-
AuthorPosts
-
Sve cetiri osobe sa smrtovnica su zrtve agresije na BiH 1992-1995 na opstini Rogatica.
Evo ovaj put nas sjecanja vracaju na ljude koji su u nasoj carsiji bili poznati a prva dvojica su relatvno mladi preselili na Ahiret.
Proslo je vec 40 dana, a kao da je jucer bilo.Sjecanje na nasu sugradjanku, majku naseg Zeleta, rahmetli Pembu.
Neka joj dragi Allah podari lijepi dzenet.Sjecanje na rahmetlije iz familije Mesica.
[color=#825900][quote=”irfan-tekija(citat)”] Teta Sefka a.r. je majka mog velikog i iskrenog prijatelja Emira
(Truco) tako ga je zvala mladja raja. Ta zena nikad nije skidala
osmijeh sa lica, vazda bi vrata porodicne kuce bila sirom otvorena.
Na drugoj slici je Emirov i Muamerov dedo a. r. Zulfaga, zivio je
u Tmornom Dolu, i cesto smo isli gore da sjedimo i pricamo. Zulfaga
rahmetli imo je dosta zivotnog iskustva, umro je u 97 godini zivota
u Vogosci. Ibrahim rahmetli je amidja Emiru bio je to miran porodican covjek, kazu da u Vogosci niko kucu nije napravio a da Ibrahim nije
na mobi bio.
Ja molim dragog Boga da him otvori djenetska vrata.
[/quote][/color]Jedno sjecanje na staru generaciju fudbalera FK Mladost. Kao djecak imao sam priliku da gledam svu trojicu jer sam sa svojim rahmetli ocem redovno odlazio na utakmice.Bilo je to davno a sada samo jedno lijepo sjecanje na ove ljude.
Sjecanje na nase sugradjane koji u agresiji na
BiH 1992-1995 godine stradase od zlocinacke ruke.Sjecanje na nase sugradjane koji u agresiji na
BiH 1992-1995 godine stradase od zlocinacke ruke.Sjecanje na zrtve koje su ubijene u zivom stitu na Duljevcu od strane cetnika.Neke smo vec ranije objavili pa cemo ovdje objaviti spisak imena i one koji jos nisu objavljeni.
Sva imena sa spiska ovim objavljivanjem nece biti kompletirana pa cemo ostale objaviti po primitku smrtovnica.vezira djiko svismo je zvali majka je bila zena koja se nemoze nikada zaboraviti.neka joj dragi alah da dragi lijep djenet.njene price se i danas danile nemogu zaboraviti jer samo ona ih je znala pricati toliko intersantne da se same u mozak zapisu.znala je sa svima i svismo je voljeli.
meni gragoj i nikad zaboravljenoj tetki dzevjhri dragi alah neka podari lijepi djenet a njenim sinovima i snahama sabur.Tetki se sjecam po dobroti i spremnosti da svima pomogne,A najvise po poklonima i slatkisima .uvjek ces ostti u mom srcu i nikad te necu zaboraviti.
Evo prilazem u Ahminu seharu i par smrtovnica sakupljenih u mojoj porodici.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.