Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • Anonymous
   Post count: 2088

   Danas ( 03. 08. 2008.) je održano tradicionalno okupljanje u Rakitnici. U haremu porušene džamije skupilo se preko 70 rogatičana. Proučen je kelime-i-tewhid, a proučili su ga: Mustafa ef. Bajtarević, imam iz Breze, Omer ef. Kadrić, član IO Medžlisa IZ-e Rogatica i Madžid ef. Alihodžić, vd glavni imam Medžlisa IZ-e Rogatica. Nakon proučenog kelime-i-tewhida prisutnima se obratio Omer ef. Kadrić, prijeratni glavni imam MIZ Rogatica, koji je podsjetio prisutne na akciju prikupljanja sredstava za džamiju u Rakitnici, na obavezno ćlanstvo u MIZ Rogatica, i podijelio nadanje da ćemo već sljedeće godine se okupiti, ako ne u potpuno završenoj, onda u pokrivenoj džamiji u Rakitnici. Nakon toga je proučena dova i ezan za podne-namaz koji je proučio Enver Kazić . . . . . . . . . . . . . . .

   ( opširnije na http://www.medzlisrogatica.ba )

   ponekad ovdje
   Participant
    Post count: 1139


    Uvijek mi je drago procitati i saznati nesto vise o Rakitnici. Voljela bih jednom tamo i otici ali se bojim razocarenja zbog slika i uspomena koje nosim u sebi i stvarnog stanja. Unatoc tome drago bi mi bilo vidjeti koju sliku iz gornjrg dijela sela ali ih je nazalost uopste malo.

    Prenijecu ovdje citat naseg clana Envera iz druge teme ove iste rubrike:

    [color=#825900][quote=”Enver(citat)”]…. Usput sam dao i skromni prilog za obnovu dzamije u Rakitnici.
    Ovo nije da se hvalim nego samo da podstaknem i ostale Bosnjake porijeklom iz i od Rogatice da isto ucine….[/quote][/color]

    I prije nego sto je Enver ovo napisao razmisljala sam o tome i podrzavam ovaj apel.

    Veliki selam Efendiji i Enveru Kazicu.

   Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
   • You must be logged in to reply to this topic.