-
AuthorPosts
-
nadam se da nemate nista protiv da jauređujem ovu temu
Memorijal Mustafa Kratovac -Mujke
Slike sa opstinskog takmicenja USRD-Vogosca
Naime ja i moj brat Nermin smo clanovi Udruzenja Sportsko Ribolovnog drustva Vogosca.
Na takmicenju je ucestvovalo oko stotinjak takmicara medju kojima i dosta nasih Rogaticana koji su clanovi sportsko ribolovnog drustva Vogosca,izmedju ostalih bi izdvojio Dr.Stitkovca.
Na takmicenju smo obadvojica osvojili cetvrta mjesta ,Nermin u kategoriji pionira ,a ja u kategoriji omladinaca,sto je bilo dovoljno za plasman na kantonalno takmicenje koje ce se odrzat
pocetkom Juna,mi se nadamo dobrom plasmanu.Plasman na prvenstvo Bih u ulovu ribe udicom na plovak
07.06.2008 godine odrzano je prvenstvo Federacije BiH u lovu ribe udicom na plovak u Zenici na rijeci Drivusi.
U jakoj konkurenciji opet imamo uspjeh Rogaticanina.
Ermin Pavica clan USRD”Vogosca” osvojio je 3 mjesto u pojedinacnoj konkurenciji,a 1 mjesto u ekipnoj konkurenciji.
Na prvenstvu je učestvovalo više od 100 takmicara i takmicarki.
Naš Ermin je izborio plasman na prvenstvo BiH,mjesto i vrijeme odrzavanja drzavnog prvenstva bice naknadno objavljeno .Sve pohvale i cestitke svaka castEvo jos par slika iz Zenice sa Drivuse
AnonymousJune 9, 2008 at 6:12 amPost count: 2088Svaka cast,Zambata junior-cestitam.
Zelim ti da na prvenstvu BiH postignes jos bolji uspjeh.Hvala Gracanica na lijepim cestitkama i akobogda Insallah bicu medju prvi 10 na drzavnom
Bravo majstore !!!!!:)
Cestitam ti na uspjehu a zelim ti i dobar plasman na drzavnom prvenstvu.:)AnonymousJune 9, 2008 at 8:59 pmPost count: 2088BRAVO MAJSTORE!!!!:P :P
BISTRO..Teva napisao:
Bravo majstore !!!!!:)
Cestitam ti na uspjehu a zelim ti i dobar plasman na drzavnom prvenstvu.:)Hvala puno Teva na cestitkama i nadam se da cu i na drzavnom osvjetliti obraz rogaticana
Škaljić napisao:
BRAVO MAJSTORE!!!!:P :P
BISTRO..Hvala i bistro
Cestitke i od mne. Svaka cast.
P.S. Samo da znam gdje se u Rogatici moze pojesti svijeza i dobra pastrmka….. Ovo bi se moralo probati!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:Mustafa napisao:
Cestitke i od mne. Svaka cast.
P.S. Samo da znam gdje se u Rogatici moze pojesti svijeza i dobra pastrmka….. Ovo bi se moralo probati!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:Hvala Mustafa vala da znas ima i klijena i pastrmke pa bujrum
Ermine, kad si kod klijena, on je pun onih sitnih Y koscica.
Vjerovatno ti znas, ali evo za one sto neznaju, da kazem kako se rjesava tih malih y koscica.
Naravno ocistis ribu isti dan kad si je i ulovio i dobro je nasolis (sa vana i iznutra) i ostavis u frizideru da prenoci do sutra.
Ako si ribu dobro posolio onda je operes od viska soli, pohujes i peces.
Sve one koscice jednostavno nestanu, istope se.
A klijena najvise ima u dnu Kukavica u jezeru.
Klijena nekad nije bilo u Rakitnici i jedne prilike je greskom nasijana njegova mladj.:)Bistro :)
AnonymousJune 22, 2008 at 9:47 amPost count: 2088[img size=150]http://www.dnevniavaz.ba/img/content/slike/06-2008/ulovljen%20kapitalac%20f%20g%20bobic.JPG
[/img]
Ulovljen som od 52 kilogramaRiba će najvjerojatnije završiti u kuhinji restorana u Eko-kampu…
Najveći poslijeratni ribolovni trofej u Janji, som težak 52 kilograma i dug 192 centimetra, ulovljen je jučer oko pet sati ujutro na obali Drine na lokaciji poznatoj i kao Omerovača ili Holandija. Dževad Karjašević, Nedim Mahalbašić, Nedžad i Sead Kavazović već četvrtu sezonu vrebaju soma na ovom dijelu riječnog korita gdje je Drina duboka, kako vele, i više od 20 metara.
Nedavno su izvukli jedan primjerak težak 10 kilograma, a jučerašnji ulov dobro ih je namučio, ali i obradovao. Kapitalac je ulovljen na štap dužine tri metra, najlon debljine 1,6 mm, udicu kovanicu i živi mamac.
– Kao i svakoga jutra, izašao sam iz naše ribarske kolibe da obiđem strukove i primijetio da nešto zateže štap, ali i čamac. Mislim da je som pokušao otići pod jednu kladu u vodi, uskočio sam u čamac i tada mi je priskočio u pomoć i Nedim. Vozio nas je u čamcu, a onda su nam sa drugim čamcem priskočili u pomoć i ostali, te smo ga uz pomoć kuke izvukli – kaže za “Dnevni avaz” Dževad Karjašević, dugogodišnji ribolovac iz Janje.
Kako saznajemo, som bi mogao završiti u kuhinji obližnjeg restorana u Eko-kampu, a do tada, cijela Janja imat će priliku vidjeti ovog kapitalca.
(Dnevni Avaz)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.