Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 1,861 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 4

Neka im je vjecni rahmet i mir i da se nikad ne zaboravi sta su zlocinci uradili.

Irfan-tekija
      Participant
        Post count: 681

Neka je vjecni rahmet mom komsiji sehi, a njegovoj porodici basum sagosun i sabur.

Teva
        Participant
          Post count: 8872

Boze mili pitam se i pitacu se uvijek odakle tolika mrznja i toliko zvjerstvo u jednoj naciji pa da ucine tolike zlocine nad neduznim narodom i zasto ???
          Kakvi su to monstrumi u ljudskom obliku, da su mogli ubijati neduznu djecu, zene, starce…..

A Munevera rahmetli sretoh jedne prilike u ratnoj Zenici, tacnije u krugu bolnice na Crkvicama.
          Ja poso da se zahvalim nasem doktoru Bajri Torlaku za sve ono sto je ucinio
          za moju majku kad je imala mozdani udar,
          a Munever je lijecio jos rane zadobijene u Rogatici, kada je i pogino njegov mladji brat Seki.
          A negdje kod Brcigova, mislim, pogino im je i brat Dino.
          Boze mili gdje li je kraj ovim nasim tragedijama ???

Da im dragi Allah svima podari lijepi Dzennet.

Zambi
          Participant
            Post count: 898

Našim sugrađanima Čutahijama da dragi Allah podari đenetske ljepote za njihove napaćene duše,a porodicama sabur.

Zambi sa porodicom

Anonymous
              Post count: 2088

Umro je Sefer(Sabanaga)Mrkulic moj skolski drug. Dzenaza ce se obaviti danas u 17 na mezarju u Vogosci.

Kaza
              Keymaster
                Post count: 6138

Neka im je vjecni rahmet a porodicama sabur.

Anonymous

Upravo sam dosao sa dzenaze rahmetli Seferu Mrkulicu. Veliki broj ljudi bilo je prisutno. Smio bih se usuditi pa reci od 500 pa mozda i citava hiljada. Dosta svijeta iz Vogosce a dosta i iz Rogatice sto mi je posebno drago. Zasluzio je to Sefer rahmetli a i njegova braca koji su svi osim Huse dosli. Vidjelo se jako su potreseni. Iznenadila ih smrt brata kao i sve nas. Juka sa Canovca rece da je u subotu sa njim bio i da je dobro izgledo. Srce ga izdalo. I niko ne zna ko je sledeci jer je smrt bliza od jake zavratom.
                  Sta da kazem o Seferu. Bio mi je komsija i drug. Generacija. Nismo se previse vidjali, ali kad bi se god sreli prijateljski smo se ispricali. Bio je Sefer dobar covjek. Ljudina. Ja to znam. A i oni koji neznaju neka znaju kad ovo procitaju.
                  Neka ti je vjecni rahmet druze moj i neka ti Alah podari lijepi dzenet.

Mustafa
                  Participant
                    Post count: 8282

Mrkulici su jedna fina i cestita familija sa Canovca.

Sefera rahmetli sam sreo zimus na Bajram namazu u Vogoscanskoj dzamiji, lijepo smo se ispricali a eto neznadosmo tada da je to nase poslijednje videnje. I zaista sto rece Galib – I niko ne zna ko je sledeci jer je smrt bliza od jake zavratom.

Da se Allah dz.s smiluje rahmetli Seferu Mrkulicu, a porodici podari sabur.

Kaza
                    Keymaster

Munever(Hajrudina)Sehic

Poslednji ispracaj neseg Munevera bit ce obavljen u Visokom.
                      Dzenaza polazi u Subotu 28.6.08 poslije ikindija-namaza u 17 sati ispred mekteba u Mulicima(Visoko), a obavit ce se na haremu u Mulicima.

Neka je vjecni rahmet nasem Muneveru a porodici sabur.

