Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • Kaza
  Keymaster
   Post count: 6138

   Ova tema ce nas pratiti jos dugo vremena i bice kamen spoticanja vracanju povratnika na svoje ali isto tako jos jedan pritisak da se bud-zasto prodaju bosnjacka imanja. Kako ce se to sve zavrsiti jos niko ne zna. Ono sto posigurno znamo je to da je ovo jos jedna mjera protiv povratnika, takodjer protiv onih kojih imaju namjeru da se vrate a i da prislie one koji imaju imanja da ih rasprodaju u bescjenje.
   Sta ce se desavati, vidjet cemo ubrzo. Ovdje bi trebalo diskutovati, pisati informacije ali i razmjenjivati savjete medju Bosnjacima.

   Za pocetak evo interesantnog razmisljanja dr. Muhameda Borogovca koji je vjeciti kritizer svega postojeceg bez nekih posebnih aktivnosti da se to stanje promijeni.

   Pa ipak sa vecim dijelom ovoga sto stoji u ovom tekstu bih se potpuno slozio, sto bi rekao nas narod:”Potpisujem”.

   [color=#0000FF]U BOSNI NISTA NOVO: PONOVO “SRBI” OTIMAJU “TURSKA” IMANJA

   Pise: Dr. Muhamed Borogovac

   Ovaj “Zakon” o porezu na nakretnine u RS je jos jedan pokusaj cetnika, uz potpunu saglasnost njihovih saradnika iz SDA, SBiH i SDP, da natjeraju Bosnjake iz RS da bud-zasto prodaju svoja imanja. Primjetimo nedostatak preciznih mjerila za odredjivanje poreske osnovice u ovom “zakonu”. Umjesto da se porez odredjuje nekim objektivnim metrom, kao sto je npr. povrsina zemlje, ovim “zakonom” imovina se oporezuje prema navodnoj “trzisnoj vrijednosti”. Svaki ekonomista na svijetu zna da se ne moze znati “trzisna vrijednost” imovine ako imovina nije na trzistu, tj. ako vlasnik ne prodaje imovinu itd. Upravo zato se u svim drzavama poreska osnovica odredjuje nekom preciznom jedinicom, kao sto je povrsina imanja, da ne bi bilo “od oka” odredjivanje poreza, prema vjerskoj i etnickoj pripadnosti ili cak prema licnoj netrpeljivosti. A jedini nacin da se odredi “trzisna vrijednost” imanja je da se sastane komisija u opstini i svakom pojedinacno “uzmu mjeru” onako, po svom cetnickom nahodjenju, tj. prema vjerskoj i etnickoj pripadnosti. Neprecizan zakon je u stvari bezakonje i drzavni teror.

   Znajuci cetnike, jedini razlog za ovako neprecizan “zakon”, je da se dovrsi otimanje bosnjacke i hrvatske zemlje u RS. Poslije svakog dosadasnjag genocida na “turcima”, nastavak je bio drzavna pljacka “begovske”, “aginske”, “turske” zemlje. Nekada se taj drzavni teror i pljacka zvala “agrarna reforma”, zatim “nacionalizacija”, a sada se zove “oporezivanje nekretnina prema trzisnoj vijednosti”.

   Osim proizvoljnog odredjivanja poreske osnovice proizvoljne su i poreske stope, od 0.5% do 5%. Ni na jednoj zemlji na svijetu, ne postoji toliko “progreesivan” sistem oporezivanja, da jedni placaju desetrostruko veci procenat poreza od drugih. U Americi, se placa progresivna poreska stopa, bogatiji placaju znatno vise poreza od siromasnijih, zato sto imaju vise, ali najveca poreska stopa nije ni slucajno 2 puta veca od najmanje, a u RS je deset puta veca? Sama ta cinjenica jasno ukazuje na veoma prljave namjere zakonodavca u RS. Dakle, ovo je scenarij:

   Bosnjacima, Hrvatima i Albancima opstinski sluzbenici genocidne RS voluntaristicki procjenju imanja kao “trzisno veoma vredna” sto im povecava poresku osnovicu, a time upadaju u progresivnu poresku stopu, koja ide i do 5% godisnje od vrijednosti imanja.

