-
AuthorPosts
-
Anonymous
March 19, 2011 at 8:20 pmPost count: 2088ovaj sa slike sto je govorio,mislim na cetnike,je Mrki,koji je nesto malo prije rata dosao iz Svicarske.Ne znam tacno da li je poslije kupio neki kafic u Rogatici,toga se ne sjecam,ali se sjecam sta je uradio,a mislio je da niko nece ostati i da niko nece imati ispricati,sta se desilo kad odu svi.
Mrki,tako ga zovu,Milenko ili Milanko,nisam siguran,a to i nije sad vazno,ucestvovao u protjerivanju,silovanju i likvidaciji mnogih rogaticana.
Sigurno znam da je ucestvovao u likvidaciji,Makas Nusreta,Bibe,Abida,Colic Avde,Mine,Catic Hamde,Safe,Kartal Mehe i Maide.Licno sam ga vidio u Kruscici 01.07.1992.ulici S.V. Cice.
Mrki,sjeticu ti se i imena….Twin PeaksAnonymous
March 19, 2011 at 8:20 pmPost count: 2088ovaj sa slike sto je govorio,mislim na cetnike,je Mrki,koji je nesto malo prije rata dosao iz Svicarske.Ne znam tacno da li je poslije kupio neki kafic u Rogatici,toga se ne sjecam,ali se sjecam sta je uradio,a mislio je da niko nece ostati i da niko nece imati ispricati,sta se desilo kad odu svi.
Mrki,tako ga zovu,Milenko ili Milanko,nisam siguran,a to i nije sad vazno,ucestvovao u protjerivanju,silovanju i likvidaciji mnogih rogaticana.
Sigurno znam da je ucestvovao u likvidaciji,Makas Nusreta,Bibe,Abida,Colic Avde,Mine,Catic Hamde,Safe,Kartal Mehe i Maide.Licno sam ga vidio u Kruscici 01.07.1992.ulici S.V. Cice.
Mrki,sjeticu ti se i imena….Twin PeaksSjecanje na naseg rahmetli Dzaferovic Zahira koji na ovom kratkom video snimku svira harmoniku…
Sjecanje na naseg rahmetli Dzaferovic Zahira koji na ovom kratkom video snimku svira harmoniku…
Ja sam pisala svaki detalj od polazka iz Rogatice,do kraja kada je završen rat,jer sam bila u Goraždu čitavo vrijeme,ali to je baš roman,koji sam htjela i izdati,no mi se nije dalo,ali ostaje jedno svjedočenje koji će pamtiti moji preci,a i drugi.
Mogu nekad kad budem imala vremena bar segmente opisati,ali je stravično bilo i u Goraždu,to znaju koji su tamo bili,a i u tim teškim vremenima,pokazali su mnogi onu drugu stranu lica za koje nikad ne bih posumnjala,ali eto opet se nađu ljudi pa pomognu,jer sam ja sama vodila svoje roditelje r.a pomogli su mi baš oni od kojih sam se najmanje nadala.Allah dragi nas je sačuvao i dobri ljudi.
Selam.Bena.Ja sam pisala svaki detalj od polazka iz Rogatice,do kraja kada je završen rat,jer sam bila u Goraždu čitavo vrijeme,ali to je baš roman,koji sam htjela i izdati,no mi se nije dalo,ali ostaje jedno svjedočenje koji će pamtiti moji preci,a i drugi.
Mogu nekad kad budem imala vremena bar segmente opisati,ali je stravično bilo i u Goraždu,to znaju koji su tamo bili,a i u tim teškim vremenima,pokazali su mnogi onu drugu stranu lica za koje nikad ne bih posumnjala,ali eto opet se nađu ljudi pa pomognu,jer sam ja sama vodila svoje roditelje r.a pomogli su mi baš oni od kojih sam se najmanje nadala.Allah dragi nas je sačuvao i dobri ljudi.
Selam.Bena.PUT SPASA – GREBAK 1992*-RATNI SNIMCI UZIVO
http://www.youtube.com/watch?v=47y3E0IeUXI&feature=uploademail
PUT SPASA – GREBAK 1992*-RATNI SNIMCI UZIVO
http://www.youtube.com/watch?v=47y3E0IeUXI&feature=uploademail
Beno,puno selama tebi i tvojima.Ti si takva vrijednica da bi nam mogla u nastavcima pisati svoje ratne dozivljaje.Sigurna sam da bi svi rado procitali,i sa nestrpljenjem cekali nastavak.
Beno,puno selama tebi i tvojima.Ti si takva vrijednica da bi nam mogla u nastavcima pisati svoje ratne dozivljaje.Sigurna sam da bi svi rado procitali,i sa nestrpljenjem cekali nastavak.
Kijo,
Ako bogda uradiću i to,nek ostane zapisano na ovoj stranici,i hvala ti za pohvale.Bena.Kijo,
Ako bogda uradiću i to,nek ostane zapisano na ovoj stranici,i hvala ti za pohvale.Bena.Pošto sam ja poslednja sa kolonom napustila rogaticu i bila sam svjedok rušenja džamije,jer sam kradom išla do bašte ljetne,taj prizot nikad neću zaboraviti ,kad je kompletna munara pala u ljetnu baštu.
Samo znam da je svako od njih učestvovao u ratu i činio zločine,nema ga da nije,postoje i svjedoci za to,i da je sreće ma sve ih treba osuditi,ne samo vođe nego sve bukvalno,i tražiti odštetu za duševnu bol i za kuće što su nam porušili.A mi šutimo,još nam Dodik hapsi ljude umjesto da bude obrnuto.Ko će nama nadoknaditi strah,glad,patnju,a da ne govorim o osobama koje pobiše.I mi smo malo pasivni.Bena.Pošto sam ja poslednja sa kolonom napustila rogaticu i bila sam svjedok rušenja džamije,jer sam kradom išla do bašte ljetne,taj prizot nikad neću zaboraviti ,kad je kompletna munara pala u ljetnu baštu.
Samo znam da je svako od njih učestvovao u ratu i činio zločine,nema ga da nije,postoje i svjedoci za to,i da je sreće ma sve ih treba osuditi,ne samo vođe nego sve bukvalno,i tražiti odštetu za duševnu bol i za kuće što su nam porušili.A mi šutimo,još nam Dodik hapsi ljude umjesto da bude obrnuto.Ko će nama nadoknaditi strah,glad,patnju,a da ne govorim o osobama koje pobiše.I mi smo malo pasivni.Bena.S obzirom da me rat ufatio podaleko od Rogatice tj. na Vlasenickoj Gradini tako sam i opiso moj ratni put ovdje u ovoj temi:Ratna svjedocenja a u podtemi: …preko Cerske, Srebrenice, Zepe, Gorazda…
Drago mi je da cu konacno jednom moci citati o desavanjima na pocetku i samim cetnickim nasrtajima na nas grad, na nasu Rogatica.
Bena, hvala ti i sa nestrpljenjem ocekujem tvoje pisanje… -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.