Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant
      Post count: 8872

Onda spadam i ja u ove mladje jer ne sjecam se bas svega.;)
      Znaci li to da je Canina zelenara poslije prebacena sa druge strane suda, tj. izmedju suda i socijalnog.
      Po ovoj tvojoj skici je stajala pored suda ali sa ove strane gdje je hotel naknadno izgradjen.

Kaza
      Keymaster
        Post count: 6138

Jeste Teva, upravo tako. Kada je pocela gradnja hotela, Cano Salko je za svoju piljaru dobio novu lokaciju , izmedju suda i socijalnog.

Braco
        Participant
          Post count: 216

Na placu 5 u gornjem desnom uglu, sto bi rekli geodeti licem mjesta na glavnu ulicu, bila je jos jedna poveca trafika od lima, piljara sa prodavnicom.

Kaza
          Keymaster
            Post count: 6138

Je li mislis na ovoj zelenoj povrsini 15 u gornjem desnom uglu prema ulici ili pored prodavnice gdje je radio Milisav (gvozdjara?

Braco
            Participant
              Post count: 216

Upravu si plac 15, na poziciji 14 bilo je igraliste pa kada su se izgradile radnje preslo je napoziciju 21, sto je ujedno bila i nasa Zetra u zimsko doba, tu bi se poslije jesenjih poplava voda zadrzavala pa bi se zimi formirala velika ledena ploha na koju su dolazila sva Rogaticka djeca.
              05,06,02 i 01 su bile veoma brze kratke plaze, jer smo ih poljevali vodom da bi se stvorio led , a nije bilo saobracaja,
              jedino je bio problem na 02 kod poz 3, gdje su konobari Drakovac i debeli mislim da je Mujo, posipali lug jer su im gosti iz `Pomocne` izlazili u veoma neuravnotezenom stanju.
              Koliko sam na poz 24 pojeo trnina, ptice znaju.

Zambi
              Participant
                Post count: 898

U pravu si Kaza,gvožđara u kojoj je radio Milisav i Sabiha Piljević(Hajdukova stara sa Dvorske)

Teva
                Participant
                  Post count: 8872

A kad je onda postavljena trafika pored gvozdzare (u samom cosku parka) u kojoj je radio rahmetli Ramiz Grabovica iz Zlatnog dola ???;)

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
                • You must be logged in to reply to this topic.