-
AuthorPosts
-
ELVEDIN (RASIM) ĆUTAHIJA – Exhumacija
Obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je naš dragi ELVEDIN (RASIM) ĆUTAHIJA Exhumacija iz Kozadre-Rogatica tragično preselio na Ahiret od zločinačke četničke ruke augusta 1992. godine, u 19. godini života. Dženaza će se obaviti u petak, 20. juna 2008. godine u 14 30 sati na Gradskom groblju VLAKOVO. O Ž A L O Š Ć E N I : majka Razija, sestre Zineta i Nermina, nena Dervija, te porodice Ćutahija, Zukić, Pleho, Dedajić, Ramić, Sućeska, Alispahić, Pašić, Kepeš, Zorlak, Suljević, Katica, Dumanjić, Džambasović, Kolubara, Hasanbegović i ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanici. TEVHID ĆE SE PROUČITI ISTOG DANA U 14 30 SATI U BAKIJSKOJ DŽAMIJI.
NERMIN (RASIM) ĆUTAHIJA – Exhumacija
Obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je naš dragi NERMIN (RASIM) ĆUTAHIJA Exhumacija iz Kozadre-Rogatica tragično preselio na Ahiret od zločinačke četničke ruke augusta 1992. godine, u 18. godini života. Dženaza će se obaviti u petak, 20. juna 2008. godine u 14 30 sati na Gradskom groblju VLAKOVO. O Ž A L O Š Ć E N I : majka Razija, sestre Zineta i Nermina, nena Dervija, te porodice Ćutahija, Zukić, Pleho, Dedajić, Ramić, Sućeska, Alispahić, Pašić, Kepeš, Zorlak, Suljević, Katica, Dumanjić, Džambasović, Kolubara, Hasanbegović i ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanici. TEVHID ĆE SE PROUČITI ISTOG DANA U 14 30 SATI U BAKIJSKOJ DŽAMIJI.
ZAHID (ZAJKO) ĆUTAHIJA – Exhumacija
S dubokim bolom i tugom obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je naš dragi i nikad zaboravljeni ZAHID (ZAJKO) ĆUTAHIJA Exhumacija iz Jasika-Sokolac tragično preselio na Ahiret od zločinače četničke ruke 17. jula 1992. godine, u 14. godini života. Dženaza će se obaviti u petak, 20. juna 2008. godine u 14 30 sati na Gradskom groblju VLAKOVO. O Ž A L O Š Ć E N I : majka Hata, tetke Almasa i Zahida, strina Šerifa, amidžići i amidžične, tetići i tetične, te porodice Ćutahija, Makaš, Tanković, Ademović, Subašić, Zolota, Alispahić, Rizvanović, Džaferović, Selimbegović, Ramić, Džambeg i ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanike. TEVHID ĆE SE PROUČITI ISTOG DANA U 14 30 SATI U BAKIJSKOJ DŽAMIJI.
ZAIM (ZAJKO) ĆUTAHIJA – Exhumacija
S dubokim bolom i tugom obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je naš dragi i nikad zaboravljeni ZAIM (ZAJKO) ĆUTAHIJA Exhumacija iz Jasika-Sokolac tragično preselio na Ahiret od zločinače četničke ruke 17. jula 1992. godine, u 16. godini života. Dženaza će se obaviti u petak, 20. juna 2008. godine u 14 30 sati na Gradskom groblju VLAKOVO. O Ž A L O Š Ć E N I : majka Hata, tetke Almasa i Zahida, strina Šerifa, amidžići i amidžične, tetići i tetične, te porodice Ćutahija, Makaš, Tanković, Ademović, Subašić, Zolota, Alispahić, Rizvanović, Džaferović, Selimbegović, Ramić, Džambeg i ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanike. TEVHID ĆE SE PROUČITI ISTOG DANA U 14 30 SATI U BAKIJSKOJ DŽAMIJI.
ZAJKO (IBRO) ĆUTAHIJA – Exhumacija
S dubokim bolom i tugom obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je naš dragi i nikad zaboravljeni ZAJKO (IBRO) ĆUTAHIJA Exhumacija iz Jasika-Sokolac tragično preselio na Ahiret od zločinače četničke ruke 17. jula 1992. godine, u 42. godini života. Dženaza će se obaviti u petak, 20. juna 2008. godine u 14 30 sati na Gradskom groblju VLAKOVO. O Ž A L O Š Ć E N I : supruga Hata, sestra Zahida, daidža Selim, amidžić Ramiz, bratići i bratične, sestrići i sestrične, tetići i tetične, daidžići i daidžične, amidžići i amidžične, snaha Šerifa, svastika Almasa, te porodice Ćutahija, Makaš, Tanković, Ademović, Subašić, Zolota, Alispahić, Rizvanović, Džaferović, Selimbegović, Ramić, Džambeg i ostala mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanike. TEVHID ĆE SE PROUČITI ISTOG DANA U 14 30 SATI U BAKIJSKOJ DŽAMIJI.
Neka im je vjecni rahmet a porodicama sabur.
Neka im je vjecni rahmet i mir i da se nikad ne zaboravi sta su zlocinci uradili.
Neka je vjecni rahmet mom komsiji sehi, a njegovoj porodici basum sagosun i sabur.
Boze mili pitam se i pitacu se uvijek odakle tolika mrznja i toliko zvjerstvo u jednoj naciji pa da ucine tolike zlocine nad neduznim narodom i zasto ???