   Ako placate 5%, to je dvadesetina vrijednosti imanja. To znaci da svake godine otplatite dvadesetinu svoga imanja Republici srpskoj. Medjutim, to znaci da vi u stvari za manje od 20 godina otplatite cjelo svoje imanje Republici Srpskoj, jer novac koji svake godine dajete za porez Republci Srpskoj bi vi inace mogli akumulirati u nekoj vasoj investiciji ili u banci. Dakle, ako je npr. prinos vase invetsticje samo 5%, vi svakih 15 godina otkupite svoje imanje od Republike Srpske. Znaci jedan Bosnjak koji zivi 75 godina u svome zivotu otkupi svoje imanje do RS 5 puta.

   Kako se ponasati u svemu tome? Ni u kom slucaju ne treba svoje imanje prodavti, pogotovo ne Srbinu, jer je upravo to i cilj “poreza”. Prodaj ga Albancu, ili Bosnjaku bilo iz BiH, bilo iz Sandzaka, ako bas moras. Jednostavno ne treba im placati porez. Nikakvo placanje poreza i igranje po njihovim notama nece nas spasiti od ove najnovije nacionalizacije “turske zemlje”. Jedino nas moze spasiti bankrot i ukidanje genocidne tvorevine. Svaka kooperacija sa genocidnom tvorevinom samo produzava nasu agoniju, ali neminovno dovodi do naseg kraja. Ili cemo se mi, koristeci se internacinalnim pravom i presudom za genocid obracunati sa RS, ili ce nam RS svima doci glave. To je uvijek bilo tako. Ko god nam propovjeda da sa RS moze drukcije ili je budala, ili je (mnogo vjerovatnije) provokator, iz Dodik-Tihic-Siljadzc-Lagumdjijnog tima.

   Zakon po kojem RS ima poseban poreski sistem nije mogao proci bez saglasnosti “bosnjackih” poslanika. A skupljanje poreza je funkcija drzave. Dakle, “bosnjacki” politicari su dali i taj atrubut drzavnosti cetnickoj tvorevini, a nama pricaju da RS nije drzava, da je to “samo entitet”. Zovi ga kako hoces, ako to ima ingerencije drzave, ako ti moze odredjivati porez kojim te tjera da trajno nestanes iz svoje carsije, to je drzava.
   I ovaj zakon nije mogao proci, da su “bosnjacki” politicari stavili veto. Dakle, nisu nam krivi Srbi. Alija im je dao drzavu da imaju “zakonite” mogucnosti da nas dalje progone. A za taj specificni “zakon” su digli svoje ruke i “bosnjacki” poslanici u Skusptini BiH i u Skupstini RS, jer nisu stavili veto na tu najnoviju pljacku Bosnjaka od strane RS.

   Ima jedna pravda u svemu ovome. Svima onima nedrzavotvornim, sebicnim budalasima koji vicu: “Mani politike, vazna je ekonomija.”, evo je dosla politika glave. Jer ne mozes ti proizvesti koliko ti drzava moze uzeti jednim ovakvim porezom. Zato oni narodi koji su znali cijeniti slobodu, tj. drzavu, imaju i ekonomiju i drzavu, a oni koji su prezirali drzavu, nemaju ni ekonomiju ni drzavu, a i ono sto imaju od ekonomije, sluzi im da izdrzavaju cetnicku drzavu. To vrijedi i za ove u Fedreaciju, jer ovo je samo probni balon za klapu na vlasti u Fedraciji. Ako taj zakon profunkcionise u RS evo ga i u Federaciji. Oni moraju na neki nacin doci do para kojima ce finacirati svoje ogromne plate od 8,000KM. [/color]

   Mare
   Participant
    Post count: 1546

    [color=#FF0000]Alarmantno: Hiljade bosnjackih imanja RS ce proglasiti svojim!?

    RS ce nam reci: za ovu godinu niste platili toliko poreza i uzimamo vam komad zemlje. I tako dok nam ne uzme sve, kaze Lutvo Sukalo
    19.10.2009. 08:16
    Niz nejasnoca, ali i ozbiljnih opasnosti i dalje prati proces prijavljivanja imovine pred pocetak primjene novog zakona o porezu na nepokretnosti u RS. Dok novi namet jedni podrzavaju, drugi ga vide kao instrument za realizaciju posljednjeg cina etnickog ciscenja manjeg bh. entiteta.

