Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
 • Author
  Posts
 • Keva
  Participant
   Post count: 75

   Ramazanska vecer
   Dosao nam je dragi gost Ramazan i zato evo jedna predivna ilahija, za sve Sarajlije i one koji imaju imalo veze sa Sarajevom,za sve Bosance i Hercegovce i za sve Muslimane bili oni Zeljovci ili Sarajlije.U vrijeme Ramazana smo svi zajedno.Amin

   http://www.youtube.com/watch?v=ETiLzwHeyZk

   Mare
   Participant
    Post count: 1546
    Mare
    Participant
     Post count: 1546

     Ift

     Iftar – ramazanska aksamska vecera
     Iftar je dobro poznata rijec svakom muslimanu, te ni u kakvom prijevodu nece obuhvatiti svu semanticku viseznacnost i slozenost koju integrira.Isti je slucaj i s brojnim drugim rijecima koje su Muslimani u svoj bosanski jezik vjesto ukljucili i nevjerovatno ga time obogatili.Ali u tome drugi put i na drugom mjestu .

     Dopustimo da je iftar ramazanska vecera, odnosno objed koji se uzima u prvi sumrak i neposredno nakon zalaska sunca, kad se postaci skupe oko sofre (trpeze) i poslije dugih sati odricanja – mrse.Omrstiti se za iftarom znaci prekinuti post u dopustenom trenu halal-hranom. Vec nekoliko dekika (minuta) prije aksama, cijela se obitelj nadje za sofrom. Djeci i mladima se gleda kroz prste, ako pokazuju malo nestrpljenja poslije ispostenog dana, jer su ogladnili i ozednili, dok stariji nastoje sacuvati mirnocu i dostojanstvo do zadnjeg trena, pa i za vrijeme cijelog iftera. Domacin, nakon sto se na obliznjoj munari upale kandilji ili s tebije pukne top najavljujuci aksam, u ime svih ukucana, prouci bismile (bismillah – U Ime Boga dz.s.) i omrsi se, najcesce gutljajem vode, limunade ili soka, pa zatim predje na obaveznu corbu (gustu juhu), a za njim i sva ostala celjad. Prema predanju, Muhammed a.s. je ponekad najprije uzimao malo soli, pa neki domacini slijede takav obicaj. Mladja celjad s izvanrednim tekom nastoje utoliti glad i ugasiti zedj, pogotovo poslije teskih dnevnih tezackih poslova ili drugih radnih naprezanja, kako bi sto prije ‘povratili snagu’. Medjutim, didovi a posebno nene (nane), nakon nekoliko kasika corbe i zalogaja hrane, prekidaju ifter, da bi sjeli uz svoju mangalu (sud sa zapretenom zaravicom koja cuva toplotu kahve i mlijeka), da popiju svoj zeljno cekani findzan kahve, pa i da zapale svoju prvu cigaru.Tome se ne treba cuditi, jer duze odricanje od osjezavajuce kahve, narocito kod starijih osoba, moze izazvati glavobolju koju vec prvi fildzab otklanja ‘k’o rukom’. Poslije iftara i kahve, klanja se aksam i priprema za odlazak na teraviju.
     Obicaj koji se i do danas sacuvao, uzajmno je pozivanje na iftar, medju rodbinom, komsijama i prijateljima. Nerijetko ce domacica radi dragog gosta pripremiti i po nekoliko jela, slanih i slatkih. Islamsko nacelo da imucniji pozivaju na ifter siromasnije, cesto se zapostavlja, pa imami i ostala ulema svoje dzematlije na to moraju cesce podsjecati tijekom ramazana. Lijep je obicaj da imucniji na iftar pozivaju ucene, u selu svoga hodzu ili ucitelja, kako bi mu odali cast i istodobno od njega nesto korisno culi i iz njegova vladanja naucili.
     Za iftarom nije pohvalno prejesti se, nego treba jesti umjereno i ostaviti prostora za ramazanski rucak, kao jos jedan objed koji se uzima prije imisaka.

     Ramazanska Vecer

     Suton se spusta mirisav ko smilje
     I siplje zemljom svoje nujne care-
     Gle,mujezini vec pale kandilje
     I svijet ostavlja trge i pazare,
     A suton pada mirisav ko smilje…
     Pobozni ljudi za soframa sjede,
     Molitve usne sapcu im ti’o
     Radosnim okom u satove glede-
     Bljedilo sveto post im lice svio;
     Al oni veselo za soframa sjede.

