-
AuthorPosts
-
Prirodne ljepote izvora rijeke Rakitnice, kao i njenog toka,te kanjona rijeke Prače,živopisne rječice Žepe i jezero rijeke Drine, veliki su mamac za ljubitelje ribolova.Ove bistre rijeke izuzetno su bogate raznim vrstama ribe poput potočne pastrmke, lipljana, plotice,klena,raka kamenjara,dok je Drinsko jezero bogato svim vrstama bijele ribe.
Cjelokupna dužina vodenih tokova navedenih rijeka iznosi 50,5 km ili 62,4 ha, od čega:
na rijeku na Praču otpada 18 km ili 36,0 ha
RIJEKA PRACA
Mali ribar pored Rakitnice.
Kad vidjoh neki dan ovu prvu sliku odmah pomislih da je nastala gore ispod skole. Lijevo basce od ucitelja a gore iza, ispod ona dva drveta, mjesto gdje su se lozile vatre. Mozda i nije.
Na slici je moj stariji buraz Kava a stari rahmetli nas je ponekad vodio u ribolov a i u lov…..:)
Mali Kava – sad ima okruglo 50 godina
Kava – Prokosko jezero iznad Fojnice
Pika i Kava – Prokosko jezero iznad Fojnice:) :) :)
A.r.Teufik Akšamija,čovjek koji mi zbilja fali,fale mi druženja sa njim,njegovi savjeti.Neka mu je vječni rahmet.
Poljunče;) Ibrahim-Senad Pezo,veliki zaljubljenik ribolova,ali još nije vidio riblju majku;)
Ko je ovaj ribar na slici koja je postavljena prije Senadove.
Nekako bi reko poznata faca al ne mogu da dokucim ko je ???:)Nasi ribolovci pored Rakitnice, Zepe, Prace mogli su ribariti i na Drinskom jezeru na podrucju Zepe (Slapa)
od Starog Broda (Žepa) sve do granice sa Srebrenicom i Bajinom Baštom (163 ha)
[img size=150]
http://rogatica.org/mustafa/slapribolov3.jpg%5B/img%5DStitkovac dr Nijaz i Samra na dodjeli medalja
Rogaticka raja – rafting na Uni prije par godina
Prvi red, desno: Galib Drakovac
Treci red, desno: moj buraz Kava (s rukom na ustima) -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.