-
AuthorPosts
-
Evo upravo sam od Keme dobio slike za Murisa Torlaka. Ove slike uskoro putuju za Nürnberg.
Most na Zepi
Autor: Kemo Soso
Aquarell A4 format
Prodato: Muris TorlakPohrid
Aquarell A4 format
Prodato: Muris TorlakDanas nam se javio Nail Pasic i molio da takodjer ucestvuje u ovoj akciji.
Uz Keminu saglasnost smo ukljucili dakle jos jednu sliku, tako da ce i Nail dobiti svoju sliku, koja kada bude gotova ce biti ovdje prezentirana.
Time se nas sugradjanin Nail takodjer ukljucuje u nasu akciju pomoci nasoj Eni.Gotova je i slika Naila Pasica:
Galib Pasic a.r.
Aquarell A4 format
Rezervisano: Nail PasicDanas je stigla uplata za dvije slike od Murisa Torlaka a slike su vec na putu za Nürnberg.
Sa Nailom Pasicem sam se upravo prije pola sata sreo u Aachenu. Posto je Nailova slika gotova on ce izvrsiti uplatu na Kemin racun.
Slika Rogatice vise nije rezervisana za Emiru Pavicu posto se vec duzi period ceka na njenu uplatu a novac nije legao na racun.
Slijedeci kupac ove slike je Nerina Pasic i ova slika je od ovog momenta rezervisana za nju i vec sutra ce biti upucena za London.Stanje sa danasnjim danom:
[color=#008000]1. Kulic Samir………2 slike…………90€
2. Krajina Amir……..1 slika……45€
3. Suljagic Adnan…..2 slike…90€
4. Imamovic Mahir….2 slike……90€
5. Pasic Elvir…2 slike –90€
6. Senadin Selimic..1 slika.45€
7. Camdzija Nedzad..1 slika–45€
8. Sijercic Alma …1 slika- 45€
9. Torlak Muris ….2 slike -90 € [/color]
—————————————————-
[color=#FF0000]10. Pasic Nerina…1slika–45€ + 3€ postarina
11.Pasic Nail ….1 slika–45 € + 1,46 € postarina.[/color]Nadamo se da cemo u ovih par dana zakljuciti akciju i novac uplatiti na Enin racun.
Dobio sam obavjestenje da je i Nedzad Camdzija dobio svoju sliku.
Porodica Pasic Elvira je uplatila i za trecu sliku ali se u medjuvremenu promijenio SWIFT u Keminim podacima za konto. Moguce da ce se novac vratiti na racun uplatioca sto ce vjerovatno malo potrajati ali ja sam u kontaktu sa Beharom i taj problem cemo zajednicki vrlo brzo rijesiti.
U svakom slucaju mozemo reci da je ova akcija veoma uspjesno zavrsena i ostaje nam da jos novac prebacimo na Enin konto.
Naravno nastojacemo to da odradimo sa sto manje dodatnih troskova koji odlaze na transakciju putem banke.O tome cete ubrzo biti obavjesteni sa konacnim izvjestajem ove akcije.
Koristim priliku da obavijestim sve nase clanove i goste ove stranice da je nasa akcija “Kemine slike za Enu” uspjesno zavrsena.
Sve uplate su stigle a poslednje slike ce biti upucene u ponedeljak za Bremen i London.
Zahvaljujem se svim onim koji su svojim ucescem u ovoj akciji podrzali nasa nastojanja da pomognemo nasoj Eni. Ucinili ste dobro djelo a vase slike u vasim stanovima ce vas uvijek podsjecati na nasu Rogaticu i solidarnost Rogaticana rasutih po cijelom svijetu.Moram da kazem da sam poslije ove akcije ponosan na nase ljude i njihovu spremnost da pomognu u nevolji.
Evo i spiska kupaca Keminih slika:
[color=#008000]1. Kulic Samir………——2 slike…………90€
2. Krajina Amir……..1 slika……———————45€
3. Suljagic Adnan…..2 slike…———————90€
4. Imamovic Mahir….2 slike……———————90€
5. Pasic Elvir…2 slike ————————90€
6. Senadin Selimovic 1 slika———————-45€
7. Pasic Nerina…1slika————————-45€
8. Camdzija Nedzad..1 slika———————-45€
9. Hodzic(Sijercic)Alma-1 slika——————45€
10. Torlak Muris ….2 slike———————90€
11.Pasic Nail ….1 slika————————45€ [/color]U nasoj akciji je Kemo uradio 16 slika, aquarela i sve su nasle svoje kupce.
Ovom akcijom je sakupljeno 720 €, i ovaj iznos ce narednih dana biti uplacen na Enin racun.
Jos jednom se zahvaljujemo svima na podrsci.
Jos jedna primjerna i na profesionalnom nivou, uspjesno provedena akcija a sve za pomoc Eni Feriz. Rijeci zahvalnosti moraju biti upucene “maestru” g-dinu Kemi Sosi i glavnom koordinatoru akcije g-dinu Mehi Kazicu. Plemenitost je prva rijec koja mi pada na um kad bih zelio opisati ova dva covjeka a maladje generacije ne mogu reci da se nemaju na koga ugledati i na kraju velika hvala svima koji se odlucise da skromnim donacijama nagrade Kemin rad i pomognu nasoj Eni.
Muris Torlak javio da su mu slike stigle.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.