Anonymous

Nek je vjecni rahmet mom komsiji, jaranu, i uvijek vedrom i dobrom Mukiju.
                        Nek mu dragi Alah podari lijepi djenet, a njegovoj familiji, sabur.

Irfan-tekija
                        Participant

Sutra poslije podne namaza obavit ce se djenaza eskumirane nase
                          sugradjanke LIHIC ( neznam ime ), a to je majka Muaza i supruga
                          naseg r.a.h. LAMBE.

Kaza
                          Keymaster

DJULESMA (MUJO) LIHIC- DJULA

Prema informacijama Irfana-tekije, sutra 28.06.2008 godine, poslije podne namaza obavit ce se djenaza nase Djulesme Lihic cije tijelo je ekshumirano ove godine.

Nadam se da ce Irfan dopuniti ovu informaciju a ja pretpostavljam da ce se dzenaza obaviti u Rogatici i vjerovatno za Hrid.
                            Zamolio bih dopunu informacije o mjestu dzenaze.

Neka joj je vjecni rahmet a porodici sabur.

Irfan-tekija
                            Participant

Djulesma Lihic ukopana je u subotu 28.06. 2008. god. poslije
                              podne namaza u Rogatici na groblju Hrid.

Neka joj je vjecni rahmet.

Mustafa
                              Participant
                                Post count: 8282

11.jula 1992 godine poginula je Vatres Senija poznatija kao Slavnicka.

Danas u Visokom je potvrdeno da su ostaci koji su pronadeni 27.06.2008 godine na lokalitetu oko Rogatice njeni.

Rodjena 13.08.1965. godine u Rogatici. Djevojka koja je bila jedna od najuspjesnijih sportistkinja u Rogatici, najbolja kosarkasica, veliki drug i jedina djevojka-zena koja je u akciji sa svojim suborcima dala svoj zivot za Rogaticu. Poginula je u Kukavicama u borbi, pokusavajuci nesebicno da pomogne svom drugu Rijadu Zecu-Rikiju. Nije bila porodicna a iza nje je ostala majka i dvije sestre, Nihada i Sabina.

[color=#FF0000]DATUM DZENAZE RAHMETLI SENIJE BICE ZBOG PROCEDURE I PAPIROLOGIJE NAKNADNO OBJAVLJENI, ALI BI NAJVJEROVATNIJE TREBALO BITI U SLJEDECOJ SEDMICI…..

TACAN DATUM CE SE ZNATI ZA PAR DANA[/color]

Neka joj je vjecni rahmet.

Kaza
                                Keymaster

DOBRAČA ( SALIH ) FARUK

Obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš dragi DOBRAČA ( SALIH ) FARUK preselio na Ahiret u srijedu, 02. jula 2008. godine, u 60. godini života. Dženaza će se obaviti u četvrtak, 03. jula 2008. godine u 17 00 sati na mezarju VRAGOLOVI- RUDINE. PREVOZ ĆE BITI OBEZBJEĐEN ISPRED VJEČNICE SA POLASKOM U 15 00 SATI . O Ž A L O Š Ć E N I : Supruga Sevleta, sin Aldin, kćerka Aldina, snaha Mediha, unuka Mirela, snahe Ramiza, Ševala i Medina, bratići Fikret, Nedim, Hikmet i Muamer, bratične Šefika i Sabiha, amidžić Midhat, amidžična Samija, punac Ahmet, šure Izet i Ismet, prijatelj Satko i prija Šemsa, te porodice Dobrača, Bahtanović, Smajević, Poričanin, Komarica, Šovšić, Salihagić, Kratović, Osmanković, Nanić, Divjan, Bogilović, Malkoč, Alihodžić, Harbinja, Kulić, Jusko, Smajić, Nezirović, te ostala rodbina, prijatelji i komšije. TEHVID ĆE SE PROUČITI ISTOGA DANA U 17 00 SATI U KUĆI ŽALOSTI U ULICI ALOJZA BENCA br. 4/ III.:

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 1,861 total)
                                • You must be logged in to reply to this topic.