-
AuthorPosts
-
Slike stare Zepe
slike poslo PapracaMujoSlika nastala 50-tih godina. Hamdija Sijercic, sestra mu Halima, Osman Dzindo, Ahmed Dziko i Mehmedalija Sijercic – Beg.
Slika nastala 50-tih godina. Hamdija Sijercic, sestra mu Halima, Osman Dzindo, Ahmed Dziko i Mehmedalija Sijercic – Beg.
Teva napisao:
Jos jedna slika iz albuma naseg Memisa-Meme Dzindo iz Mesica
Prvim pogledom na sliku dobih dojam da prepoznajem par lica.
U sredini slike je Memin babo Osman Dzindo…:)
Slika nastala 50-tih godina. Hamdija Sijercic, sestra mu Halima, Osman Dzindo, Ahmed Dziko i Mehmedalija Sijercic – Beg.
Teva napisao:
Jos jedna slika iz albuma naseg Memisa-Meme Dzindo iz Mesica
Prvim pogledom na sliku dobih dojam da prepoznajem par lica.
U sredini slike je Memin babo Osman Dzindo…:)
Ja sve ceko Irfo kad ces ti reagovati na sliku.:)
Ja sve ceko Irfo kad ces ti reagovati na sliku.:)
Iz albuma naseg Zaima Ajanovica
Osnovna skola: “Ragib Dzindo” Rogatica – Titovi pioniri
(generacija rodjena 1981, godinu poslije Titove smrti)
Rogatica, Harem
Medju rajom su: Safija i Zaim Ajanovic, Remzija Setic, Zuti-Tizu, Aldin Pleho…
U avliji: Biba Ajanovic sa svojom djecom: Zaimom i Safijom
Kuca Muniba Ajanovica nekad – Sada hodzinska kuca
Zaim Ajanovic i Kemal Torlak.
Izvor Toplika: Zaim Ajanovic i Zuti-Tizu.
Gorazde, zakletva 2000:
Zaim Ajanovic sa majkom Bibom, babom Munibom i Halidom Pasicicem.:)
Iz albuma naseg Zaima Ajanovica
Osnovna skola: “Ragib Dzindo” Rogatica – Titovi pioniri
(generacija rodjena 1981, godinu poslije Titove smrti)
Rogatica, Harem
Medju rajom su: Safija i Zaim Ajanovic, Remzija Setic, Zuti-Tizu, Aldin Pleho…
U avliji: Biba Ajanovic sa svojom djecom: Zaimom i Safijom
Kuca Muniba Ajanovica nekad – Sada hodzinska kuca
Zaim Ajanovic i Kemal Torlak.
Izvor Toplika: Zaim Ajanovic i Zuti-Tizu.
Gorazde, zakletva 2000:
Zaim Ajanovic sa majkom Bibom, babom Munibom i Halidom Pasicicem.:)
Iz albuma naseg Elvira Alajbegovica
Ko se jos nesjeca onog malog umiljatog djecaka Elvira sa Toplika. Pele, tako smo ga zvali a kada i kako dobi taj nadimak neznam. Od malih nogu je bio sa rajom iz carsije a bijase pametan i promucuran djecak tako da ga ovi sa pijace, Peda i ostali, uzese odmah sebi. Ko da ga sad gledam kako vice i privlaci musterije a ujedno vaga lubenicu, paradajz jal papriku. Pele se skrasio negdje u Njemackoj, mislim a svakako zasluzuje da se nadje i pomene na ovoj nasoj rogatickoj stranici.
Kako on tako i njegov babo Osman, kog sam ovdje spominjo neki dan. Osman je dobar i ko covjek i ko vjernik. Samo kad se sjetim kolko naseg naroda je pomogo u Kaknju ratne ’93 i ’94. Spominjem ove dvije ratne godine jer sam i saam bio prisutan kad je napacenim rogaticanima donosio i po 20 do 30 kila brasna. Bila je glad (bar sto se ticalo nas izbjeglica) i tad si mogo za zlatni prsten dobiti u vrh glave 2-3 kile brasna…:)
Valjda negdje na tefericu
U sredini: Osman sa hanumom Devlom i malim Peletom izmedju njih.
Pred kucom na Topliku
Pele sa babom Osmanom.
Pele, birvaktile na zadatku
Negdje
Stoje: Drugi i treci sa lijeva: braca Osman i Ramiz Alajbegovic:)
Iz albuma naseg Elvira Alajbegovica
Ko se jos nesjeca onog malog umiljatog djecaka Elvira sa Toplika. Pele, tako smo ga zvali a kada i kako dobi taj nadimak neznam. Od malih nogu je bio sa rajom iz carsije a bijase pametan i promucuran djecak tako da ga ovi sa pijace, Peda i ostali, uzese odmah sebi. Ko da ga sad gledam kako vice i privlaci musterije a ujedno vaga lubenicu, paradajz jal papriku. Pele se skrasio negdje u Njemackoj, mislim a svakako zasluzuje da se nadje i pomene na ovoj nasoj rogatickoj stranici.
Kako on tako i njegov babo Osman, kog sam ovdje spominjo neki dan. Osman je dobar i ko covjek i ko vjernik. Samo kad se sjetim kolko naseg naroda je pomogo u Kaknju ratne ’93 i ’94. Spominjem ove dvije ratne godine jer sam i saam bio prisutan kad je napacenim rogaticanima donosio i po 20 do 30 kila brasna. Bila je glad (bar sto se ticalo nas izbjeglica) i tad si mogo za zlatni prsten dobiti u vrh glave 2-3 kile brasna…:)
Valjda negdje na tefericu
U sredini: Osman sa hanumom Devlom i malim Peletom izmedju njih.
Pred kucom na Topliku
Pele sa babom Osmanom.
Pele, birvaktile na zadatku
Negdje
Stoje: Drugi i treci sa lijeva: braca Osman i Ramiz Alajbegovic:)
zivjela narodna MILICIJA.
zivjela narodna MILICIJA.
Ovaj drugi policajac koda je Faja-Fadil.
Ovaj drugi policajac koda je Faja-Fadil.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.