Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • Mare
  Participant
   Post count: 1546

   Volijo bih kroz ovu temu da svi koji zele odadu pocast onima bez kojih ne bi ni mi postojali.Nebi imali tu kulturu i obrazovanje koje je u nama.Otac i majka.Prve dvije najvaznije stvari na svijetu.

   Mare
   Participant
    Post count: 1546

    MAHIRE SEJTANE.
    Sjecam se a i sjecacu se se te recenice cijeli zivot.Tako me je grdila moja majka kad pravih fakinluke po Gracanici.Ko kokos galami a u isto vrijeme siri krila da zastiti svoje pile.Taka je bila i ostala moja majka.I dan danas kad vozim kamijon i raznosim pakete sjecam se njenih rijeci »Uci sine ,hajde izradi zadacu ».A ja ko mali hajvan odgovarah »Ma pusti me,ceka me raja ».Htjela je da uspijem u zivotu.Ko sve majke .Sve majke zele najljepse u buducnosti svojoj djeci.Sjecam se jednog detalja.Vracam se iz skole.Po obicaju kuca zakljucana.Treba je traziti po komsiluku.Naso sam je u avliji kod Pinetove majke.Ljubi me pa mi kaze da sjednem.Pita me jeli istina da pusim.Odgovaram da nije,a ni sam nisam siguran da govorim istinu.Izvuce ona ,neznam odakle kutiju plave Drine. »Znam ja da ti pusis.Evo ti ali ne govori babi,znas kakav je ».Progura onaj rat.Ubise joj cojeka,mog babu,ubise joj brata i njegovog sina.Umrla joj sestra Hadzira,Desi joj se i ono sto je najgore za jednog roditelja.Umrla joj scerka ,moja mladza sestra Mahira.Kaze se da je za roditelje najteze pokopati i na mezarje ispratiti svoju djecu.Ali ne da se moja majka.Ona je od onih Selimbegovica.Oni se nikad nisu predavali.Oni su se stalno borili.Eto taka je moja majka.Danas je sama.Ja u Francuskoj mala seka u Njemackoj.Ona sama u Sarajevu.Ali ne da se.Bori se,ne da se.Fala ti majko i nek si mi ziva i zdrava.Mogo bih pisati jos neznam koliko dana i noci.Mogao bi pisati do kraja mog zivota,ali mislim da tvoju ljubav i pozrtvovanje za nas nebih imao vremena opisati.Hanko fala ti.Sad sam shvatijo da ste ti sa babom bili moji najbolji drugovi.

    Enver
    Participant
     Post count: 18

     Kako me dotace ovo sto napisa.Jos kad procitah “Hanko fala ti.Sad sam shvatijo da ste ti sa babom bili moji najbolji drugovi” pomislih i na MOJU MAJKU Hanku. Danas sam druga smjena na poslupa pa sam jutros odvezavsi suprugu na posao otisao kod “najboljeg druga” . Posjedio sam 3-4 lijepa sata sa njom, dobro se ispricao i dobro doruckovao majkinog dorucka.
     Vjerujem da bi i ti to vrlo cesto uradio da si imalo blize. Vjerovatno se i cesto cujete i popricate ali sumnjam da zna da ti svoju ljubav prema njoj ispoljavas i na ovaj nacin. Veliko je to. Jos bi vece bilo kada bi ovo sto si napisao ona mogla procitati. Tesko da se oci u oci ovako nesto moze reci.
     Jos jednom svaka cast na tolikoj ljubavi prema”najboljem drugu”.
     Spakuj ovaj tekst i sve ono sto jos nisi napisao u jedno pismo i posalji svojoj Hanki. Bice joj mnogo drago.

    Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
    • You must be logged in to reply to this topic.