     Musa Cazim Catic

     Mustafa
     Participant
      Post count: 8282

      Ramazanska blaga

      Napisao H. Subašić

      Ramazan je mjesec oprosta. Zato tražimo oprost od Allaha i opraštajmo drugima. Izuzetna je to prilika za približavanje Allahu. Prilika za novi početak. Za povećanje ahiretskog fonda. Zato, približimo se Allahu. Ustvari Allah je uvijek tu. Od nas zavisi. Postanimo svjesni. Nije potreban poseban trud, a postiže se izuzetno mnogo.

      1.Ko isposti jedan dan na Allahovome putu – Allah će od njega udaljiti džehennem sedamdeset godina.
      2.Ko zatraži oprosta za vjernike i vjernice – Allah će mu za svakog vjernika i vjernicu upisati jedno dobro djelo.
      3.Ko kaže:”Subhanallahil azimi we bi hamdihi”! – Zasadi mu se palma u dzennetu.
      4.Ko lijepo abdesti, a potom kaže:”Eshedu en la ilahe illallahu wahdehu la serike leh we eshedu enne Muhammeden abduhu we resuluh” – Otvaraju mu se osmera vrata, može ući na koja god hoće.
      5.Ko u jednom danu kaže:“La ilahe illallahu wahdehu la šerike leh, lehul mulku we lehul hamdu we huwe a la kulli sej’in kadir“ – Kao da je oslobodio 10 zarobljenika, upiše mu se 100 dobrih, a izbriše 100 loših djela, a to mu je zaštita od prokletog šejtana. I niko ne može učiniti nešto vrijednije, osim onoga ko to isto radi više od njega.
      6.Ko 10 puta prouci “Kul huwallahu ehad” – sagradi mu se kuća u džennetu.
      7.Ko obavi sabah u džematu, zatim sjedne spominjati Allaha do izlaska Sunca, a potom obavi dva rek’ata – Imaće nagradu hadža i umre u potpunosti, u potpunosti, u potpunosti.
      8.Ko prouči “Kul huwallahu ehad” – kao da je proučio trećinu Kur’ana.
      9.Ko 100 puta na dan kaže:”Subhanallahi we bi hamdihi” – izbrisaće mu se grijesi makar bili poput pjene na moru.
      10.Ko jednom donese salawat na Poslanika, s.a.v.s, – Allah će na njega donijeti deset.
      11.Ko u potpunosti uzme abdest, zatim obavi dva rekata namaza – Opraštaju mu se grijesi koje je do tad počinio.
      12.Ko vodi računa o sabahu i ikindiji – nagrada mu je džennet.
      13.Nema muslimana koji u toku dana obavi 12 rek’ata dobrovoljnog namaza, (dakle, pored farda) a da mu Allah neće sagraditi kuću u džennetu
      14.Umra obavljena u ramazanu je ravna hadzu sa Poslanikom, s.a.v.s.
      15.Ko priredi iftar postaču – ima nagradu kao postač, bez da mu se nagrada postača imalo umanji.
      16.Ko isposti ramazan i isprati ga postom sest dana sevvala – kao da je postio citavu godinu.
      17.Ko kaže:”La hawle we la kuwwete illa billah” – postiže dio džennetskog blaga.
      18.Ko kaže:”Reditu billahi teala rabben, we bil islami dinen, we bi Muhammedin, s.a.v.s, nebijjen we resula” (zadovoljan sam sto mi je Allah gospodar, sto mi je islam din i sto mi je Muhammed, s.a.v.s, poslanik) – njemu je dzennet obavezan, a Allah se obavezuje da će ga učiniti zadovoljnim.
      19.Ko prisustvuje dzennazi dok se mejjit ne ukopa – imaće sewab poput dva velika brda.
      20.Ko pročita jedan harf iz Allahove Knjige – za svaki harf mu je dobro djelo, a svako dobro vrijedi deset puta više.
      21.Ko pogladi jetima po kosi – grijesi mu niz prste spadaju.
      22.Ko sakrije sramotu muslimana ili muslimanke – Allah će sakriti njegovu na Sudnjem danu.
      23.Ko otkloni nevolju ili brigu od svoga brata – Allah će njemu otkloniti brige na kijametskom danu.
      24.Ko kad osvane i omrkne kaže:”Subhanallahi we bi hamdihi la kuwwete illa billah. Ma ša Allahu kane we ma lem ješe’ lem jekun – biće sačuvan dok ne omrkne i ne osvane.
      25.Ko prije spavanja prouci ajetel kursijj – čuvaće ga Allahov čuvar sve dok ne svane.

