Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 71 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 8282

scandinavien Powerboat Grand Prix

30. maja je u Horsensu odrzano takmicenje u disciplinama
      formula 2 000
      Formula Mercury

Lijepo vrijeme izmamilo je nekoliko hiljada ljudi u luku Horsens gdje se odrzalo ovo takmicenje

nastupali su takmicari iz Danske, Svedske, Norveske, Rusije, Finske, Francuske, Njemacke….

Bilo je prelijepo – pogledajte par slika

ovo je pobjednik jedne trke a postigao je i najbrzu brzinu u toj trci od 186 km/h

na ovoj stranici mozete pogledati i dva klipa:

http://www.baadgalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=1004

http://www.baadgalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=1005

Mustafa
      Participant

Atletski miting u Istanbulu

Prvo mjesto za Hamzu Alića

Hamza Alić, najbolji bosanskohercegovački atletičar osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle na 64. tradicionalnom međunarodnim mitingu „Cezmi Or“ koji je održan u Istanbulu.
        Član Atletskog kluba Zenica u jakoj konkurenciji slavio je hicem od 20.30 m.

S ovim rezultatom Alić trenutno zauzima osmo mjesto na listi najboljih evropskih bacača kugle. Izvanrednim nastupom u Istanbulu Alić je na najbolji način najavio nastup na Evropskom timskom prvenstvu u atletici, koje će se održati 20. i 21. juna na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović – Hase” u Sarajevu, kada će zajedno sa ostalim kolagama i kolegicama pokušati da našoj reprezentaciji osigura što bolji plasman u konkurenciji 14 evropskih reprezentacija, koliko će ih se okupiti na Koševu narednog vikenda.

mirsad_d
        Participant
          Post count: 4000

24.08.09 07:44
          Atletika: Poredak zemalja osvajača medalja na SP u Berlinu

Reprezentacija SAD najuspješniji je učesnik 12. svjetskog prvenstva u atletici, koje je danas završeno u Berlinu. Amerikanci su ukupno osvojili 22 medalje, od kojih 10 zlatnih. Druga je Jamajka sa 13 medalja (sedam zlatnih), a treća Kenija sa 11 (četiri zlatne):

Poredak zamalja osvajača medalja na SP:

država zlato srebro bronza ukupno
          ————————————————————-
          1. SAD 10 6 6 22
          2. Jamajka 7 4 2 13
          3. Kenija 4 5 2 11
          4. Rusija 4 3 6 13
          5. Poljska 2 4 2 8
          6. Njemačka 2 3 4 9
          7. Etiopija 2 2 4 8
          8. Velika Britanija 2 2 2 6
          9. Južnoafrička Republika 2 1 0 3
          10. Australija 2 0 2 4
          11. Bahrein 2 0 1 3
          12. Kuba 1 4 1 6
          13. Kina 1 1 2 4
          14. Norveška 1 1 0 2
          15. Španija 1 0 1 2
          16. Barbados 1 0 0 1
          . Hrvatska 1 0 0 1
          . Novi Zeland 1 0 0 1
          . Slovenija 1 0 0 1
          20. Francuska h 0 1 2 3
          . Trinidad i Tobago 0 1 2 3
          22. Bahami 0 1 1 2
          . Japan 0 1 1 2
          24. Eritreja 0 1 0 1
          . Irska 0 1 0 1
          . Kanada 0 1 0 1
          . Panama 0 1 0 1
          . Portugal 0 1 0 1
          . Portoriko 0 1 0 1
          . Češka 0 1 0 1
          . Kipar 0 1 0 1
          32. Estonija 0 0 1 1
          . Katar 0 0 1 1
          . Meksiko 0 0 1 1
          . Rumunija 0 0 1 1
          . Slovačka 0 0 1 1
          . Turska 0 0 1 1

Fena

mirsad_d
          Participant

Suada Durmišević – posle treninga
            Bavila se atletikom (bacanje kugle, diska, koplja…)
            Bila je juniorski prvak BiH u bacanju kugle negdje oko 1967 ili 1968 godine u Mostaru i Sarajevu.

