Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • webmaster
  Keymaster
   Post count: 3712

   [color=#0000FF]Citam danas na stranici danskog drzavnog kanala DR1 interesantan rezultat istrazivanja. Naime, danski istoricari su napravili istrazivanje i dosli do zakljucka da je Lenjin najveci dikatator novijeg doba.

   Njegovo mjesto je cak i ispred Hitlera.

   Razlog za to, navode historicari, je podatak da je, pored 3.000.000 ljudi koliko je Lenjin pobio, prouzrokovao ili bio “sebep” radjanju najvecih diktatora poput Staljina, Mao, Kim Il Sunga, Pol Pota… naravno sve ove masovne ubice su slijedile put koji je trasirao njihov idejni vodja Lenjin.

   Za samo 7 godina vladavine uspio je pobiti 3 miliona ljudi.

   Ovo je stvarno interesantno istrazivanje i dobra tema za diskusiju.

   Sjetih se hvalospjeva o Lenjinu u nasim skolama :( njegovih slika, teorija…

   E sta smo mi ucili, da Allah dz.s. sacuva

   Evo i orginalni tekst na danskom![/color]

   [i]Diktaturer i defensiven

   Når du har været listen igennem kan du søge trøst i, at der i dag ifølge historiker Mette Skak ikke er nær samme antal livskraftige diktatorer, som før og under den kolde krig, hvor demokratiet var i defensiven.

   Lenin er efter min opfattelse den værste. Ikke fordi hans ofre var de mest omfattende, men pga. det diktatur han skabte, som ikke bare blev holdt i live, men efterlignet af leninister over hele kloden: Stalin, Mao, Kim Il Sung, Pol Pot.

   Antagelig var netop de bolsjevikiske excesser, som Lenin selv tog initiativ til, en afgørende årsag til, at det yderste højre i europæisk politik i mellemkrigstiden degenererede til nazisme og fascisme.

   Ligeledes var Japan, dvs. de japanske militarister lige siden Oktoberrevolutionen i 1917 fanatiske anti-bolsjevikker. Hertil kommer de millioner – anslået hele 15 millioner! – liv, der gik tabt under borgerkrigen i Sovjetunionen 1918-1920, et væbnet opgør om magten, som Lenin i allerhøjeste grad var ansvarlig for.

   Hitler er nummer 2. Det samlede antal civile og militære ofre for anden verdenskrig i Europa var 36,5 mio. Det er myrderier, som Hitler og hans nazistiske galninge har hovedansvaret for. Altså for så vidt værre end Lenin.

   Hitler var i en klasse for sig og har ikke for alvor dannet skole ligesom Lenin (selv om Zimbabwes diktator Mugabe i marts 2003 koketterede med, at han skam gerne vil være “10 gange Hitler”!). Hitler var i særklasse racist og havde ansvar for et industrielt “perfektioneret” forsøg på totalt folkemord på jøderne.

   Mao Zedong er nummer tre på min liste over værste diktatorer. Ifølge Kommunismens Sorte Bog kan man uden videre tilskrive hans kommunistiske regime ansvaret for mellem 6 og 10 millioner døde.

   Men hertil kommer “kontrarevolutionære” indsat i fængsler, hvoraf måske 20 mio. døde, “Det Store Spring Fremad” med dødsofre af hungersnød på mellem 20 og 43 mio. plus excesserne under Kulturrevolutionen midt i 1960’erne. Sammenlagt mellem 10 og 70 mio. døde; Hvis nu de 70 mio. ofre skulle vise sig at være det korrekte tal er det over det dobbelt af Hitlers ofre!

   Stalin var lige så hensynsløs og desværre længere levende end Lenin, som han efterlignede: Stalin anså krige for revolutionære situationer og satte derfor hele samfundsøkonomien på krigsfod, hvilket havde folkemordsagtige konsekvenser.

   Stalin udbyggede for alvor Sovjetunionens net af koncentrationslejre og havde ansvaret for den store terror i 1930’erne og for den ekstremt hensynsløse krigsførelse fra sovjetisk side under anden verdenskrig – hensynsløs over for landets egne soldater og civile. Han fortsatte i samme skure efter krigen.

   Derfor kan man tilskrive Stalin ansvaret for en overdødelighed på mindst 10 millioner mennesker, men nok snarere 20 millioner sovjetborgeres fremskudte død. Hertil kommer en “nordkoreansk” dagligdags politisk indoktrinering og fordummelse, tilsat alskens nød og afsavn.

   Tojo var hovedansvarlig for angrebet på Pearl Harbor og indbegrebet af den japanske militarisme, derfor dømt og hængt som krigsforbryder af Tokyo-krigsforbrydertribunalet i 1948.

   Det japanske Kejserrige havde ansvaret for sandsynligvis 6 mio. dræbte mellem 1937 og 1945 iflg. Reinhard Rummel, men andre kilder taler om 30 mio. ofre, vel at mærke eksklusive de mange millioner kinesiske ofre, fx i Nanking 1937-38. I så fald er vi indiskutabelt oppe på Hitler-niveau hvad angår menneskeliv på samvittigheden.

   Væste nulevende
   I morgen kan du se historiker Mette Skaks top 10 over de værste nulevende diktatorer her på dr.dk.[/i]

  Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.