      Mustafa
      Participant
       Post count: 8282

       Hafz Sulejman ef. Bugari

       Samo na njemu svojstven nacin

       Mustafa
       Participant
        Post count: 8282

        Ramazanske napomene postaču

        Napisao: Hamza ef. Subašić

        Da li zaista postimo? Koju vrstu posta prakticiramo, jer imaju tri: post običnih ljudi, post odabranih i post posebno odabranih ili elite. Posti li jezik, oko, uho i drugi organi? „Mnogi od posta imaju samo glad i zamor“! „Ko ne ostavi ružne navike, (ogovaranje, prenošenje tudjih riječi, sijanje smutnje i laži), taj nema potrebe ostavljati hranu i piće“!

        Da li zaista postimo? Koju vrstu posta prakticiramo, jer imaju tri: post običnih ljudi, post odabranih i post posebno odabranih ili elite. Posti li jezik, oko, uho i drugi organi? „Mnogi od posta imaju samo glad i zamor“! „Ko ne ostavi ružne navike, (ogovaranje, prenošenje tudjih riječi, sijanje smutnje i laži), taj nema potrebe ostavljati hranu i piće“!

        Da li smo zahvalni Allahu što nam je omogućio da doživimo još jedan ramazan i što možemo povećati naše tako važne ahiretske zalihe? Slijedeći ramazan će dočekati samo živi, a ko zna hoćemo li mi biti među njima. Zato uljepšajmo svoja djela, pokajmo se za ružna ne bi li nam ih Allah oprostio. Možda je ovo posljednja prilika za to. Budimo u ramazanu kao u kući punoj dragulja i blaga u koju nas je pustio njen Gospodar. Vremena je vrlo malo, zato grabimo što više, a ne budimo kao onaj što nemarno samo razgleda i jedva čeka da izađe.

        Znaj postaču da pod zemljom leže mnogi što plaču i kaju se, ali ne plaču zbog djece i imetka, već plaču za propuštenim namazima i izgubljenim postom! Bole ih praznine.

        Znaj postaču da u bolnicama leže mnogi koji ne mogu postiti, klanjati i osjetiti ramazan. Suze im teku niz obraze, jer ne osjete miris i radost iftara, slast sehura i ljepotu teravih namaza, a ti zdrav! Zahvali Allahu.

        Znaj da učenjaci tvrde kako se post prima samo od onih koji čuvaju namaz. Zato ne spavaj kad sabah mirise i diše i ne odgađaj namaz. U džamiji ne budi kao „ptica u kavezu“! Ukrasi svoj namaz kako bi bio sretan kad se s njim sretneš na dan hisaba.

        Allah je „povezao“ nevidljive šejtane u ramazanu i zaštitio te od njih, ali šejtani u ljudskom obliku su uvijek pušteni. Oni su kadkad opasniji od ovih povezanih! Čuvaj se.

        Dan i noć u ramazanu isti su kad je hurmet u pitanju, zato ne budi od onih koji danju poste od halala, a noću se naslađuju haramom.

        Razlika između našeg posta i posta drugih je sehur. Sehur je pun bereketa i hajra, zato poslušaj svoga Poslanika, s.a.v.s, koji kaže:“Prakticirajte sehur, jer na sehuru je veliki bereket“!

        Prva trećina ramazana je rahmet, druga magfiret, a treća od vatre selamet. Jesmo li stekli Allahov rahmet? Jesmo li spremni za finale?

        Zamisli postaču, potrefimo Lejletel kadr, koja je vrijednija od hiljadu mjeseci, obavimo u njoj noćni namaz čvrsto vjerujući u Allaha i očekujući nagradu samo od Njega, taj ibadet je vrijedan preko osamdeset godina, a grijesi oprošteni! Moli Allaha da je doživiš i pravilno iskoristiš tu priliku.

        Gledanje nemoralnih sadržaja Tv programa, slušanje nemoralne muzike i druge beskorisne aktivnosti, prepreka su u postizanju Allahove blizine i duševnog zadovoljstva u ramazanu. A nema većeg gudbitnika od onoga ko doživi ramazan, a ne osjeti njegove ljepote i pripremi sebi nešto za ahiret.

