-
AuthorPosts
-
Slike dobivene od Elvire Ćano
Cane.
S desna: drugi i cetvrti, Uzeir i njegov stari (prva kuca iza vatrogasnog doma). Ljudi koji cesto ucestvuju u humanim akcijama pomazuci one kojima je pomoc potrebna. Cim ih vidjoh odmah mi zamirisase zrele banane, iz djetinjstva, koje smo kupovali kod njih u piljari (zelenari).
A njihova piljara je bila na carsiji uvucena izmedju suda i socijalnog…:)mirsad_d napisao:
[quote]Slike dobivene od Elvire Ćano
Meni drage osobe;sa desna na lijevo: Sejo, Uzeir, Ibro i Salko Cano.
decembar 1959.g.NANA napisao:
mirsad_d napisao:
Samo mala ispravka. Rahmetli Fadila i Ibru je tesko bilo raspoznavati jer su bili blizanci. Sa rahmetli Fadilom sam dosta putovao sluzbeno a rahmetli Ibru svakodnevno vidjao u TPR-u pa mislim da ih mogu razlikovati.
Mislim da je na slici rahmetli Fadil a ne rahmetli Ibro.
Nesmijem se zakleti ali ovaj prvi sa lijeva (na crno bijeloj slici gore iz decembra 1959-e godine)
mi lici na mog starog rahmetli, Sejdaliju Cengica.
Tad je imo skoro 34 godine… ??? :)mirsad_d napisao:
decembar 1959.g.Od ovih koji stoje, siguran sam 100% za rahmetli Abdulaha Behlulovica i rahmetli Galiba Salana a pretpostavljam da je prvi sa lijava (stoji) rahmetli Sejdalija Cengic, Tevin babo ali nisam siguran.
Od onih koji sjede prepoznao sam rahmetli Ibru i Fadila Canu i Mahmuta Pasica.
Mislim da ste u pravu za za mog tetka Sejdaliju Cengica rah. Cini mi se da je ovaj sto sjedi, a malo zaklonio lice rukom Mustafa Ef Ajanovic.
Kaza napisao:
NANA napisao:
[quote]mirsad_d napisao:
Samo mala ispravka. Rahmetli Fadila i Ibru je tesko bilo raspoznavati jer su bili blizanci. Sa rahmetli Fadilom sam dosta putovao sluzbeno a rahmetli Ibru svakodnevno vidjao u TPR-u pa mislim da ih mogu razlikovati.
Mislim da je na slici rahmetli Fadil a ne rahmetli Ibro.[/quote
Nisam znala da je i Ibro umro, za Fadila sam znala, neka im je lahka zemlja obojici i vjeciti rahmet.
Koliko se ja sjecam Ibro je radio u “Sjemec”, ali si u pravu bilo ih je tesko razlikovati.Rahmetli Ibro i Fadil jesu ranije radili u Sjemecu ali su poslije toga duzi period i sve do rata radili u TPR-u. Ibro je dugo bio vozac onog slavnog mercedesa sa kojim je presao preko milion km i dobio za to znacku od Mercedesa. Kasnije je radio u komercijali. Fadil je sve do rata bio vozac sluzbenog vozila i vrlo cesto smo bili sluzbeno na putovanjima.
Sjecam se dobro Fadilovih rijeci na dzenazi mom rahmetli ocu. Eto umiru oni od kojih i ne ocekujes a moj Ibro tesko boluje i maltene moli Boga da ga uzme. Ibro je bio skoro oslijepio i bolovao je pored ostalog i od secerne bolesti.
Nadzivio je rahmetli Ibro i svoga brata Fadila koji je takodjer bolovao od secerne bolesti. Nesto kasnije preselio je i Ibro.
Neka im je obojici vjecni rahmet.Slike dobivene od Elvire Ćano
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.