    Pogledali u katastar

    Porodica Mulahasanovic u mjesnoj zajednici Miljevina posjeduje oko 500 dunuma zemljista i sume. Ismet Mulahasanovic kaze da mu nije jasno zasto se vrsi novi popis ako u katastru postoje svi podaci o vlasnicima.

    – Ima porodica koje su totalno zbrisane, unistene, gdje nema nikog od nasljednika. Evo primjera: Zaim Mulahuseinovic, njemu je unistena citava porodica. Ostala mu je kuca s parcelom od dva-tri dunuma i stan u Miljevini. Najvjerovatnije ce to RS proglasiti svojom imovinom, jer je niko nece traziti. Takvih primjera ima na hiljade – kaze nam Mulahasanovic.

    Inace, svi vlasnici nekretnina na podrucju RS duzni su podnijeti zahtjev za njihov upis u registar, a onima koji to ne urade prijete novcane kazne. Rok za podnosenje prijava produzen je do 31. marta 2010. godine, a primjena zakona pocinje 1. januara 2011.

    – Sustina je da je nekome palo na pamet, a vjerujem da iza toga stoji politicka pozadina, da napravi scenario po kojem ce se Bosnjacima uzeti imovina. Problem RS je taj da se, iako je entitet etnicki ociscen od Bosnjaka, vratio se simbolican broj ljudi, sada pogledalo u katastar i vidjelo da vecina bosnjacke zemlje nije prodata. Konkretno u Foci to je u gruntu vecinski bosnjacko vlasnistvo – kaze za « Avaz » Lutvo Sukalo, predsjedavajuci Skupstine opcine (SO) Foca i nastavlja:

    Sudski nalog

    – RS ce nam fino reci: za ovu godinu niste platili toliko poreza i uzimamo vam komad zemlje. I tako dok nam ne uzme sve. Taj mehanizam ne postoji u zakonu, ali je logicno da ce vam, ako niste u stanju platiti obaveze, sud naloziti da to uradite. Ako ne mozete on ce vam prodati zemlju ili kucu – pojasnjava Sukalo.

    S druge strane, predsjedavajuci SO Visegrad Bilal Memisevic podrzava uvodzenje poreza, jer se na taj nacin, kako smatra, jaca drzava.

    – Predstavnici Bosnjaka moraju se izboriti da procjena ne bude po kategorizaciji parcela od prije rata, jer ono sto je prije 15 godina bila njiva danas ne znamo sta je. Zalagat cemo se da procjena bude realna i mislim da na to niko nece imati primjedbi – kaze Memisevic.

    Zasto politicari sute

    Nakon uspostavljanja registra nekretnina, Porezna uprava RS izvrsit ce njenu procjenu, a opcine na cijem se podrucju imovina nalazi odredit ce stopu poreza koja ce se kretati od 0,05 do 0,5 posto od njene vrijednosti. Od placanja su oslobodzeni vlasnici obradzenog zemljista i objekata koje koriste za poljoprivrednu proizvodnju, a nije tesko dokuciti da u tu kategoriju nikako ne spadaju stariji povratnici i desetine hiljada onih koji se jos nisu vratili svojim kucama u RS.

    – Interesantno je da niko od politicara u BiH o ovome nije progovorio. Nas s lokalnog nivoa dalje od Trebevica niko ne cuje – ogorcen je Sukalo.

    Autor: A. BAJRAMOVIC[/color]

    Mare
    Participant
     Post count: 1546

     [color=#FF0000]Alarmantno: Hiljade bosnjackih imanja RS ce proglasiti svojim!?

     RS ce nam reci: za ovu godinu niste platili toliko poreza i uzimamo vam komad zemlje. I tako dok nam ne uzme sve, kaze Lutvo Sukalo
     19.10.2009. 08:16
     Niz nejasnoca, ali i ozbiljnih opasnosti i dalje prati proces prijavljivanja imovine pred pocetak primjene novog zakona o porezu na nepokretnosti u RS. Dok novi namet jedni podrzavaju, drugi ga vide kao instrument za realizaciju posljednjeg cina etnickog ciscenja manjeg bh. entiteta.

     Pogledali u katastar

     Porodica Mulahasanovic u mjesnoj zajednici Miljevina posjeduje oko 500 dunuma zemljista i sume. Ismet Mulahasanovic kaze da mu nije jasno zasto se vrsi novi popis ako u katastru postoje svi podaci o vlasnicima.

