-
AuthorPosts
-
AnonymousMarch 17, 2008 at 8:56 amPost count: 2088
BRONZA ZA HAMZU ALICA
U konkurenciji 20 takmičara iz 15 zemalja, 29-godišnji Zeničanin je osvojio odličje hicem 20,13 m…
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Hamza Alić (AK Zenica) osvojio je bronzanu medalju u bacanju kugle na Evropskom zimskom bacačkom prvenstvu u Splitu.
U konkurenciji 20 takmičara iz 15 zemalja, 29-godišnji Zeničanin je osvojio odličje hicem 20,13 m. Zlatnu medalju osvojio je predstavnik Holandije rezultatom 20,30 m, a srebro atletičar iz Portugala, s istim rezultatom kao i naš takmičar (20.13 m).
Bh. olimpijac ove sezone na Balkanskim dvoranskim igrama u Atini osvojio je zlatnu medalju s ličnim rekordom – 20,23 m. Ovim rezultatom Alić na svjetskoj ljestvici najboljih kuglaša trenutno zauzima deseto mjesto.
Od ostalih bh. takmičara, koji su nastupili u Splitu, najvrijedniji rezutat postigao je Kemal Mešić (AK Sarajevo), koji je bacio disk na dužinu 55 m.
AnonymousMarch 17, 2008 at 9:16 amPost count: 2088Mislim da su ova obadvojica vrijednih sportista sa nase opstine,ako negrijesim Hamza je iz okoline Zepe a Kemal Mesic je sin naseg Fuada Mesica.
AnonymousMarch 23, 2008 at 6:40 amPost count: 2088Tajlandski boks: Dženan Muminović odbranio titulu interkontinentalnog prvaka
Bosanskohercegovački borac Dženan Muminović odbranio je titulu interkontinentalnog prvaka u tajlandskom boksu u superteškoj kategoriji.U glavnoj borbi večeri Međunarodnog kupa u borilačkim sportovima pod nazivom „King of the Colosseum 2008″, Muminović je večeras u dvorani “Mirza Delibašić”
-KSC Skenderija savladao Mehmeta Altintasa iz Maroka, prekidom meča u 3. rundi.AnonymousApril 6, 2008 at 7:31 pmPost count: 2088Felix Sturm(Adnan Catic) obranio titulu
Njemacki bokser, bosanskohercegovackog podrijekla, Adnan Catic (alias Felix Sturm), obranio je titulu WBA svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji porazivsi Australca Jamie Pittmana prekidom u 7. rundi.
Catić je citavu borbu bio nadmocniji, a nakon treceg nokdauna u 7. rundi sudac je morao prekinuti mec.Hamza Alić 21,07
Na mitingu u Podgorici naš olimpijac popravio vlastiti rekord za 84 centimetra…
29.04.2008. 11:00Najbolji bh. bacač kugle i predstavnik naše zemlje na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu Hamza Alić jučer je na Međunarodnom mitingu bacača u Podgorici ostvario senzacionalan rezultat od 21,07 metara, osvojivši tako prvo mjesto.
Bh. olimpijac je za 84 centimetra popravio lični rekord, a ovim rezultatom trenutno je peti najbolji bacač kugle na svijetu ove sezone.
Aliću nedostaju još četiri centimetra kako bi oborio rekord BiH, koji je 1984. godine u Zagrebu postavio Zlatan Saračević (21,11).
– Nisam se nadao ovom uspjehu. Nakon što su mi rekli rezultat, bio sam iznenađen jer sam mislio da neću baciti ni 20 metara. Nisam bio u dobroj kondiciji zbog povrede ligamenata ručnog zgloba. Ovo je vrhunac mog rada i drago mi je da su rezultati ovako dobri. Proteklih mjeseci maksimalno sam trenirao i sve sam podredio nastupu na Olimpijskim igrama u Pekingu, tako da je i ovaj rezultat pokazatelj da sam na dobrom putu da na Igrama ostvarim zapažen nastup – kazao je Alić.
Istaknuo je kako mu je podrška u pripremama i nastupima trener Mehmed Skender sa kojim radi punim intenzitetom.
AnonymousJuly 3, 2008 at 9:30 pmPost count: 2088Adnan Ćatić ponovo protiv Rendija Grifina
Prošli meč iz oktobra 2007. godine završen neriješeno…
“Šturm protiv Grifina drugi dio”. Tako su njemački mediji nazvali borbu za naslov prvaka svijeta u srednjoj kategoriji u WBA verziji između bh. boksera Adnana Ćatića koji boksuje pod imenom Feliks Šturm (Felix Sturm) i Amerikanca Rendija Grifina (Randy Griffin). Meč će se održati u subotu u Haleu, a cijela priredba nazvana je “Univerzumova noć šampiona”.