        Ako makar jednom ne pročitaš Kur’an u toku mjeseca Kur’ana, smatraj se gubitnikom i uzrokom žalbe Poslanika Allahu kad će reći:“Gospodaru moj, neki sljedbenici moga ummeta bili su nemarni prema Kur’anu“!

        Ramazan je prilika da se odviknemo i oslobodimo ružnih navika, kao što su pušenje. „Kad doneseš odluku, zatraži pomoć od Allaha“! Cigaretu zamijeni misvakom, postižeš Allahovo zadovoljstvo.

        Ramazanska noć je puna blagodati i zraka Allahova nura, zato ne spavaj preko potrebe, već toliko koliko treba za danjske napore. „Noćna aktivnost je najsnažniji dodir i najjači izraz“!

        Nagrada za post je nepoznata, a ko priredi postaču iftar kao da je postio taj dan, a svakako posti. Znači računa mu se dvostruko. Zato hanuma, eto prilike. Koliko iftara prirediš?! Znaj da za svakog postača imaš dan posta!

        Znaj ti koja izmišljaš razloge i pravdaš svoje zablude, da ima žena, Allahovih čestitih mu’minki, koje koriste sredstva za odgađanje svoje periode kako bi živjele ramazan i njegove hajrate, iako je to Allahov prirodan proces. Šta ćeš reći Allahu pred njima, hoće li koristiti demagoška pravdanja?!

        Znaj, na Bajram nije sretan onaj ko obuče novo odijelo, nagizda se i dotjera, već je sretan onaj ko postigne Allahov rahmet, oprost i ko se zaštiti rasplamsale vatre. Onaj ko svoj ramazan ukrasi, uljepša i pošalje na ahiretski konto. Takve na Bajram dočekuju meleki pokraj puta i selame iz poštovanja prema džennetlijama.

        Znaj postaču da je umra u ramazanu ravna hadžu sa Poslanikom!

        I’tikaf (boravak u džamiji, makar sat, radi postizanja Allahove blizine)je sunnet, nama tako potreban, pogotovu danas u ovom žestokom životnom tempu i dinamici. Iskoristi.

        Naš Resul,s.a.v.s, je rekao:“Postite, da biste bili zdravi“! Komentar je suvišan.

        Neka je hajirli ostatak ramazana.

        Mustafa
        Participant
         Post count: 8282

         Ramazanska sadaka
         Napisao H. Subašić

         Zahvalnost pripada Allahu koji vjerniku uvijek pruža priliku za hajr i korisna djela, koji nagrađuje za sadaku i mnogostruko namiruje za nju, koji voli čestite i koji u svome Kitabu kaže:»Nećete ostvariti dobročinstvo sve dok ne budete davali od onoga što volite»! (Alu Imran, 92. ajet). Hvala Allahu koji na zahvalnost uzvraća povećanjem:»Ako budete zahvalni, Ja ću vam sigurno povećati»! (Ibrahim, 7. ajet). Neka je salawat na najdarežljivije biće, koje kaže:»Sadaka neće umanjiti imetak»!

         Sadaka donosi velike koristi, zavrijeđuje veliku nagradu i ima golem uticaj. Ona unosi radost u srce i davača i primaoca.
         Ibrahim, a.s, bi dijelio najbolje što je imao, pa mu je neko rekao kako bi i malo manje bilo dovoljno, a on je odgovorio: «Kako ću od Allaha tražiti najbolje i najvrijednije sa onim što je kod mene najgore i bezvrijedno»!

         1. Sadaka je dokaz imana.
         Ako je sadaka rezultat iskrene želje da se nekome pomogne u ime Allaha, onda je ona dokaz imana. Dolazi od glagola sadaqa što znači potvrditi. Sam Poslanik, s.a.v.s, je rekao:»Sadaka je dokaz»!
         Imam en-Newewi kaže:»Sadaka znači dokaz koji govori o imanu onoga ko je daje, jer munafik ne daje sadaku zato što je ne shvata vjernički. Onaj ko daje sadaku, on njome dokazuje iskrenost svoga vjerovanja. A Allah najbolje zna»!

         2. Sadaka je moralna osobina Poslanika, s.a.v.s.
         Od Ibnu Abbasa, r. a, se prenosi da je rekao:»Poslanik, s.a.v.s, je bio najdarežljiviji od ljudi, a najviše je dijelio u ramazanu kad ga je Džibril, a. s, poučavao Kur’anu. Bio bi darežljiviji od plodnog vjetra».