     – Ima porodica koje su totalno zbrisane, unistene, gdje nema nikog od nasljednika. Evo primjera: Zaim Mulahuseinovic, njemu je unistena citava porodica. Ostala mu je kuca s parcelom od dva-tri dunuma i stan u Miljevini. Najvjerovatnije ce to RS proglasiti svojom imovinom, jer je niko nece traziti. Takvih primjera ima na hiljade – kaze nam Mulahasanovic.

     Inace, svi vlasnici nekretnina na podrucju RS duzni su podnijeti zahtjev za njihov upis u registar, a onima koji to ne urade prijete novcane kazne. Rok za podnosenje prijava produzen je do 31. marta 2010. godine, a primjena zakona pocinje 1. januara 2011.

     – Sustina je da je nekome palo na pamet, a vjerujem da iza toga stoji politicka pozadina, da napravi scenario po kojem ce se Bosnjacima uzeti imovina. Problem RS je taj da se, iako je entitet etnicki ociscen od Bosnjaka, vratio se simbolican broj ljudi, sada pogledalo u katastar i vidjelo da vecina bosnjacke zemlje nije prodata. Konkretno u Foci to je u gruntu vecinski bosnjacko vlasnistvo – kaze za « Avaz » Lutvo Sukalo, predsjedavajuci Skupstine opcine (SO) Foca i nastavlja:

     Sudski nalog

     – RS ce nam fino reci: za ovu godinu niste platili toliko poreza i uzimamo vam komad zemlje. I tako dok nam ne uzme sve. Taj mehanizam ne postoji u zakonu, ali je logicno da ce vam, ako niste u stanju platiti obaveze, sud naloziti da to uradite. Ako ne mozete on ce vam prodati zemlju ili kucu – pojasnjava Sukalo.

     S druge strane, predsjedavajuci SO Visegrad Bilal Memisevic podrzava uvodzenje poreza, jer se na taj nacin, kako smatra, jaca drzava.

     – Predstavnici Bosnjaka moraju se izboriti da procjena ne bude po kategorizaciji parcela od prije rata, jer ono sto je prije 15 godina bila njiva danas ne znamo sta je. Zalagat cemo se da procjena bude realna i mislim da na to niko nece imati primjedbi – kaze Memisevic.

     Zasto politicari sute

     Nakon uspostavljanja registra nekretnina, Porezna uprava RS izvrsit ce njenu procjenu, a opcine na cijem se podrucju imovina nalazi odredit ce stopu poreza koja ce se kretati od 0,05 do 0,5 posto od njene vrijednosti. Od placanja su oslobodzeni vlasnici obradzenog zemljista i objekata koje koriste za poljoprivrednu proizvodnju, a nije tesko dokuciti da u tu kategoriju nikako ne spadaju stariji povratnici i desetine hiljada onih koji se jos nisu vratili svojim kucama u RS.

     – Interesantno je da niko od politicara u BiH o ovome nije progovorio. Nas s lokalnog nivoa dalje od Trebevica niko ne cuje – ogorcen je Sukalo.

     Autor: A. BAJRAMOVIC[/color]

     mirsad_d
     Participant
      Post count: 4000

      Većina bošnjačke zemlje pripast će RS
      Nedjelja, 25 OCTOBER 2009 16:29


      Kopači: Hoće li Bošnjaci ostati bez zemlje

      Bh. političari nisu razumjeli strah povratnika od novog zakona o porezima na nekretnine u RS i ako se niko od bošnjačkih predstavnika ozbiljnije ne pozabavi time, u narednih nekoliko godina većina bošnjačke zemlje pripast će manjem bh. entitetu, ponovio je Lutvo Šukalo, predsjedavajući Skupštine općine Foča, reagirajući na stavove potpredsjednika Narodne skupštine RS Šefketa Hafizovića i šefa Kluba poslanika SDA-SDP-a u toj skupštini Ramiza Salkića o odredbama ovog zakona.

      Slučaj Kumro
      Šukalo ističe da vlasnici imovine u RS shvataju obavezu njenog prijavljivanja i napominje da novčane kazne, ako se to ne učini, i nisu toliki problem. No, problem predstavlja činjenica da je većina Bošnjaka i Hrvata protjerana iz RS, veliki broj njih je u inozemstvu, a još veći neće moći podnijeti nove namete, pa će, zbog neizmirenih obaveza, sudovi postepeno prodavati njihovu imovinu.