[b]Neće biti remija
[/b]
Ćatić i Grifin su se borili 20. oktobra 2007. godine, kada nije bilo pobjednika, a šampionski pojas ostao je u vlasništvu našeg boksera koji nastupa pod njemačkom zastavom. Sada je Grifin željan da uzme naslov. Oba boksera su na konferenciji za novinare izgledala samouvjereno i spremna za subotnju borbu.– Nekoliko puta sam gledao naš prošlogodišnji meč. Sa novim remijem neću biti zadovoljan, apsolutno ne. Zbog toga sam odmah nakon prve borbe tražio revanš. Ova borba će biti jedna od najzanimljivijih u srednjoj kategoriji.
Drago mi je što je Grifin pristao. U mjesecima koji su iza nas postao sam jači i naučio sam mnogo iz svojih grešaka. Bit ću brži od starta i pokušati udarati što više. Silno sam motiviran i osjećam se opušteno – rekao je Šturm.
Jači nego ikada
I Šturmov trener Mihael Tim (Michael Timm) uvjeren je da će njegov pulen pobijediti.
– Jači je nego ikada. Pripreme nikad nisu bila zabavnije. Feliks je promijenio dijetu i rezultati su vidljivi. Mislim da ovaj put neće biti remija i da ćemo slaviti pobjedu – kaže Tim.
[b]Grifin: Pobjeda za oca
[/b]
Borbeni Rendi Grifin je, također, izrazio uvjerenje u svoju snagu i motivaciju i rekao kako se jako dobro spremio.– Osjećam se sjajno. Hvala Feliksu na šansi za novi meč. Zadnju borbu sam pomno analizirao. Sada sam uvjeren da mogu Feliksa poslati na pod. Zahvalio bih se mojoj porodici na podršci. Izgubio sam oca za Božić i želim pobijediti za njega – rekao je Grifin.
(Dnevni Avaz)
AnonymousJuly 7, 2008 at 8:09 pmPost count: 2088[b][color=#0000FF]ADNAN,POZNATIJI KAO FELIX, ODBRANIO NASLOV SVJETSKOG PRVAKAA
[/color][/b]
Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, zadržao je titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBA verziji. U meču koji je održan u njemačkom Halleu, bio je bolji od Amerikanca Randya Griffina.Felix Sturm je zadržao naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji po WBA verziji. U meču koji je održan u njemačkom Halleu, bio je bolji od Amerikanca Randya Griffina.
Oba boksera ušli su u dvoboj agresivno, pa je u početku podsjećao na njihov susret iz prošle godine koji je završio nerijeseno. U nastavku je Felix ipak uzeo meč u svoje ruke i počeo diktirati tempo iznenadivši protivnika još agresivnijim pristupom.
Nakon 12 rundi pojas je ostao u rukama Sturma. Rezultat na bodove: 116:113, 116:112, 118:110.
Challange kup
Odbojkaši Kaknja slavili u Danskoj
Odbojkaši Kaknja ostvarili su danas pobijedu u prvoj utakmici prvog kola Challange kupa odigranoj u Danskoj.
Ekipa našeg premijerligaša bila je uvjerljiva u Skandinaviji. Odenseu su nanijeli težak poraz na domaćem parketu sa 3:0 u setovima.
Revanš susret biće odigran narednog vikenda u našoj zemlji, a imaće, gotovo je sigurno, revijalni karakter jer je bh. predstavnik gotovo, pa sigurno obezbijedio plasman u narednu rundu ovog evropskog takmičenja.
Nasi Bosanci i Hercegovci koji zive u Odense i u ostalim gradovima okolo su, kako javljaju danski mediji napravili pravu atmosferu koja se rijetko ili nikako vida na odbojkaskim utakmicama u Danskoj….
CESTITKE KAKANJCIMA……
Tuca izmedzu srpskih i bosanskih navijaca izbila je juce u Australiji poslije tenis maca izmedzu srbina Novaka Djokovica i Amerikanca, Bosanskog porijekla, Amera Delica.Jedna zena je povrijedzena a tridesetak navijaca su izbaceni napolje
Bh. navijaci reagirali na uvredu « Noz, zica, Srebrenica »
Srbijanski navijaci sve vrijeme verbalno vrijedzali. Ispravka u australskim medijima…
25.01.2009. 13:30
Do fizickog sukoba srbijanskih i bh. navijaca tokom teniskog meca izmedzu Amera Delica i Novaka Dzokovica u Melburnu doslo je nakon sto su Srbi poceli uzvikivati zlocinacku parolu « Noz, zica Srebrenica », kazala je za « Dnevni avaz » predsjednica Vijeca BH organizacija Australije Senada Softic-Telalovic.– Znamo sta te rijeci znace za svakog Bosanca i Hercegovca, pogotovo sto je velik broj nasih iseljenika upravo iz Srebrenice dosao u Australiju. Zbog toga nam je krivo sto su svi australski mediji pogresno izvijestili o prirodi sukoba i niko nije spomenuo pravi razlog zasto je do njega doslo – objasnjava Softic-Telalovic.