         3. Sadaka liječi bolest i otklanja nevolje.
         Među najveće koristi sadake je to što ona može biti uzrok izliječenja bolesnika i što otklanja razne nevolje i iskušenja. Poslanik, s.a.v.s, kaže:»Liječite bolesne sadakom, imetak osiguravajte zekatom, a nevolje otklanjajte dovom».
         Enes b. Malik: «Zaista Allah zbog sadake i čuvanja rodbinskih veza, insanu produžava život, štiti od teške smrti i od svega neželjenog i štetnog»!
         Ibnul Qajjim, r. a, kaže:» Koji ljekar ne posmatra srce bolesnika i njegovo duhovno stanje, i koji bolesnike ne liječi sadakom, taj nije ljekar».

         4. Onaj koji daje sadaku dobija nagradu iste vrste.
         O tome govori hadisi kudsi u kojem Allah kaže:»Čovječe dijeli da ti dadnem»!
         Ebu Hurejre prenosi da je Poslanik, s.a.vs, rekao:»Ko od mu’mina otkloni neku dunjalučku brigu ili nevolju, Allah će od njega otkloniti brige na kijametskom danu, ko nekome olakša teškoću, Allah će njemu olakšati i na dunjaluku i na akhiretu. Ko pokrije nekome sramotu, Allah će njega pokriti i na dunjaluku i na akhiretu. Allah je robu na pomoći, sve dok rob pomaže svome bratu».

         5. Meleki svakodnevno čine dovu za davaoca sadake.
         U hadisu stoji:»Nema dana u kojem robovi osvanu, a da ne siđu dva meleka i jedan od njih govori:»Allahu naknadi onome ko dijeli», a drugi govori:»Allahu, daj propast onome ko uskraćuje».

         6. Sadaka uvećava imetak i donosi rizk.
         Allah kaže:»Ko će Allahu dati lijep zajam, pa da mu mnogostruko vrati»! (al-Bekare, 245. ajet). Allah takođe kaže:»Šejtan vam samo siromaštvo obećava i razvrat naređuje, a Allah obećava oprost od Njega i veliku dobrotu. Allah je zaista neovisan i sve zna»! (al-Bekare, 268. ajet). Ibnul Qajjim kaže:»Allah obećava oprost grijeha i veliku dobrotu tako što će mnogostruko više naknaditi nego što je insan dao, kako na akhiretu tako i na dunjaluku».
         Allah kaže i ovo:»Što god da podijelite, On će vam naknaditi, jer On je najbolji opskrbnik»! (Sebe’, 39. ajet). Komentarišući ovaj ajet, Ibnu Kethir kaže:»Što god da podijelite od onoga što vam je naredio i što vam je dozvoljenim učinio, On će vam to naknaditi povećanjem na dunjaluku, a nagradom na akhiretu».

         7. Sadaka briše grijehe i povećava stepene.
         Allah kaže:»Uzmi iz njihova imetka sadaku (zekat), da ih time očistiš i uzdigneš». (at-tawba, 103. ajet). U komentaru ovog ajeta, As-Sa’di kaže:»Da ih očistiš od grijeha i lošeg ponašanja i da ih uzdigneš na veći nivo ponašanja, da čine bolja djela, kako bi im se povećala nagrada na dunjaluku i na akhiretu i kako bi im se povećao imetak».
         Poslanik u hadisu kaže:»Sadaka gasi grijehe, kao što voda gasi vatru».

         8. Sadaka ublažava srdžbu Gospodara i štiti od teške smrti.
         Od Enesa b. Malika se prenosi da je Poslanik, s.a.v.s, rekao:»Sadaka zaista gasi srdžbu Gospodara i otklanja tešku smrt».
         Ebu Umame, r.a, prenosi da je Poslanik, s.a.v.s, rekao:»Činjenje dobrih djela štiti od lošeg i teškog kraja, tajna sadaka gasi srdžbu Gospodara, a čuvanje rodbinskih veza produžava život».

         9. Sadaka će biti uzrok spasa na sudnjem danu.
         Allah kaže:» i hranu su davali – mada su je i sami željeli – siromahu i siročetu i sužnju.
         “Mi vas samo za Allahovu ljubav hranimo, od vas ni priznanja ni zahvalnosti ne tražimo!
         Mi se Gospodara našeg bojimo, onog Dana kada će lica smrknuta i namrgođena biti.”