Kakvi su to monstrumi u ljudskom obliku, da su mogli ubijati neduznu djecu, zene, starce…..A Munevera rahmetli sretoh jedne prilike u ratnoj Zenici, tacnije u krugu bolnice na Crkvicama.
Ja poso da se zahvalim nasem doktoru Bajri Torlaku za sve ono sto je ucinio
za moju majku kad je imala mozdani udar,
a Munever je lijecio jos rane zadobijene u Rogatici, kada je i pogino njegov mladji brat Seki.
A negdje kod Brcigova, mislim, pogino im je i brat Dino.
Boze mili gdje li je kraj ovim nasim tragedijama ???Da im dragi Allah svima podari lijepi Dzennet.
Našim sugrađanima Čutahijama da dragi Allah podari đenetske ljepote za njihove napaćene duše,a porodicama sabur.
Zambi sa porodicom
AnonymousJune 23, 2008 at 2:07 pmPost count: 2088Umro je Sefer(Sabanaga)Mrkulic moj skolski drug. Dzenaza ce se obaviti danas u 17 na mezarju u Vogosci.
Neka im je vjecni rahmet a porodicama sabur.
AnonymousJune 23, 2008 at 11:48 pmPost count: 2088Upravo sam dosao sa dzenaze rahmetli Seferu Mrkulicu. Veliki broj ljudi bilo je prisutno. Smio bih se usuditi pa reci od 500 pa mozda i citava hiljada. Dosta svijeta iz Vogosce a dosta i iz Rogatice sto mi je posebno drago. Zasluzio je to Sefer rahmetli a i njegova braca koji su svi osim Huse dosli. Vidjelo se jako su potreseni. Iznenadila ih smrt brata kao i sve nas. Juka sa Canovca rece da je u subotu sa njim bio i da je dobro izgledo. Srce ga izdalo. I niko ne zna ko je sledeci jer je smrt bliza od jake zavratom.
Sta da kazem o Seferu. Bio mi je komsija i drug. Generacija. Nismo se previse vidjali, ali kad bi se god sreli prijateljski smo se ispricali. Bio je Sefer dobar covjek. Ljudina. Ja to znam. A i oni koji neznaju neka znaju kad ovo procitaju.
Neka ti je vjecni rahmet druze moj i neka ti Alah podari lijepi dzenet.Mrkulici su jedna fina i cestita familija sa Canovca.
Sefera rahmetli sam sreo zimus na Bajram namazu u Vogoscanskoj dzamiji, lijepo smo se ispricali a eto neznadosmo tada da je to nase poslijednje videnje. I zaista sto rece Galib – I niko ne zna ko je sledeci jer je smrt bliza od jake zavratom.
Da se Allah dz.s smiluje rahmetli Seferu Mrkulicu, a porodici podari sabur.
Munever(Hajrudina)Sehic
Poslednji ispracaj neseg Munevera bit ce obavljen u Visokom.
Dzenaza polazi u Subotu 28.6.08 poslije ikindija-namaza u 17 sati ispred mekteba u Mulicima(Visoko), a obavit ce se na haremuu Mulicima. Neka je vjecni rahmet nasem Muneveru a porodici sabur.
AnonymousJune 27, 2008 at 9:14 amPost count: 2088Nek je vjecni rahmet mom komsiji, jaranu, i uvijek vedrom i dobrom Mukiju.
Nek mu dragi Alah podari lijepi djenet, a njegovoj familiji, sabur.Sutra poslije podne namaza obavit ce se djenaza eskumirane nase
sugradjanke LIHIC ( neznam ime ), a to je majka Muaza i supruga
naseg r.a.h. LAMBE.DJULESMA (MUJO) LIHIC- DJULA
Prema informacijama Irfana-tekije, sutra 28.06.2008 godine, poslije podne namaza obavit ce se djenaza nase Djulesme Lihic cije tijelo je ekshumirano ove godine.
Nadam se da ce Irfan dopuniti ovu informaciju a ja pretpostavljam da ce se dzenaza obaviti u Rogatici i vjerovatno za Hrid.
Zamolio bih dopunu informacije o mjestu dzenaze.Neka joj je vjecni rahmet a porodici sabur.
Djulesma Lihic ukopana je u subotu 28.06. 2008. god. poslije
podne namaza u Rogatici na groblju Hrid.Neka joj je vjecni rahmet.
11.jula 1992 godine poginula je Vatres Senija poznatija kao Slavnicka.
Danas u Visokom je potvrdeno da su ostaci koji su pronadeni 27.06.2008 godine na lokalitetu oko Rogatice njeni.
Rodjena 13.08.1965. godine u Rogatici. Djevojka koja je bila jedna od najuspjesnijih sportistkinja u Rogatici, najbolja kosarkasica, veliki drug i jedina djevojka-zena koja je u akciji sa svojim suborcima dala svoj zivot za Rogaticu. Poginula je u Kukavicama u borbi, pokusavajuci nesebicno da pomogne svom drugu Rijadu Zecu-Rikiju. Nije bila porodicna a iza nje je ostala majka i dvije sestre, Nihada i Sabina.
[color=#FF0000]DATUM DZENAZE RAHMETLI SENIJE BICE ZBOG PROCEDURE I PAPIROLOGIJE NAKNADNO OBJAVLJENI, ALI BI NAJVJEROVATNIJE TREBALO BITI U SLJEDECOJ SEDMICI…..
TACAN DATUM CE SE ZNATI ZA PAR DANA[/color]
Neka joj je vjecni rahmet.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.