Teva
            Participant
              Post count: 8872

Mirso, jesul sad ovo slike iz albuma tvoje sestre, mislim na ovu sliku ovdje gore i onu sto si postavio odjutra u podtemi: Slike iz skolskih klupa ? :)

mirsad_d
              Participant

Teva, jesu, ali neće biti puno slika (za sada). Biće još slika o rogatičkim fudbalerima. Obećala mi je radna kolegica, jer joj je otac igrao u FK Mladost. Pa će ili ona ili ja to postaviti na rogatica.com.

Mustafa
                Participant

Softićevoj zlatna medalja

Datum: 12.10.2009

Merima Softić, karate reprezentativka BiH, osvojila je zlatnu medalju na 4. međunarodnom turniru “Istanbul open 2009”, koji je održan proteklog vikenda.

Softićeva je do titule u kategoriji do 68 kilograma došla pobjedama u četiri borbe. U finalnom meču naša karatistkinja bila je bolja od predstavnice Rusije. Softićeva je u prethodna tri meča savladala tursku, holandsku, pa grčku predstavnicu.

“Ovogodišnje izdanje turnira u Istanbulu bilo je najjače do sada. Pored vrhunskih boraca iz Evrope, u Turskoj su nastupili najbolji karatisti iz drugih svjetskih zemalja, što je dodatno otežalo put do zlatne medalje. Pokazala sam kvalitet i mogu biti jako zadovoljna”, rekla je reprezentativka naše zemlje.

Turnir u Istanbulu bio je komercijalnog karaktera, a nagradni fond iznosio je 72.000 dolara. Pored Softićeve, na takmičenju je nastupila i Mirsada Suljkanović, dok je Mensur Cakić osvojio bronzanu medalju kao jedini predstavnik naše zemlje u muškoj konkurenciji. Cakić je do trećeg mjesta došao u kategoriji do 75 kg, pobijedivši reprezentativca Francuske.

“Nakon povrede koju sam imao, osvajanje trećeg mjesta na jednom od najjačih evropskih turnira znači da sam se vratio u formu i da mogu nastaviti sa dobrim rezultatima. Prvi put sam ove godine nastupio na turniru u Istanbulu i stekao sam veliko iskustvo. Ukoliko želimo osvajati svjetske i evropske medalje, onda moramo nastupati u jakoj konkurenciji kakva je bila u Turskoj”, rekao je Cakić.

Na ovogodišnjem izdanju “Istanbul opena” učestvovalo je oko 3.000 takmičara iz 44 zemlje svijeta.

mirsad_d
                  Participant

slike Salim Ćesko

Teva
                    Participant

Prvi je rahmetli Sinan Cesko, zlatni Lljiljan iz Zepe.

Mustafa
                      Participant

Jos jedna od velikih atleticarki Rogatice

Teva
                        Participant

Bojim se lupicu jer se pomalo zaboravlja.
                          Nije li ova Zepka bacala kuglu i nezove li se mozda Camka.
                          Znam da je pomalo hramala na jednu nogu i sobzirom da se niko ne javi do sad makar ce mo od Mustafe saznati tacno.;)

Mustafa
                          Participant

NA ARD TV U SUBOTU NAVECE
                            BOKSOVALI MARCO HUCK (MUAMER HUKIC) I OLA AFOLABI (BRITANAC)

NAS MUMAER GA ISIBO PRAVO I POSTAO SVJETSKI PRVAK

SVAKA CAST MUAMERE

Mustafa
                            Participant

Kakanj u “zlatnom setu” izbacio Vojvodinu

sportsport
                              Srijeda, 09.12.09.

Odbojkaši Kaknja večeras su napravili veliki uspjeh i plasirali se u 3. kolo Challenge Cupa. Naime, naš prvak poražen je u Novom Sadu (3:1), ali su skupili snagu i u tzv. “zlatnom setu” došli do pobjede.

