajdemo na tablu vi šetaći.i uvijek nam je davao nižu ocjenu od one realne.
   Imala bih još puno doživljaja da pišem,ali eto ovo samo dio da ostane u sjećanju.
   Bena.

  Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.