      A kako radi sudstvo u RS, posebno u Foči, povratnici su se uvjerili prije nekoliko godina kada je porodica Kumro ostala bez krova nad glavom. Tada je Općina, bez saglasnosti vlasnika, u devastiranu kuću uselila čovjeka koji ju je djelimično sanirao koristeći polovni materijal s tuđih domova. Nakon što je imovina vraćena u posjed porodice Kumro, privremeni korisnik podnio je tužbu, a vještačenjem je utvrđeno da je visina njegovih „ulaganja“ 8.000 maraka. Umjesto da dobije odštetu za uništenu kuću ili bar da joj se plati kirija, Suada Kumro ostala je bez doma, jer ga je Osnovni sud u Foči odlučio prodati kako bi namirio ratnog stanara, koji je nakon sudske licitacije postao i vlasnik te kuće.

      Parcele u Kopačima
      – Šta onda očekivati sada osim da sud oduzima nekretnine. Tu ne treba mnogo pametovati – upozorava Šukalo. Od novog zakona strahuju i Bošnjaci iz Novog Goražda, a posebno vlasnici poljoprivrednih parcela u Kopačima. – Ljudi koji ne budu u stanju obrađivati svoju zemlju ili će je prodati ili će im ona biti oduzeta. Novi udar na Bošnjake u RS vrlo je moguć, i možda bi najbolje rješenje bilo da to bude regulisano na nivou države, kako bi za sve bilo isto – kaže Fuad Mašić, predsjednik Skupštine općine Novo Goražde.

      Kada dobiju grunt, ne treba im referendum
      – U bivšoj Jugoslaviji također se plaćao porez, a ko nije mogao platiti, poklanjao je imanje državi. Ovdje nije sporno pokloniti imanje državi BiH, ali je problem što imanje treba pokloniti jednom entitetu i time dobivate etnički čistu teritoriju, dobivate grunt. Za RS je najvažnije da dobije grunt i onda je završena priča. Više vam ne treba referendum – ističe Šukalo.

      (Dnevni avaz)

      mirsad_d
      Participant
       Post count: 4000

       Većina bošnjačke zemlje pripast će RS
       Nedjelja, 25 OCTOBER 2009 16:29


       Kopači: Hoće li Bošnjaci ostati bez zemlje

       Bh. političari nisu razumjeli strah povratnika od novog zakona o porezima na nekretnine u RS i ako se niko od bošnjačkih predstavnika ozbiljnije ne pozabavi time, u narednih nekoliko godina većina bošnjačke zemlje pripast će manjem bh. entitetu, ponovio je Lutvo Šukalo, predsjedavajući Skupštine općine Foča, reagirajući na stavove potpredsjednika Narodne skupštine RS Šefketa Hafizovića i šefa Kluba poslanika SDA-SDP-a u toj skupštini Ramiza Salkića o odredbama ovog zakona.

       Slučaj Kumro
       Šukalo ističe da vlasnici imovine u RS shvataju obavezu njenog prijavljivanja i napominje da novčane kazne, ako se to ne učini, i nisu toliki problem. No, problem predstavlja činjenica da je većina Bošnjaka i Hrvata protjerana iz RS, veliki broj njih je u inozemstvu, a još veći neće moći podnijeti nove namete, pa će, zbog neizmirenih obaveza, sudovi postepeno prodavati njihovu imovinu.

       A kako radi sudstvo u RS, posebno u Foči, povratnici su se uvjerili prije nekoliko godina kada je porodica Kumro ostala bez krova nad glavom. Tada je Općina, bez saglasnosti vlasnika, u devastiranu kuću uselila čovjeka koji ju je djelimično sanirao koristeći polovni materijal s tuđih domova. Nakon što je imovina vraćena u posjed porodice Kumro, privremeni korisnik podnio je tužbu, a vještačenjem je utvrđeno da je visina njegovih „ulaganja“ 8.000 maraka. Umjesto da dobije odštetu za uništenu kuću ili bar da joj se plati kirija, Suada Kumro ostala je bez doma, jer ga je Osnovni sud u Foči odlučio prodati kako bi namirio ratnog stanara, koji je nakon sudske licitacije postao i vlasnik te kuće.