U prvoj utakmici u Kaknju, naš predstavnik u okviru 2. kola Challenge Cupa porazio je Vojvodinu iz Novog Sada (3:1 po setovima). Druga utakmica, ona večerašnja, pripala je Novosađanima, no Kakanjci su bili uspješniji u tzv. “zlatnom setu” i uspjeli izboriti plasman u 3. kolo. Osim Hernandeza, u redovima Kakanjaca briljirali su i Šuljagić, te Karišik i Čorić. U redovima “crveno-belih” ponajviše se pokazao kapiten Vemić te mladi Ivović.

Trener Vojvodine i ovaj je put imao problema s povredama, dok je Almir Begić imao na raspolaganju sve svoje ključne igrače. Naš predstavnik furiozno ulazi u prvi set i na kraju pobjeđuje sa 25:22.

No, Novosađani, potom, uspijevaju nanizati tri dobijena seta i tako ostaviti da se pobjednik odluči u dodatnom “zlatnom setu”. Izvrsni Hernandez i društvo odmah na početku odlučujućeg seta prave seriju od 6:2, da bi se domaći igrači vratili, no niti jednom predstavnik Srbije u zadnjem setu nije vodio. Na kraju sa dva odlična poena kapiten Aganović rješava utakmicu u korist Kakanjaca. Treba napomenuti da je glavni sudija bio Bart Frigne iz Belgije, koji je veoma dobro vodio ovu utakmicu.

“Građevinari” su briljirali kada je bilo najpotrebnije i trener Almir Begić zajedno sa svojim igračima ima razloga za veliko slavlje.

OK “Vojvodina” Novi Sad – OK “Kakanj” 3:2 (22:25, 25:13, 25:18, 11:15)

mirsad_d
                              Participant

Predstavljamo: Mufid Isaković (tekvondo)
                                Datum: 11.12.2009 22:13
                                Autor: Osman Zukić
                                Nezavisne novine

Mufid Isaković je rođen 18. marta u Rogatici. Tekvondo je počeo trenirati u sedmoj godini, od kada bilježi izvanredne rezultate na međunarodnim turnirima, za što je nagrađen pozivom u reprezentaciju.

Naš reprezentativac je u godini koja je na izmaku ostvario najznačajniji rezultat u karijeri. Na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Kopenhagenu (Danska) osvojio je deveto mjesto nakon što je eliminisan u trećem kolu. Pored toga, osvojio je zlatne medalje na nekoliko međunarodnih turnira u Srbiji, Slovačkoj, kao i na turnirima koji su održani u našoj zemlji.

U tekućoj godini je nastupio na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Beogradu, gdje se popeo na pobjedničko postolje. Također, osvojio je naslov prvaka države u svojoj kategoriji. Isaković je kao primarni cilj u svojoj karijeri postavio nastup na Olimpijskim igrama, odnosno osvajanje medalje na svjetskom ili evropskom prvenstvu. Ranije je učestvovao na turnirima u juniorskoj konkurenciji, gdje je osvajao medalje i sticao potrebno iskustvo.

Na osnovu rezultata koje je ostvario u ovoj godini, Isaković je u užem izboru za naslov sportiste godine u Izboru sportiste koji organiziraju “Nezavisne novine” i Radio-televizija BiH.