         I njih će Allah strahote toga Dana sačuvati i blaženstvo i radost im darovati i Džennetom i svilom ih za ono što su trpjeli nagraditi”. (al-Insan, 8-12. ajeti).

         Ukbe b. Amir, r. a, kaže:»Čuo sam Poslanika, s.a.v.s, kad kaže:»Svaki će čovjek biti u hladu svoje sadake, sve dok se ljudima ne presudi». «Zaštitite se vatre makar sa pola hurme»!
         «Ako musliman obuče siromašna muslimana, Allah će ga obući odjećom dženneta, ako nahrani gladnog muslimana, Allah će njega nahraniti plodovima dženneta, ako napoji žednog muslimana, Allah će njega napojiti sa zapečaćenog džennetskog napitka». (et-Tirmizij).

         Ebu Zerr el-Gaffari:»Nikad se na Zemlji ne podijeli sadaka, a da je sedamdeset šejtana ne pokuša spriječiti»!
         «Ko zna šta hoće i vjeruje u to, taj ne žali truda i žrtve»!

         mirsad_d
         Participant
          Post count: 4000

          Bajram-namaz se klanja u 07.09 sati

          U povodu Ramazanskog bajrama 1430./2009. kabinet reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH objavio je bajramski protokol.

          U nedjelju 20. septembra (1. ševval 1430.) bit će klanjan sabah-namaz u 05.45 sati u Begovoj džamiji, a u 06.20 sati je bajramski program.

          Klanjanje bajram-namaza je u 07.09 sati.

          U 08.00 sati u Gazi Husrev-begovoj medresi je bajramski doručak, a od 09.00 do 12.00 sati u svečanom salonu u kabinetu reisu-l-uleme je tradicionalno čestitanje.

          Bajramski prijem, samo s pozivnicom, zakazan je za 19.15 sati na Fakultetu islamskih nauka.

          Drugi dan Bajrama, Dan šehida, je u ponedjeljak 21. septembra (2. ševval 1430).

          U 10.00 sati je posjeta šehidskom mezarju Kovači, gdje će biti proučena zajednička Fatiha i Jasin.

          U podne u Begovoj džamiji je hatma dova šehidima te obraćanje reisu-l-uleme IZ-a u BiH.

          Fena / BH Telecom

          Dedo
          Participant
           Post count: 1243

           [b]
           Bajram namaz u Sarajevu[/b]

           Ujutro rano obavih pripreme za namaz i pozurih se kako bih stigao na rani sabah.Prilazeci Dzamiji primijetih da se sa svih strana slijevaju kolone vjernika, koji imaju istu namjeru kao i ja.Ulaskom u prostoriju za klanjanje pomislih u sebi masaALLAH ovdje ce biti veliki ibadet.

           Zauci ezan i poredasmo se u safove za namaz ranog sabaha,obazrijeh se puna puncijata Dzamija.Dade mi se pogledati na manfile takodje sve popunjeno,sta drugo reci do masaAllah.Posto sam dobro poranijo klanjao sam u sestom saffu.Poslije sabaha uprilicen je vjerski program do pocetka Bajram namaza.

           Za to vrijeme sam napravio nekoliko snimaka i nekoliko minuta snimka pa cu pokusati da to podijelim sa vama,jer nije zanemarljivo vidjeti na jednom mjestu toliko klanjaca.

           Po zavrsetku bajramske hudbe tegbira i dove prislo se cestitanju po obicaju svako svakom u uzem krugu iako se ne poznavasmo.
           E to ti je odlika mumina.Kada smo izasli u Dzamijsko dvoriste po mojoj procjeni bilo je vise klanjaca vani nego unutra,Allahmubarecola srce ko odbojkaska hlopta.U tihom izgovaranju Bajramske cestitke zvucalo je kao najljepsa sevdalinka. Bajram Mubarek Olsun

           Veci dio mog odmora proveo sam u zijaretu famelije prijatelja i mezarluka najmilijih.Bajramski ambijent se nemoze opisati to se moze samo doziviti, Potrudicu se da sto cesce ovako nesto dozivim u ostatku moga ovozemaljskog putovanja.

           Dedo
           Participant
            Post count: 1243
            Dedo
            Participant
             Post count: 1243
             Dedo
             Participant
              Post count: 1243
              Dedo
              Participant
               Post count: 1243
               Dedo
               Participant
                Post count: 1243
                Dedo
                Participant
                 Post count: 1243
                Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 49 total)
                • You must be logged in to reply to this topic.