       Parcele u Kopačima
       – Šta onda očekivati sada osim da sud oduzima nekretnine. Tu ne treba mnogo pametovati – upozorava Šukalo. Od novog zakona strahuju i Bošnjaci iz Novog Goražda, a posebno vlasnici poljoprivrednih parcela u Kopačima. – Ljudi koji ne budu u stanju obrađivati svoju zemlju ili će je prodati ili će im ona biti oduzeta. Novi udar na Bošnjake u RS vrlo je moguć, i možda bi najbolje rješenje bilo da to bude regulisano na nivou države, kako bi za sve bilo isto – kaže Fuad Mašić, predsjednik Skupštine općine Novo Goražde.

       Kada dobiju grunt, ne treba im referendum
       – U bivšoj Jugoslaviji također se plaćao porez, a ko nije mogao platiti, poklanjao je imanje državi. Ovdje nije sporno pokloniti imanje državi BiH, ali je problem što imanje treba pokloniti jednom entitetu i time dobivate etnički čistu teritoriju, dobivate grunt. Za RS je najvažnije da dobije grunt i onda je završena priča. Više vam ne treba referendum – ističe Šukalo.

       (Dnevni avaz)

       Dedo
       Participant
        Post count: 1243

        Pstovani urednici na stranici Rogatica com povod ovog mog pisanja je sledeci:
        Uredno sam se prijavio i otisao na temu porez na nekretnine
        htijo sam i sam malo komentarisati,al kad sam bio gotov sa pisanjem stisnuo sam posalji i dobio odgovor da se moram ponovo ulogovati.Znaci moj sahat vremena pisanja ode u eter.to mi nije nimalo pravo iako sam se ulogovao na forumu ne na naslovnoj.
        mislim da se tu treba nesto napraviti da se to ne ponavlja.lijep selam.Dedo.

        Dedo
        Participant
         Post count: 1243

         Pstovani urednici na stranici Rogatica com povod ovog mog pisanja je sledeci:
         Uredno sam se prijavio i otisao na temu porez na nekretnine
         htijo sam i sam malo komentarisati,al kad sam bio gotov sa pisanjem stisnuo sam posalji i dobio odgovor da se moram ponovo ulogovati.Znaci moj sahat vremena pisanja ode u eter.to mi nije nimalo pravo iako sam se ulogovao na forumu ne na naslovnoj.
         mislim da se tu treba nesto napraviti da se to ne ponavlja.lijep selam.Dedo.

         Kaza
         Keymaster
          Post count: 6138

          Dedo taj problem je vec poznat i to se desavalo i drugim clanovima.
          Zato smo predlagali svima da svoje tekstove prvo pisu u Wordu ili nekom drugom programu za pisanje a onda to memorisu a kasnije kopiraju na stranicu. Tako je najsigurnije i ja vrlo cesto tako radim.
          Ta mahana nije mogla biti otklonjena i pored volje Weba koji je pokusao da to rijesi.
          Zato je bolje ovako kako objasnih. To je najsigurnije.

          Kaza
          Keymaster
           Post count: 6138

           Dedo taj problem je vec poznat i to se desavalo i drugim clanovima.
           Zato smo predlagali svima da svoje tekstove prvo pisu u Wordu ili nekom drugom programu za pisanje a onda to memorisu a kasnije kopiraju na stranicu. Tako je najsigurnije i ja vrlo cesto tako radim.
           Ta mahana nije mogla biti otklonjena i pored volje Weba koji je pokusao da to rijesi.
           Zato je bolje ovako kako objasnih. To je najsigurnije.

           mirsad_d
           Participant
            Post count: 4000

            PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU NEKRETNINA U RS
            00:06 / 25.12.2009.

            Rok za prijavu nekretina u RS produžen je do marta 2011. godine nakon što je Narodna skupština RS usvojila izmjene i dopune Zakona o porezu na nepokretnosti. Prijava nekretnina do sada nije dala očekivane rezultate i u Poresku upravu RS, …

            … koja je nadležna za uspostavljanje fiskalnog registra nepokretnosti, stiglo je svega oko 500.000 prijava za upis u registar. Procjenjuje se, međutim, da ukupan broj nepokretnosti iznosi 4,5 miliona, javljaju agencije.

            Biznis.ba

            Teva
            Participant
             Post count: 8872
             Teva
             Participant
              Post count: 8872
             Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
             • You must be logged in to reply to this topic.