Ona tvrdi da su srbijanski navijaci bilo brojacno nadmocniji te da su sve vrijeme verbalno vrijedzali nase malobrojne navijace, koji su, zbog rasprodatih karata, mec posmatrali u basti sportskog kompleksa gdje se odrzava Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu.
– Srbijanski navijaci su provocirali nasu omladinu na sve nacine, ali tek nakon povika « Noz, zica, Srebrenica » i oni su odgovorili verbalnim uvredama. Tada je poletjela i prva stolica kojom je jedan srbijanski navijac pogodio u glavu djevojku iz Srebrenice ciji je otac stradao u genocidu – prica Softic-Telalovic.
Sukobi su nastavljeni i izvan sportskog centra, sto su takodzer zabiljezili mediji. Predstavnici bh. dijaspore u Australiji odmah su reagirali kako bi pokusali ispraviti ruznu sliku o bh. navijacima te su putem tamosnje dvije najvece medijske kuce prenijeli informaciju o razlogu sukoba i sta to znaci za gradzane BiH.
– Ovakve uvrede i govor mrznje predstavljaju krsenje australskog zakona. Zato planiramo tuziti srpsku zajednicu i njihove huligane kako se ovo u buducnosti ne bi ponovilo – navodi Softic-Telalovic.
Osiguranje moglo sprijeciti sukob
Softic-Telalovic tvrdi da vise od 60 posto osoba koje su osiguravale teniski turnir potjece sa podrucja bivse Jugoslavije te su odlicno razumjeli povike i jedne i druge strane.
– Da su htjeli, mogli su sprijeciti sukob kad su culi da verbalne uvrede prelaze granicu tolerancije bilo kog naroda – kaze Softic-Telalovic.
Haris Škrijelj viceprvak Evrope!
U finalu nakon vodstva od 2:0 u zadnjoj sekundi izgubio meč za titulu prvaka…
31.01.2009.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Škrijelj osvojio je srebrenu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u karateu u Parizu.
Škrijelj je u finalu nakon vodstva od 2:0 u zadnjoj sekundi izgubio meč za titulu prvaka Evrope.
Bronzane medalje na EP-u osvojili su Haris Sujković i Aldin Kiselica, dok su u ženskoj konkurenciji bronzana odličja osvojile Aida Šišić i Eldina Maslo.
Autor: FENA
AnonymousApril 19, 2009 at 4:47 pmPost count: 2088EMA TESKEREDŽIĆ
[url=http://img21.imageshack.us/my.php?image=emax.jpg]
Iako je još kadet (takmiči se do 14 godina) Ema je danas u juniorskoj konkurenciji na takmičenju GOLDEN-FIGHTERS ILIDŽA, POSTALA JUNIORSKA PRVAKINJA BIH U LOWKICKU JEDNOGLASNOM ODLUKOM SUDIJA.
O NJOJ VIŠE NEĆU NIŠTA PISATI. SLEDEĆE ŠTO ŽELIM DA NAPIŠEM JE KAD POSTANE EVROPSKA PRVAKINJA
jedini komentar je MASALA I SVE NAJBOLJE U DALJEM RADU KAO I MNOGO USPJEHA.
Boks
Adnan Ćatić odbranio naslov svjetskog prvaka
Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić, koji nastupa za Njemačku pod imenom Felix Sturm, večeras je u Krefeldu odbranio naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji u verziji Svjetske bokserske asocijacije – WBA.
Foto: APĆatić je, uz podršku brojnih bh. navijača, tehničkim nokautom u 7. rundi pobijedio izazivača – Japanca Kojia Satoa.Tridesetogodišnjem Ćatiću, rođenom u Leverkusenu, evropskom amaterskom prvaku iz 2000., u profesionalnoj karijeri to je bila 32. pobjeda u 35 mečeva i deveta odbrana titule svjetskog prvaka.
Hamza Alić pobjednik mitinga u Baru
Najbolji bosanskohercegovački atletičar – bacač kugle Hamza Alić pobjednik je 15. internacionalnog atletskog mitinga u Baru (Crna Gora).
Tridesetogodišinji član Atletskog kluba Zenica slavio je hicem 20.08 m, što je njegov najbolji rezultat ove sezone. Na međunardonoj ljestvici najboljih bacača to je trenutno sedmi rezultat ove sezone u svijetu i prvi u Evropi.
Drugo mjesto osvojio je Asmir Kolašinac (Srbija) 19.95 m, a treće Nedžad Mulabegović (Hrvatska) 19.75 m.
Ovim uspjehom Alić je nagovijesto dobru formu u sezoni u kojoj se u augustu održava Svjetsko prvenstvu u Njemačkoj.
fena
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.