“Velika mi je čast što sam u najužoj konkurenciji za sportistu godine u našoj zemlji. Zadovoljan sam nastupima u ovoj godini koja je najvažnija u mojoj karijeri. Još sam mlad takmičar i očekuje me mnogo važnih nastupa. Narednih godina se nadam dobrim rezultatima i realizaciji postavljenih ciljeva. Također, raduje me činjenica da sam u društvu najboljih sportista naše zemlje, što je ujedno i nagrada za moj rad”, rekao je Isaković.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista naše zemlje u 2009. godini održaće se 16. decembra u sarajevskom hotelu “Holiday Inn”

Mufid Isaković

Mustafa
                                Participant

Nakon 14 mjeseci pauze Adnan Ćatić odbranio titulu svjetskog prvaka

Nakon 14 mjeseci pauze, 31-godišnji borac na poene porazio izazivača Lorenca u srednjoj kategoriji

Četrnaest mjeseci je prošlo, ali se ništa nije promijenilo.
                                  Pauza nije ostavila traga na Adnanu Ćatiću, koji je u ringu Lankses dvorane u Kelnu porazio Đovanija Lorenca (Giovanni Lorenzo) i odbranio titulu svjetskog profesionalnog bokserskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBA verziji.

Sam svoj gazda

– Bio sam nervozan, pritisak je, također, bio prisutan, ali samo do početka meča. Bio je sjajan osjećaj ponovo izaći u ring i boriti se nakon duže pauze – rekao je Adnan jučer u telefonskom razgovoru za “Dnevni avaz”.

Kako kaže, želio je da se pokaže u najboljem izdanju nakon što je posljednji put pred publiku izašao u julu 2009., kada je u Nirnbergu na poene osujetio pokušaj Korena Gevora (Khoren Gevor) da mu preotme pojas.

Dvanaest rundi borbe u srednjoj kategoriji na nogama je izdržao i borac iz Dominikanske Republike mada Ćatić priznaje da je pokušao da završi meč prije posljednjeg gonga.

– Pokušao sam da ga oborim, žestoko sam napadao deset, možda i 11 rundi, ali je Lorenco ipak vrhunski bokser, sigurno među deset najboljih u svijetu. Bitno je, međutim, da je pojas ostao u mojim rukama – kaže naš brac, koji u Njemačkoj nastupa pod imenom Feliks Šturm (Felix Sturm).

Ćatić je na ovako dugu pauzu bio prinuđen zbog pravne bitke s bivšom promotorskom kućom “Universum”. Sada je, napokon, “sam svoj gazda” pa planira da narednu borbu organizira već početkom decembra.

Meč u decembru

Ovo je bila njegova osma odbrana WBA pojasa, kojeg se prethodno domogao u aprilu 2007. protiv Havijera Kastiljeha (Javier Castillejo), a narednom borbom želi da pokuša ujediniti titule u više verzija.

Kao moguće rivale navodi šampionske u tri preostale glavne federacije. To su Serđo Martinez (Martínez, WBC), Sebastijan Silvester (Sebastian Sylvester, IBF) i Dmitrij Pirog (Dmitry, WBO).

– Pregovarat ćemo, nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti još jednu veliku borbu. Sada me očekuje pet sedmica odmora, a zatim povratak u dvoranu i pripreme za naredni meč – rekao je Ćatić.

Kedira i Švajnštajger oduševljeni

Meč u Kelnu dobio je dodatni publicitet i time što su među 12.000 gledalaca bili i njemački fudbalski reprezentativci, od Ćatićevog velikog prijatelja Lukasa Podolskog do Bastijana Švajnštajgera (Bastian Schweinsteiger), Semija Kedire (Kherida), Marija Gomeza (Mario), Saše Ritera (Sascha Riether)…

– Oduševljeni su, naročito Kedira i Švajnštajger, koji su mi rekli da će obavezno doći i na naredne borbe – kaže Ćatić.

Planira borbu u Sarajevu

Adnana smo podsjetili da nam je prilikom prošlog boravka u Sarajevu nagovijestio mogućnost organizacije neke od narednih borbi u glavnom gradu BiH.

– Radimo na tome. Radi se o zahtjevnom projektu, jer iziskuje dopremanje kompletne logistike iz Njemačke u BiH i barem godinu pripreme. Nadam se da ćemo uspjeti realizirati tu ideju – kaže Ćatić te dodao da će krajem septembra doputovati u BiH.

AVAZ

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 71 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.