Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • Mustafa
  Participant
   Post count: 8282

   Vise je nacina kako uplatiti kurban
   nabrojacemo neke:

   Mustafa
   Participant
    Post count: 8282

    Nas Keno nam je poslao sljedeci tekst:

    HO POMOC

    Esselamu alejkum postovani,

    Humanitarna organizacija Pomoc sa sjedistem u Visokom vec sedmu godinu pomaze vjernicima da izvrse vjersku obavezu klanja kurbana.

    I ove godine organizujemo ovu veliku humanitarnu akciju. Pored posjete povratnickih mjesta posjeticemo i brojne porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

    Cast nam je pozvati i vas da se ukljucite u ovu veliku humanitarnu akciju KURBANI 1430 h.g.

    Cijena jednog kurbana je 155 eura, s tim ako bude vise uplata iz jednog dzemata slijedi popust:od 11-20 popust je 5 eura po kurbanu;21-40 popust 10 eura; 41-70 popust 20 eura; 71-100 popust 25 eura, preko 100 popust 30 eura.

    Prenesite ove informacije u vas dzemat, vasim prijateljima, drugim dzematima i znajte ko navede na dobro djelo ima nagradu kao da ga je i sam ucinio. Mozda se iznenadite nagradi na Sudnjem Danu za djela u kojima ste mozda bili samo posrednik?
    U privitku imate plakat ove humanitarne akcije i sve potrebne podatke, a ako zelite da dobijete propagandni materijal ove akcije mi cemo vam to uciniti.

    U ime svih onih koji ocekuju nasu pomoc VELIKO HVALA!

    smile
    Participant
     Post count: 13

     postoji li mogucnost da neko
     od nas organizuje klanje kurbana u rogatici?

     Mustafa
     Participant
      Post count: 8282

      HO MOST-BRO

      Obavjestavamo nase gradjane u Danskoj i Skandinaviji da H.O. Islamske Zajednice Bosnjaka Danske “Most-Bro” i ove godine u saradnji sa povratnicima u siri region Srebrenice i Podrinja organizuje prodaju kurbana. Mozemo se pohvaliti da vec nekoliko godina imamo odlicnu saradnju sa nasim povratnicima u manji BH entitet u realizaciji nabavke kurbana.

      Odabirom bas ovoga kurbana nasi gradjani direktno pomazu opstanak Bosnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.
      Svi kurbani ce biti kupljeni direkt od ljudi koji se bave uzgojem stoke. Takodje vas obavjestavamo da smo prosle godine imali preko sto uplacenih kurbana i da je sve funkcionisalo besprijekorno.

      Napominjemo jos da su svi kurbani veterinarski cijepljeni protiv raznih bolesti.

      Kurbansko meso ce se,ako Bog da,dijeliti – povratnicima,javnim kuhinjama i narodu u kolektivnom smjestaju.Ove godine smo odabrali kolektivne centre u Banovicima i Mostaru (sjeverni logor).U ovim kolektivnim centrima se nalaze izbjeglice koje se jos nisu vratile u svoje prijeratne domove.

      Cijena kurbana iznosi 1250 dk.

      Kurban mozete uplatiti na nas racun sa naznakom ”za kurban” i sa imenom uplatioca. Molimo vas da na nas mail: mostbro gmail.com javite kome je namijenjen kurban.(porodica,otac,majka,akika)ili na broj telefona +45 22 82 48 69

      Irfan-tekija
      Participant
       Post count: 681

       Kroz razgovor sa djematlijama u Rogatici saznao sam da i oni imaju kurbana za prodati. Mozda bi bilo lijepo da se prikupe podaci koliko otprilike oni mogu ponuditi kurbana a da bi mi to kupili. Predlazem da neko obavi razgovor sa Galibom obzirom da je i predhodnih godina vodio tu akciju i da ima iskustva u tom poslu.

       Lijepo bi bilo da i na ovakav nacin pomognemo nase povratnike.

      Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
      • You must be logged in to reply to this topic.