-
AuthorPosts
-
Mare u potpunosti podrzavam tvoju ideju, ali od ideje do cilja tnovit je put. Nacrt spomenika, adekvatna dokumentacija, odobrenje vlasti u Rogatici, Vlasti u Banja Luci samo su dio potrebne dokumentacije, papirologije itd.
Treba dobro osmisliti i krenuti korak po korak.
Ali naravno trebamo i misljenja ostalih clanova, posjetilaca, gostiju, nasih ljudi i sarajevu itd…
Mustafa ideja je stvarno odlicna,al kako rece Mare to ce ici jako tesko zbog odobrenja.Kako bi ti odobrili oni isti koji su taj narod pobili,zato treba vise vremena i dobro isplanirati pa sacekati neko bolje sutra.
Kako ti kazes Mustafa korak po korak ali ako ne guramo nista se ne mice
OK Mare.
– Kao prvo trebalo bi naci idejno rjesenje, naci ko ce to uraditi i vidjeti koliko to kosta– odrediti mjesto u Rogatici gdje bi to obiljezje bilo…
evo recimo to su prvi koraci…
a onda sa rijesenjem i lokacijom ganjati papirologiju
Moje misljenje je da to saceka bolja vremena. Rogatici treba ljudi povratnika, radnih mijesta radi odrzivog povratka.
Cinjenica je da cetiri poslovna prostora IZ nemaju upotrebnu dozvolu i tu bi sad trebalo pomoci Efendiji i onoma koji rade na rjesavanju tog problema.Ideja je dobra,alažem se sa Irfanom,treba malo sačekati da nas u Rogatici bude više,treba ići korak po korak,ali od ove ideje nebi trebalo odustajati,treba izvršiti dodru procjenu i pripremu i onda ići u akciju.Sada u ovom vremenu ideju možemo izuzetno teško provesti u djelo,jer je trenutno takav raspored političkih snaga
Moj komso Mare,
Da smo mi rogaticani kako treba nista ne bi bilo tesko i nemoguce, pa tako ni podizanje spomenika poginulim Rogaticanima u ovom zadnjem ratu.
Od kad pricamo da bi trebalo osnovati Udruzenje Rogaticana u domovini i dijaspori.
Volje u dijaspori ima ali nasi u Sarajevu sute, pritisli fotelje pa mnogi izbjegavaju i spomenuti da su iz Rogatice a kamo li sta drugo.
Vece Sarajlije, ko i Sandzaklije, od samih starih Sarajlija…..Kad bi jednom imali to udruzenje onda bi bilo lahko i osnovati Odbor za podizanje spomenika, i krenuti polahko, ali…..
Tava potpisujem svaku tvoju riječ,to je gorka istina
Svaka cast na ideji,u potpunosti se slazem i ja sa svim sto treba.Isto tako se slazem sa Mustafom,kod nas inace papirologije pojedu veci dio vremena i novca nego li sto kosta tako nesto od temelja do vrha.Kad bude aktuelno obavijesti te i mane.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.